Je v Zdravstvenem domu Murska Sobota zaposlenih dovolj zdravnikov družinske medicine?

Kot smo poročali, imajo nekateri zdravniki družinske medicine, ki so zaposleni v Zdravstvenem domu Lendava tudi preko 2000 opredeljenih pacientov.

Na razpise za zaposlitev zdravnika družinske medicine v Zdravstvenem domu Lendava – kot pojasnjuje direktorica doma – se nihče ne prijavi, saj zdravnikov družinske medicine ni na trgu delovne sile.

»Kot vam je gotovo poznano, se s problematiko pomanjkanja zdravnikov družinske medicine srečuje celotna Slovenija,« pojasnjuje Olga Požgai Horvat, direktorica Zdravstvenega doma Lendava.

Potrebovali bi po sto novih specializantov družinske medicine na leto

Zdravniška zbornica Slovenije je 3. novembra objavila stanje prispelih prijav za drugi razpis specializacij za zdravnika in dentalno medicino.

Največje zanimanje na področju specializacij se kaže v interni in urgentni medicini, nekoliko manjše pa na področju družinske medicine

Kot opozarja družinski zdravnik in predsednik odbora za osnovno zdravstvo Rok Ravnikar: 

»Zaradi obstoječega kadrovskega primanjkljaja in predvidenih upokojitev bi za učinkovito delovanje vsaj nekaj let potrebovali po sto novih specializantov družinske medicine na leto.« 

V Zdravstvenem domu Murska Sobota povprečno 1400 pacientov na zdravnika 

V Zdravstvenem domu Murska Sobota smo preverili, ali se tudi oni soočajo s pomanjkanjem zdravnikov družinske medicine in kolikor pacientov je v povprečju opredeljenih na enega zdravnika.

Kot so pojasnili za Sobotainfo, je v Zdravstvenem domu Murska Sobota zaposlenih 26 zdravnikov družinske medicine, ki delujejo na sedežu zavoda.

Štirje so v zdravstvenih postajah, štirje v splošnih ambulantah izven sedeža zavoda, šest pa v domovih za starejše in v zavodu za prestajanje kazni.

»Naši zdravniki imajo v povprečju 1400 opredeljenih pacientov,« pojasnjujejo.

Z zmogljivostmi lahko zagotavljajo oskrbo pacientov

V Zdravstvenem domu Murska Sobota imajo trenutno štiri specializante družinske medicine.

»Večina zdravnikov ima glavarinski količnik višji od normativa, tako da trenutno z našimi zmogljivostmi lahko zagotavljamo oskrbo pacientov.

Vsi, ki si želijo v našem zavodu izbrati osebnega zdravnika, lahko to storijo,« dodajajo.

Komentarji (12)

. (ni preverjeno)

Dobro pediatrinjo bi rabili.

Pasulj (ni preverjeno)

Tij ka maš piko za ime. San ti že ednauk napijsau ka si bedak na m3. In opet si pokazau ka si bedak. Če bi se rad sprazno se stavi v farmi Nemščak.

In reply to by . (ni preverjeno)

5 (ni preverjeno)

Oba sta bedaka. Lahko si kar roki podata. Prav bi bilo, da bi se oba spraznila v tej farmi!

In reply to by Pasulj (ni preverjeno)

..... (ni preverjeno)

saj pa maš tri nove v zd ms,dve v Beltincih pa eno na otroškem

In reply to by . (ni preverjeno)

LZN (ni preverjeno)

Za pisanje napotnic ne rabe več zdravnikov.Na urgenci pa dežura dr Pečnik kateri nima licence.Imajo pa najvećje plače.

Carni vrag (ni preverjeno)

Baje sestre pusijo

Doktore46 (ni preverjeno)

Ni nam za delo raj bi spet imeli korona NATEG I VSTOP PREPOVEDAN lepo bi drkali kurce na delovnem mestu pili kavice fafali bananice ne bi bi dvigovali telefonov UBIJALI ljudi s cepivi in za več mrtvih dobivali podkupnine dodatke k plači! To je lajf! Brez dela do bo bogastva! Jebite se!

posodim voziček (ni preverjeno)

vidim da so končali obnovo ZD, a brez wc.ja za invalide in brez dvigal za gornja nadstropja...Le kdo so projektanti in kdo nadzorniki?

šumski135 (ni preverjeno)

te si slabo gledal

In reply to by posodim voziček (ni preverjeno)

posodim voziček (ni preverjeno)

ZD je končan z obnovo, a nikjer wc-ja za invalide in dvigala za gornja nadstropja...na odgovornost pozovite projektante in nadzornike!

Tirtaganga (ni preverjeno)

Vi to resno? ZD ima dvigalo prav tako tudi WC za ivalide.

In reply to by posodim voziček (ni preverjeno)

Cezar (ni preverjeno)

mogoče jih je zadosta, so pa vse stari skoro 60, za par nas več nedo niti vidli nej ka bi znali ka nan ge, mladi so pa šli inan

Starejše novice