Foto: Bobo
Po nekaterih informacijah bi se državni zbor lahko z odstopom seznanil že v petek.

Premier Robert Golob je danes v državni zbor poslal obvestilo o odstopu ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade.

 Po nekaterih informacijah bi se državni zbor lahko z njim seznanil že v petek. S tem bo ministrici funkcija prenehala.

V skladu s poslovnikom državnega zbora se mora obvestilo o odstopu ministra uvrstiti na dnevni red seje državnega zbora najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. 

Prva izredna seja državnega zbora bo že ta petek, druga pa prihodnji teden v sredo. Po seznanitvi poslancev z njenim odstopom bo ministrska funkcija Švarc Pipan prenehala.

Premier mora nato skladno s poslovnikom državnega zbora v desetih dneh predlagati novega ministra ali državni zbor obvestiti, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru. S koalicijsko SD so se sicer že dogovorili, da bo vodenje pravosodnega resorja začasno prevzel premier Golob sam, čeprav je bilo v zadnjih dneh slišati tudi ugibanja o tem, ali bi utegnil Golob v tem času že najti ime kandidata za novega ministra, saj si funkcije pravosodnega ministra ne želi opravljati prav dolgo.

Švarc Pipan zatrjuje, da je bila pri nakupu zavedena

Švarc Pipan bo morala oditi po tistem, ko je kot predstojnica ministrstva za pravosodje podpisala pogodbo o nakupu stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani, vredno 7,7 milijona evrov

Na ministrico so se zgrnili očitki o netransparentnem in negospodarnem nakupu. 

Švarc Pipan zatrjuje, da je bila pri nakupu zavedena, prst pa je pri tem uperila tudi v nekatere uslužbence ministrstva in člane stranke, med drugim generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta, ki je s te funkcije tudi odstopil, v SD pa so se odločili, da gredo aprila na volilni kongres. 

V zadnjih tednih se je Švarc Pipan tudi sama lotila razčiščevanja okoliščin omenjenega nakupa in premierju Golobu v teh dneh predala poročilo o svojih ugotovitvah. Sama pa je izstopila iz SD.

Komentarji (10)

kuntakinte (ni preverjeno)

...kak zgledne njima je gratalo zabrisati sledij korupcije...zaj se žirafa lejko poslovij...pa se louti maščevalnoga pohoda prouti fafajončki...

Nika-pasjeglava (ni preverjeno)

Je esmeralda malo pozno spregledala
So jo pač napizdili
in če te kdo napizdi
kdo je v tem primeru tele
Mene je tudu enkrat en Bosanc napizdil da se bo oženil z menoj če u dam
Pa sem mu dala, pa veste da me je napizdil
O kakšni poroki pa ne duha in sluha
Če te kdo napizdi si pač napizdjena kokoš

. (ni preverjeno)

Upajmo ka ti je vsaj pasalo.

In reply to by Nika-pasjeglava (ni preverjeno)

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

Pasalo mi je takrat
Pizdi pa me sedaj še leta po tem dogodku
Sem takoj podala predlog da mora odstopit s položaja

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Testapa stoječki ka je mogo odstopiti kraj?

In reply to by Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

dejan priliznjeni (ni preverjeno)

Živela TANJA FAJON

. (ni preverjeno)

Hose Armando pa ostaja na položaju še naprej?

. (ni preverjeno)

Sistem ide dalje miljonček tu miljonček tam, glavno ka je spet elektrika dražja. Še dobro da imamo najboljšega strokovnjaka v evropi če ne na svetu, za energetiko v samem vrhu politike, da lahko plačujemo največ, da še ostane veliko veliko, za naše politične veljake. Hvala vam. Tega vam res ne pozabimo.

. (ni preverjeno)

Zdaj vsaj lahko prenosnike tu skladiščijo.
Za eno leto ko jih gani rastalajo bojo že windovsi zastareli. Kdo iz sd bo plačal zavoženo investicijo? Sicer pa par kilometrov obnove podeželske ceste je dražje od tega objekta. Mogoče tu tudi kdo črpa sredstva za čas po volitvah.

Hajdoše (ni preverjeno)

NAS BOLE ZANIMLE KDA DE ŠLA V ZAPOR !!!

Starejše novice