Kmalu v Murski Soboti še eno novo krožišče.

Podžupan v opravljanju funkcije župana Mestne občine Murska Sobota Zoran Hoblaj in član uprave podjetja Pomgrad Boris Sapač sta danes podpisala pogodbo o izvajanju nadaljevanja gradbenih del urejanja Gregorčičeve ulice, ki se izvaja v okviru CTN projekta »Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza« ki ga bosta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Na Gregorčičevi ulici sicer že potekajo gradbena dela za izgradnjo kanalizacijskega kolektorja in rekonstrukcije vodovodnega omrežja.

Foto: MOMS

Kaj se bo delalo?

V sklopu gradbenih del, ki jih zajema danes podpisana pogodba, bo Gregorčičeva ulica urejena na odseku od krožišča z ulico Staneta Rozmana do Slomškove ulice. Na križišču z Ulico arhitekta Novaka, pri tako imenovani Žuti kuči, bo zgrajeno novo krožišče in urejena meteorna odvodnja z lokalno ponikalnico pri vrtcu Ringaraja.

 Zgrajen bo nov, širši pločnik za pešce s kolesarskim pasom, ki bo od vozišča ločen z ozelenitvijo, z novo javno razsvetljavo pa bo še posebej poskrbljeno za varnost udeležencev v prometu.

Vrednost investicije, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, znaša 921.081,97 evrov. Dela na Gregorčičevi ulici bodo predvidoma dokončana do marca 2023.

Projekt »Urejanje kolesarskih povezav - 1. faza« predstavlja del celovite obnove kolesarskih povezav in pripadajoče infrastrukture v okviru obnove in dograditve kolesarskega omrežja v občini in se izvaja v sklopu celostnih teritorialnih naložb (CTN). Obnova kolesarskega omrežja v mestu Murska Sobota poteka v sklopu več projektov, ki se med seboj povezujejo in dopolnjujejo (Prenova mestnega središča – 1. faza, Urejanje kolesarskih povezav – 2. faza).

Namen investicije je prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti v Murski Soboti z ureditvijo kolesarskih povezav in pločnikov na navedenih odsekih ter izboljšanje pogojev za boljšo povezanost urbanega območja z zaledjem, povečanje prometne varnosti za najšibkejše udeležence v prometu in izboljšanje kakovosti življenjskega prostora, vključno z izboljšanjem kakovosti zraka.

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
aoxd (nepreverjen)

odkar so na občini izvedeli za šestilo se delajo samo krožišča.

Gizmič

Občina najde milijonček za cesto, ne najde pa za energetsko sanacijo šol. Krožišče bi še lahko počakalo, energetsko potratni objekti šol pa ravno sedaj v času absurdno dragih energentov še kako potrebujejo sanacijo. Pa bi lahko kar nekaj pripranili na energentih to zimo če bi se prednostno lotili šol in ne ceste. Cesta počaka!

Lili12 (nepreverjen)

Za kolesarske steze dobijo denar iz EU, za šole pa ni rak enostavno

In reply to by Gizmič

. (nepreverjen)

To je zeleni preboj za slo vence.

In reply to by Gizmič

/// (nepreverjen)

In potem nas bo spet oviralo ko bodo popravljali dva meseca

No pa (nepreverjen)

2 Meseca za popravilo je sce hitro. Delalo de se pa 3 leta. Hahaa

In reply to by /// (nepreverjen)

ee (nepreverjen)

bravo slovenci

asvalt (nepreverjen)

CESTO NAREDITE MIMO GMT ;KOLESARSKO CESTO:OGROMNO KOLESARJEV SE VOZI PO TISTOJ NEVARNOJ CESTI.

Nihil Absurdum (nepreverjen)

Res je. Ena izmed najbolj prometnih cest in redko kdo uposteva omejitev, ki tam veleva najvecjo dovoljeno hitrost 50 km/h. Prioritete, prioritete...

In reply to by asvalt (nepreverjen)

OK... (nepreverjen)

Fuknjenec, fse de tak kak ti praviš.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Dobre ceste se gor trgajo , vzemimo ceta od Merkura pa do Markišavec pa je za zaporo pa nič , ali pa cesta od ekonomske šole do Noršinec pa katastrofa pa spet nič, ali pa izgradnja kolesarske steze od Čarde do Baranje pa spet nič ,ker je smrtno nevarna cesta za kolesarje posebno turiste , ki jih je poleti polno.
Svetniki pa so tiho , dobijo vsak svoje drobtinice z županove mize, pa vse tiho je bilo.
Takšna potrata denarja je značilna za večino prekmurskih občin to ni samo posebnost Soboške občine.

/// (nepreverjen)

prekmurje zbudi se ........... Točno tak istina .Tej svetniki so tam kot praviš za drobtinice .Eni nemajo ,kaj povedati drugih ne zanima za kaj se gre tretji pa toliko ka so pač tam in dobuijo sejnino .

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

11.- (nepreverjen)

haha Pomgrad specialist za korge. rondo v vsako ulico, to je napredek v gradbeništvu

jdhdgdhshd (nepreverjen)

lunapark 🤦

lejpi (nepreverjen)

Skozi Markišavce drvijo šleperi osebni avti z 100 km na uro .In nišče nič ne dosegne ,ker je pač državna cesta .Šleperi bi se naj vozili v Puconce od Čarde ta gor ne pa skozi vas

Jao (nepreverjen)

Markišavska je državna. Obrnite se na .... Državo.
Proti Čardi je državna. Obrnite se na .... Državo.
Noršinska je občinska. Dokumenti v pripravi. Nede letos ali bou znankar. Noršinske se tuj lejko ognete (prek Martjanec ali prek Ms-Rakičan.

In reply to by lejpi (nepreverjen)

pogača in retaš (nepreverjen)

Jao @@@ Tej dokumenti se delajo trij lejta in še dve se bodo . Znamo kere so ceste državni in kere občinske ne nűcaš razlagati in biti pameten

In reply to by Jao (nepreverjen)

ee (nepreverjen)

ka ma ringaraja v glavi tan ge nega stranskoga prometa kilav moski ka ma v glavi
isto v parlamenti kilava deca do penzije

ee (nepreverjen)

odstavni pas pri lidlu komu je v riti kopalo

Picolofrnicolo (nepreverjen)

Kda se ceste delajo se najležej kradne! Samo oni še nevejo, narod tou zna.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice