Slika je simbolična.
Lastnik posestva Sončni raj je na družbenih omrežjih sporočil, da so tatovi poželi konopljo.

V Vodolah pri Mariboru so na posestvu Sončni raj pridelali prvo konopljino vino na svetu, pridobljeno izključno s fermentacijo konopljinih cvetov. 

Konopljino vino sicer ni novost, a so pridelovalci doslej konopljo le mešali z običajnim grozdjem in vinom. Bogdanu Maku pa je uspela fermentacija konopljinih cvetov povsem brez grozdja.

A Mak je v soboto na družbenem omrežju Facebook objavil video, v katerem je razkril, da so mu tatovi s posestva ukradli konopljo, ki je, kot pravi, njegov peti otrok.

Storilca, ki so ga ujele varnostne kamere, je pozval, da ukradeno konopljo nemudoma vrne. 

»Dajem ti možnost, da danes ponoči, jutri ponoči vrneš rastline konoplje, ki si jih pokradel. Ker so bile posebne. Zaradi tega, ker sem jih imel željo danes s svojimi otroki požeti. In si me prehitel,« je povedal v posnetku. 

»Če imaš vsaj malo razuma, jih vrni, zato ker so te posnele kamere in vem, kdo si,« je dejal in sledilce pozval, da delijo objavo. To je storilo skoraj 900 uporabnikov. 

Če kradljivec tega ne bo storil, mu je zagrozil, da bo o njegovem dejanju obvestil njegovo družino in prijatelje.

Kasneje je objavil še en video, v katerem je povedal, da vedo, da so ukradene rastline nepridipravi že predelali v CBD izdelke. 

Tatovi so na posestvu Sončni raj le pustili korenine, a tudi te so za lastnike posestva pomembne, saj iz njih delajo kozmetiko. 

»Ko sem predelal jezo, sem na dogodek pogledal z drugega zornega kota. Vse zgodi z razlogom in v vsem slabem je tudi nekaj dobrega. Mi se tolažimo s tem, da imamo tako kakovostne rastline, da so vredne kraje,« je zapisal ob posnetku. 

»Posestvo Sončni raj ostaja in vedno bo srčno posestvo,« je še dodal: »Kljub zlobnim ljudem, bomo mi vedno širili ljubezen in srečo.«

Komentarji (7)

FIGARO (ni preverjeno)

Ali človek tega ni pričakoval? Naivnež...

Albana (ni preverjeno)

Saj pa to je industrijska, ki malo tudi udari, ko jo kadiš.

In reply to by FIGARO (ni preverjeno)

Debeli f. (ni preverjeno)

Ja bi rad ka malo več poročate o alku, ja je mesec oktober ko zača mošt vreti, je Martin v novembru ko mošt preide v alko-november, december tak ali tak cejli nazdravljamo od Miklavža dale, januarja opet od začetka že od 1.dalje,pravijo kak se leto zača tak ide dalje, februarja fašenek-zakoj pijzdo se zača skoz v torek?
Zakoj nej recimo v soboto ka te do konca tedna več nega dosta, marca mate babe 8 marec ka pijemo vsi, na dan mučenikov pa samo moški, aprila suje šunke za vuzen tak nemreš geste, junij dan samostojnosti.. Vse skuper gor držijo alko..
Pijšite več o tej enkratni opojni pijači...

Bodisi (ni preverjeno)

Nije edini šteremu so kaj fkradnuli, pa nej smo takoj paniko terjali preko fb-ka.
Me pa zanimale šteri od politikov mu pomaga in ga sponzorejra da on ima lejko na stotine hk posajene konoplje drugi pa imamo birokratske težave pri registriranju le teh. Tale tip je nastavljen od izdajalcev zato ga ne podpiram,tisti ka pa so mu fkradnuli so napravili božje delo.

Albana (ni preverjeno)

Saj pa to je industrijska. Si videl kakšna "drevesa" so zrasla, ko je dovoljeno saditi doma in ji omogočiš vrhunske pogoje od zemlje, gnojil, svetlobe, lege, škropiv,..., po pol kile suhih vršakov na eno rastlino. Ko bo legalizirana prava trava, boš na štirih sadikah lahko pridelal 2 kg posušene in isto toliko bo lahko pridelal tudi tvoj dedek, babica, oče, mati, brati, sestre,...saj bo lahko sadila vsaka oseba ne glede na leta, prodal jo boš pa ti, saj dedki in babice ne kadijo, pravico posaditi 4 sadike pa imajo in ti tako malo pomorejo finančno.

In reply to by Bodisi (ni preverjeno)

Darjan123456789 (ni preverjeno)

Imas malo ukrivljeno predstavo o tem kaj je velika bilka oz. drevo in posledicno precenjujes sposobnosti gojitelja. Pol kg lahko dobi vsak amater. Na eni bilki sem videl ze po nekaj kg vrsickov. Tam do 5 je nekaj normalnega za profesionalce organske gojitelje. Je pa mozno tudi 8+. Nikakor pa ni fajn, da se odtuja stvari :/

In reply to by Albana (ni preverjeno)

dnmm (ni preverjeno)

Vino je lahko samo iz vinske trte. Po tej logiki bi tudi iz hmelja delali vino, ali celo iz trave. To je lahko kvečjemu konopljin sok.

Starejše novice