Jan Plestenjak. Rojen pred 42 leti v Ljubljani, otroštvo je preživel v Škofji Loki. Njegova mama Dora Plestenjak je znana slovenska slikarka, Janov oče je bil vojaški pilot Srb Miroslav Miljkovič Mačak. Brat je slovenski slikar Domen Slana.

Kitaro se je Jan učil v nižji glasbeni šoli v domačem kraju, nadaljeval pa na srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Osemajst let star je študiral kitaro na bostonski Berkley College of Music. Čeprav je napisal in izdal nešteto hitov, napolnil največje slovenske dvorane, Plestenjaka bije glas, da je nekakovosten pevec. Da mu je kariero plačevala mama. In da iz njega nikoli nič ne bo.

Kar se je pokazalo v intervjuju na TV Idea pa je predvsem, da fant neizmerno spoštuje svoje občinstvo. Da na nastopih vedno da vse od sebe, in da je nabolj nesrečen, če ugotavlja, da z občinstvom ni ustvaril pravega stika. Za svoj največji neuspeh šteje dejstvo, da si kljub številnim lepoticam, ki so se sprehodile skozi njegovo življenje, ni ustvaril družine, otrok…

Pričakuje nas torej povsem drugačen pogovor od vseh dosedanjih. Vendar zelo zanimiv!

Ogledate si ga lahko na TV Idea v nedeljo, 17. januarja ob 18. in 22. uri.

Komentarji (3)

tuncika

Mojster Dora ! Najlepši duet boš sestavil s svojim gostom in JJ, ker sem čital, da imata oba izredno lep in možat glas , probaj mojster Dora.

zetor (ni preverjeno)

Kdo je dal temu pijancu odajo...na murskem valu so se ga komaj rešili...

njefka (ni preverjeno)

ajde enjajte njefkati. glavno ka se okouli nas bar neka zanimijvoga dogaja. pa glejdajte druge oddaje in programe - jih je prejk 100

Starejše novice