Mlado in ambiciozno slovensko podjetje je že pred časom razvilo inteligentne športne nogavice, kakršnih do sedaj na našem trgu še ni bilo moč zaslediti.

Pod taktirko idejnega vodje Tadeja Glavača so ustvarili novo, slovensko blagovno znamko GO4GOAL. Gre za športne nogavice, ki poskrbijo za zaščito in najboljše pogoje pri fizičnih naporih z namenom izboljšanja športnikovih zmogljivosti. Vendar je moral mladi podjetnik Glavač skozi marsikatero zavrnitev, da je sedaj izdelek končno na tržišču.

Vsaka zavrnitev ga je še dodatno motivirala

Pred približno pol leta je pričel Glavač z zbiranjem finančnih sredstev preko spletne platforme za množično financiranje. Vse z željo, da zbere 50.000 dolarjev, ki jih je potreboval za zagon proizvodnje. Vendar je po mesecu dni zbiranja naročil moral iskati priložnost drugje. 

Naročil je bilo premalo in tako je za zagon moral dobiti odobren kredit in ob pomoči še enega investitorja ter športnikov se je proizvodnja zagnala.

Predstavil jih je tudi svetu športa, testiralo jih je namreč že več kot 200 športnikov po vsem svetu. Med Slovenci tudi Marcos TavaresBojan JokićBeno UdrihBorut MačkovšekUroš ZormanTimotej Lampe IgnjićEva Mori in Dejan Zavec.

»Nisem bil razočaran, saj sem vedel, da bo zbiranje finančnih sredstev na tej platformi težko. Potrebne so dobre priprave ter podroben in natančno izdelan marketinški načrt. Tukaj smo naredili nekaj napak, ki so bile razlog neuspeha na tej platformi, ampak iz napak se učimo. Vendar sem že pred lansiranjem projekta na platformo imel izdelan rezervni načrt, torej plan B, ki sem ga tudi izpeljal in sedaj so športne nogavice GO4GOAL končno na tržišču, dostopne vsem,« nam zaupa.

Spodbude s strani domačih, medijev in vseh podpornikov so bile samo še dodatna motivacija, da je projekt oživel: »Lahko povem, da osebno nisem zasledil, da bi kdo podvomil v moj uspeh oziroma da športnih nogavic GO4GOAL ne bi spravil na tržišče. Ljudje, ki me obkrožajo, so ljudje, ki me vedno podpirajo in vedo, da če si zadam neki cilj, ga izpeljem do konca ne glede na vse. Kvečjemu so me vsi spodbujali, kar mi je dajalo še večji zagon in nikoli nisem niti najmanj podvomil v to, da mi bo uspelo. Zavedal sem se namreč, da smo ustvarili nekaj dobrega, nekaj, kar bo uporabnikom predstavljalo rešitev za njihove težave povezane s stopali in udobjem.«

»Ne želim se ustaviti«

Po več kot treh letih je tako iz ideje na papirju mladi podjetnik prišel do realizacije projekta. Zaradi kakovostnih materialov je proizvodnja draga. Sedaj je tako možno dobiti le srednji model v eni barvni kombinaciji. Za omenjen model je bilo tudi največ povpraševanja. 

Takoj, ko bo mogoče, pa bodo v proizvodnji v slovenskem podjetju Intersocks začeli izdelovati še nizki in visoki model z aktivno kompresijo.

»Vse je povezano s prodajo trenutnega srednjega modela, ki je na tržišču. Če bomo zadovoljni s prodajo, bomo imeli na voljo finančna sredstva, da dokončno razvijemo še nizki in visok model ter dodamo različne barvne kombinacije. Ne želim se ustaviti tukaj. Je pa res, da ne želim prehitevati. Želim si korak za korakom. Verjamem, da smo izdelali nekaj izvrstnega. Profesionalni športniki so že potrdili, da so športne nogavice res kvalitetne. Sedaj ste na vrsti še ostali,« v smehu dodaja. 

Glavač dodaja, da ga izredno veseli, da so uporabniki zadovoljni. To je njegova največja motivacija za naprej: »To je le dokaz več, da gre za odličen produkt. Največ mi pomeni ravno to, da so uporabniki z nogavicami zadovoljni, da jim nudijo udobje ter preprečujejo poškodbe stopal, ne glede na to, kdo uporablja športne nogavice GO4GOAL. Glavno je, da nogavice služijo svojemu namenu.«

Z dobro obutvijo začnimo že pri najmlajših

Ob rekreativcih in profesionalnih športnikih pa Glavač ni pozabil niti na otroke. Kot pravi sam, se vse začne pri naših najmlajših. »Vsi se zavedamo, da so otroci naše največje bogastvo. Podpiram, da starši otroke spodbujajo k športnim aktivnostim. Seveda pa ne smemo pozabiti, da je dobra obutev res nujna. Vsi najprej pomislijo na dobre športne copate, ki so seveda zelo pomembni. Ne smemo pa pozabiti, da nogavice predstavljajo prvi stik s stopalom - kožo. Ne morete si misliti, kakšna je razlika, če se obujejo kvalitetne športne nogavice. Z našimi kar »letite« po zraku,« še razlaga Prekmurec, ki si želi, da bi ljudje podprli domač projekt z nakupom svojega para.

Komentarji (3)

prašanje (ni preverjeno)

Včasih je članek napisan (npr. tale), ko človek bolj bere manj izve...

Torej, kaj pomeni zdaj vse to: “Prodrl na trg” “Zavrnitve” “Ni dobil sredstev (50k) za zagon proizvodje” “v eni barvi in velikosti končno na trgu”

A bi lahko kateri napisal enostaven stavek:
Štrumfle po ceni xxx EUR se lahko po 3 letih kupijo tukaj

Kje se kupi
Koliko stane
Koliko so te prodali globalno teh čarobnih nogavic globalno

Loki (ni preverjeno)

Strunfle kak strunfle... tak kak ci bi toplo vodou izumo..

Tadej Glavač (ni preverjeno)

Vse informacije o razvoju, lastnostih nogavic ter ceni so dostopne na spletni strani www.go4goal.net

Lep pozdrav.

Starejše novice