Slika je simbolična.
Objavljen je javni poziv za mala in srednje velika turistična podjetja v Pomurju, s katerim želijo spodbuditi digitalno transformacijo v turizmu.

Pomurski tehnološki park poziva vsa manjše in srednje velike pomurske turistične obrate k prijavi na javni poziv, ki je bil objavljen na podstrani spletne strani turistične destinacije Amazon of Europe.

Za kakšen poziv gre?

Finančna spodbuda za digitalno transformacijo turističnih podjetij

Gre za javni poziv, ki ga sofinancira program Evropske unije COSME, nanaša pa se na digitalno transformacijo turističnih podjetij na določenih območjih, med njimi tudi območje Pomurja.

Turistična podjetja, ki razmišljajo o tem, da bi v prihodnje uvedla digitalizacijo storitev oziroma vključila nova orodja digitalizacije in trženja za večjo uspešnost v turizmu, lahko s pomočjo tega poziva pridobijo do 3000 evrov finančne spodbude.

Kdo se lahko prijavi?

Omenjen javni poziv je namenjen za majhna in srednje velika turistična podjetja na območjih Pomurja in Međimurja ter na nekaterih območjih Madžarske, Romunije, Srbije in Črne gore.

Prijavijo se lahko manjši ali srednje veliki turistični obrati, ki zajemajo:

  • hotele in podobne nastanitve,
  • počitniške in druge nastanitve za krajše bivanje,
  • kampe, parke za rekreacijska vozila in parke za prikolice,
  • potovalne agencije, storitve rezervacij organizatorjev potovanj in s tem povezane dejavnosti. 

Financirali bodo te digitalne dejavnosti 

Kot navaja razpis, bodo sofinancirane dejavnosti digitalnih transformacij v turističnih podjetjih. Turistični obrati lahko torej pridobijo finančna sredstva, v kolikor bodo investirali v orodja digitalizacije in trženja za večjo uspešnost v turizmu.

To pomeni investiranje v orodja, ki zajemajo večjo digitaliziranost na področju rezervacij, komunikacije s strankami ter ostalih posodobitev na področju digitalizacije poslovanja. 

»Če razmišljate o dodatnem izobraževanju in/ali izboljšavah na področju digitalnega marketinga, o posodobitvah, ki izboljšujejo komunikacijo znotraj podjetja ali s končnimi uporabniki, o vzpostavitvi nove spletne strani, vzpostavitvi rezervacijskega sistema ali zgolj o posodobitvi teh, ne zamudite edinstvene priložnosti in se prijavite,« so o pozivu zapisali v Pomurskem tehnološkem parku.

Prijava na javni poziv je možna do 3. marca 2023

Več informacij o razpisu najdete tukaj

Komentarji (2)

Proizvodnja (ni preverjeno)

Evo, pa nam nekak meglo odavle. Keoko razlicnih studij in projektov nosi peneze? Dok so penezi loufa, te pa se propadne. Ce nemam prof, mi nastejte bar pet projektov, ki so zivi po koncu projektov, do nega penez.

TuristMS (ni preverjeno)

Ja saj če se vsaj neka korist napravi za male firme je dovolj, itak je to denar ki ga moramo plačevati v EU proračun in se zdaj pač vrača, boljše da k nam kak ka ga dobijo samo drugi.

Starejše novice