V sredo je ljubljanski župan Zoran Janković naznanil ponovno odprtje stojnic s hrano in pijačo na Pogačarjevem trgu, v četrtek so jih finančni inšpektorji zapečatili.

V zadnjih dneh smo priča pravemu vrtiljaku sprememb, povezanih s sejemskimi hišicami v prestolnici. 

V začetku decembra je vlada obratovanje stojnic, ki prodajajo hrano in pijačo, prepovedala, to sredo pa so jih v Ljubljani na Pogačarjevem trgu ponovno odprli.

Ljubljanski župan Zoran Janković in direktor Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Andrej Orač sta odločitev argumentirala z besedami, da ne gre za sejemsko, ampak tržniško dejavnost.

Tako smo v sredo lahko v Ljubljani videli skupine ljudi, ki so se razveselile ponovnega odprtja in kuhanega vina ob stojnicah, slišati je bilo tudi nazdravljanje »na otvoritev Ljubljane«.

A veselje ni trajalo dolgo.

Inšpektorji zapečatili hišice

Že en dan po odprtju stojnic so finančni inšpektorji stojnice s hrano in pijačo na Pogačarjevem trgu zapečatili. 

Za Ljubljanainfo so na finančni upravi razkrili, da je bil gostincem v sredo ustno izrečen ukrep o prepovedi opravljanja dejavnosti.

»Izrekli so ga zavezancem, kjer so bile ugotovljene kršitve odloka zaradi izvajanja gostinske dejavnosti strežbe jedi ali pijač na sejemski prireditvi na odprtih površinah (samostojna premična stojnica, premične stojnice v nizu ali skupini), ki je z vladnim odlokom prepovedana,« so izpostavili na finančni upravi.

Ker ustno izrečenega ukrepa niso upoštevali, so finančni inšpektorji hišice naslednji dan zapečatili.

»Pred izrekom ukrepa o zapečatenju v povezavi s prepovedjo opravljanja dejavnosti, je bil predhodno zavezancem, pri katerih se je nepravilnost ugotovila, dana možnost, da brez povzročanja večje škode sami, v določenem času zaključijo z izvajanjem gostinske dejavnosti v nasprotju z vladnim odlokom,« pravijo na finančni upravi.  

Ukrepi izrečeni ustno

Ukrepi o prepovedi opravljanja dejavnosti in zapečatenju so bili gostincem izrečeni ustno, za Ljubljanainfo pa so pojasnili, zakaj: 

»Ukrepi so bili izrečeni ustno, saj gre za nujne ukrepe v javnem interesu, ki jih ni mogoče odlagati in obstaja nevarnost za življenje in zdravje ljudi.«

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LJ1 (nepreverjen)

Dajte ne serite prosim vas. Pa tudi inšpektori naj ne serejo. Gnes biu v LJ in razen tistih parih hišic na Pogačarovon trgi je vse ostalo normalno odprejto. Eno hišica je zapečatena s FURS trakon, včasik poulek pa hišica v keroj pečejo palačinke in prodajajo pijačo normalno dela. Naslednja je palik zapečatena in poleg palik normalno dela ena v keroj brez problema točijo kuhano vino in ostale pijače. Pa stojnice s kuhanin vinon so na sakšon vogali. Ne ven v kon je fora ka so določene hišice zaprejte, a kuhano in hrano dobiš na sakših 10m. Tej ukrepi so totalna polomija. Vse gostilne pune, not se redno žura, muzika, DJ-ji, vsi brez mask.... na enoj bougoj stojnici pa jebejo gostinca ka nesmi odavati hrano in pijačo za sebov. Blamaža stroke in politike na cejloj črti.

A (nepreverjen)

Tou je totalno zblojeno notri se lejko pije pa gej na prouston pa nej.

goričanec2 (nepreverjen)

Ustno izrečen ukrep? 🤔😟Kaj je to? V kakšni državi mi to živimo? Nekateri bedaki pa še to podpirajo!

. (nepreverjen)

To je boj proti jankoviću. Korona se bolj širi notri kot zunaj.

hahaaa (nepreverjen)

ustni ukrepe, ker znajo ka nega zakonske podlage in nede nišče odgovarjo zdaj... hahah banana republika

gost36420

torej, da povzamemo... FINANČNI inšpektor prepove GOSTINSKO dejavnost... kak to gre skup mi ni jasno... ali važno, da je inšpektor in te lahko kazni oz. ti omeji dejavnost prodaje hrane in pijače...
kak se ogrožajo zdravje in življenja, če za vsako stvar rabiš PCT pogoj mi tudi ni jasno...

Starejše novice