Policija še vedno išče storilca oziroma storilce, ki so se pred meseci znesli nad gejevskim aktivistom. Pregledovala naj bi tudi sovražne zapise na družbenih omrežjih.

V soboškem parku se je 6. oktobra lani odvil brutalen homofobni napad na LGBT aktivista Reneja Žuniča, ki se je končal s hudimi poškodbami. Medtem ko napadeni Žunič še vedno okreva ter se srečuje z vrsto zdravstvenih težav in psihičnimi posledicami nasilnega incidenta, policija nadaljuje preiskavo. 

V iskanju storilcev naj bi policisti po poročanju medijev bili pozorni tudi na sovražne komentarje na družbenih omrežjih. Žrtev napada je namreč redno deležna verbalnih napadov spletnih komentatorjev, za sovražnimi zapisi pa bi se lahko skrivali omenjeni napadalci. 

Ali podatek drži, kako daleč je preiskava in ali so v okviru te že identificirali osumljene, smo preverili v Policijski upravi Murska Sobota, kjer pa podrobnosti postopka ne razkrivajo: 

»V primeru pretepa v soboškem parku dne 6. 10. 2019 so policisti PP M. Sobota z do sedaj zbranimi obvestili na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca. Z zbiranjem obvestil v smislu ugotovitve storilca (ev) dejanja nadaljujejo,« odgovarjajo v soboški policijski upravi.

Ob tem dodajajo, da informacije ter podatke vsestransko preverjajo.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čedno čedno (nepreverjen)

ka pa tiste ka so všečkali nestrpne komentare tudi lejko izsledijo in kaznujejo?

Febola (nepreverjen)

Kaznujejo zakaj? Spodbujanje k nasilnimu dejanju je kaznivo.... Tiho simpatiziranje z butastimi idejami pac ne...

In reply to by čedno čedno (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Čüdno mi je ka so tiste premlačene na avtobusni postaji in okolici pol toga nej telko vlačili po medijih tega pa gonijo in gonijo. Je pa istina ka so tisti nej bili iz lgbt kvote.

claudia... (nepreverjen)

Že po videzu se vidi, da je homo..., za kaj drugega sploh ni.

Starejše novice