Kot smo že poročali, mora Splošna bolnišnica Murska Sobota nekdanjo vodjo pravne službe ponovno zaposliti in ji povrniti stroške.

Delovno sodišče je pritrdilo nekdanji zaposleni Tatjani Petek v tožbi zoper vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota zaradi domnevno nezakonite izredne odpovedi delovnega razmerja, ki se je zgodila pred dobrim letom in pol. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Na sodbo delovnega sodišča v primeru tožbe Tatjane Petek se je odzval tudi Bojan Korošec, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki je najprej zatrdil, da so sodbo prejeli, a »ker ta še ni pravnomočna in izvršljiva, je v tej fazi ne moremo komentirati«. 

Korošec je sicer v isti sapi zatrdil, da morajo sodbo najprej podrobneje preučiti, možnost pritožbe pa bodo po njegovih besedah »uveljavili«. 

»Menimo namreč, da smo v danem trenutku v letu 2018 glede na informacije in podatke, ki so nam bili na voljo, v primeru tožnice ravnali pravilno, v skladu z zakonodajo in kot dober gospodar. Ker živimo in delamo v pravni državi, pa bomo po končanju vseh pravnih postopkov dokončno odločitev sodišča spoštovali,« se je še odzval Korošec.

Spomnimo. Murskosoboška bolnišnica je pravnico odpustila 15. marca lani, ravno na dan, ko je v bolnišnici potekala kriminalistična preiskava. To naj bi bil tudi eden izmed razlogov za izredno odpoved, saj ji je uprava Splošne bolnišnice Murska Sobota očitala avtorstvo anonimnega pisma, poslanega Policijski upravi Murska Sobota, ki naj bi bilo povod za kriminalistično preiskavo.

Sodišče je vodstvu zavoda v odločitvi naložilo vračilo vseh nastalih stroškov in povrnitev vseh obveznosti iz delovnega razmerja od 15. marca 2017 dalje do danes in ponovno zaposlitev.

Sindikat poziva k izrednemu nadzoru Splošne bolnišnice Murska Sobota in vodstvu očita hude kršitve

V Sindikatu zdravstva Slovenije pozdravljajo sodbo in pozivajo Aleša Šebedra, ministra za zdravstvo, da odredi izredni nadzor nad Splošno bolnišnico Murska Sobota, vključno z delovanjem sveta zavoda.

Poleg tega pa v sindikatu še opozarjajo na domnevno drastično poslabšanje delovnih razmer, ustrahovanje, mobingiranje in istrošenost zdravstvenih delavcev in sodelavcev v soboški bolnišnici, za kar odgovornost pripisujejo vodstvu zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota in svetu zavoda, ki je njegov nadzorni organ.

Komentarji (12)

OJ JOJ JOJ (ni preverjeno)

Kelko znan je predsednik nadzorno ga organa v bolnici beltinski župan Virag, funkcijo je dobil po politični strani SMC. Zdaj pa naj odgovarja nej pa ka samo kasira, vidite to je tak da si mladinec obuje prevelike čevlje

Mura je večna (ni preverjeno)

kak jih je gospa Tatjana zjebala

In reply to by OJ JOJ JOJ (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Kelko znaš tou je velko pitanje samo lejko ti poven ka malo. Od tistoga mau da je Virag grato župan je več nej predsednik sveta zavoda. oj joj joj-zgleda ka te Virag fejst mouti, samo ali te bole moti to ka je ešče mladi ali pa tou ka je tvoj več nej na vlasti.

In reply to by OJ JOJ JOJ (ni preverjeno)

sobočanec22 (ni preverjeno)

izredna revizij ,ki jo je minister napovedo, de razkrila še marsikero svinjarijo, ki jo dela vodstvo bolnice na čelo z nesposobnim Korošcon, Mačkon pa tak dale.Da se jin keri ne vidi, ga vržejo na cesto brez razloga. Na drugi strani pa nepotizem. Menjati komplet vodstvo, predolgo so že skupaj in delajo samo pizdarije.

merjasec (ni preverjeno)

Koga so pe te vrgli? Se tiste ne morejo ki anonimke pisejo...

In reply to by sobočanec22 (ni preverjeno)

yxcvb (ni preverjeno)

Žal ni rečeno, da tako tudi bo. Na glasbeni šoli Beltinci, kjer so se v dogovoru z ravnateljem učenci med šolskim letom izpisali iz gš,vse to s ciljem, da se ravnatelj lahko znebi profesorice,ker mu tega ni uspelo ne s prvo nezakonito odpovedjo, ne tudi z drugo nezakonito odpovedjo, je pač tretjič odpoved skuhal na ta način. Tem izpisanim učencem je ravnatelj omogočil obiskovanje pouka na tej isti gš in so tako na podlagi takega zlobnega načrta izpisani učenci še naprej obiskovali pouk skoraj celo šolsko leto in to popolnoma brezplačno!Poleg tega pa so bili še ocenjevani. Izredni inšpekcijski nadzor sploh ni ugotovil nepravilnosti glede tega , kot tudi marsičesa drugega! Svinjarija na višku! Celo so se ti učenci lahko vpisali v naslednji razred.
Tako je to pri nas...Popolnoma bolano! Zakaj so potem eni obvezni plačevati šolnino, drugim pa tega ni potrebno ( lahko so izpisani in nemoteno obiskujejo celo brezplačno pouk )?! Ravnatelju je bilo važno le da, se znebi profesorice od katere vse izgublja na sodišču že 4 leta, magari tudi na takšen način. Podporo za taka zahrbtna in nečloveška ravnanja očitno ima...

In reply to by sobočanec22 (ni preverjeno)

merjasec (ni preverjeno)

Pritozila se bo Petekova Tatjana. Ona to zna.

čarni vrag (ni preverjeno)

Gospod Korošec preden se boste pritožili in tratili naš denar odprite v banki poseben račun in nanj položite 10.000 Eur svojega denarja. Če se bo avantura s pritožbo slabo končala pa teh piškavih 10.000 nakažite na račun bolnice.

merjasec (ni preverjeno)

Pa rejsan zakaj pa nej Petkova vodila tej 1000 zaposlenij..doktorov pa sester pa nemedicincov... To bi bila burleska.. Kapo dol, bolnica. Ne dajte se!

febo m (ni preverjeno)

Koroš je pogojno že odslužil *?

Maralonca (ni preverjeno)

Pomurci, kaj če mi skupaj enkrat moči združili pa se zavzeli za nekaj, kar imamo dobrega? Za bolnico? Direktor de odišo, bolnica de ostala za nas Pomurce. Pa poglenimo ka so napravili... ! Svaka čast! Da ides v druge bolnice te vidiš.
Našo pa zdaj drma ena pravna delavka , njeni sindikat nekši PUKEC in mediji. PA novinari, stopite skuper. Pa si ohranimo to, saj pa si bomo betežni in bomo prej ali slej rabili bolnico. Ta Petkova pa nikdar ne bila dobra, tak vsaj pravijo zaposleni. Nej bila prijazna, kadrovnica. Ce nešče pise anonimke njemu ne moreš dokazati, tak toje.
Pa se pijtam, Pa jo je nej SRAM iti nazaj v bolnico, ka je napravila???

čarni vrag (ni preverjeno)

Što si ti ka jemlješ pravico v svoje roke. Sodišče o tem odloča.

In reply to by Maralonca (ni preverjeno)

Starejše novice