Po končanem prvem krogu prijav smo pri Stanovanjskem skladu preverili, kolikšno je zanimanje za nova stanovanja na Kocljevi ulici, ki so bila dokončana v letošnjem letu.

Spomnimo, da je vsa na novo zgrajena stanovanja prevzel Stanovanjski sklad. Ob prevzemu je direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije Črtomir Remec dejal, da je izjemno vesel, da so ponudbo javnih najemnih stanovanj razširili tudi v Mursko Soboto. 

»Prevzeli smo 27 javnih najemnih stanovanj s pripadajočimi shrambami in 27 parkirnimi mesti v kleti objekta. Uporabne površine stanovanj se gibljejo med 45,7 in 104,4 kvadratnimi metri.«

V začetku septembra potekal prvi krog prijav

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad, je dne 3. septembra 2021 preko javnega razpisa za najem stanovanj na Kocljevi 18 ponudil 27 najemnih stanovanj s pripadajočimi shrambami in parkirnimi mesti v kleti objekta. 

Kot so povedali za Sobotainfo, so v prvem krogu zbiranja prijav, ki je potekal do 22. septembra prejeli kar 19 vlog, od tega pet prosilcev ni izpolnilo vseh razpisnih pogojev in se njihova vloga ni obravnavala v izboru.

Oddanih že skoraj polovica stanovanj

V prvem krogu je bilo oddanih 13 stanovanj. Drugi krog prijav bo potekal v tem mesecu. 

Zbiranje novih prijav poteka od 1. oktobra 2021 in traja do 20. oktobra 2021, izbor novih najemnikov pa bo 28. oktobra 2021. 

Vse zainteresirane vabijo, da si proste enote pogledajo na spletni strani in v primeru interesa oddajo vlogo.

Najemnine se gibljejo med 300 in 700 evri

Spomnimo, je za štirisobna stanovanja na mesec za najemnino treba odšteti med 730 in 675 evri. Notranjost stanovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Najemnina za trisobna stanovanja se giblje med 574 in 545 evri. Fotografije TUKAJ.
 
Dvosobna stanovanja imajo najemnino med 460 in 341 evri. Njihovo notranjost si lahko ogledate TUKAJ.

Največje povpraševanje po dvosobnih stanovanjih

Kot so povedali s Stanovanjskega sklada, je bilo dosedaj oddanih sedem dvosobnih, dve trosobni in štiri štirisobne stanovanjske enote.

Na vprašanje, ali opažajo, da na izbiro stanovanja vpliva predvsem cena, odgovorjajo: »Menimo, da cena ne vpliva na odločitev za najem, saj je za najem preko Stanovanjskega sklada možno pridobiti subvencijo, ki jo na podlagi vloge prosilca določi Center za socialno delo.«

Komentarji (34)

Hepan (ni preverjeno)

Mores biti resno financno nepismeni ka se prijavis na te razpis …

500€ najemnine s stroski, te pa se dodatna investicija vsaj 15 tisoc € za opremo?

Malo preracunas in vidis ka ceneje skozi prides s kreditom za hiso.

krze88 (ni preverjeno)

Eni kredit ne dobijo zato pa z veseljem izkoriscajo take na ta nacin :) najemnino lejko mas 1000€ kredit pa ne dobis za isti znesek

In reply to by Hepan (ni preverjeno)

Nešče pač (ni preverjeno)

Ja prideš ceneje skoz bla bla bla…ka boš pa kupo, či nega nika za odkupiti v toj soboti? Še tisto ka gej pa so cene v višavaj, stara stanovanja kak svet kera trbej v celoti adapterati majo takše cene ka te srat pritisne, pa se odavlejo že sto lejt. Lejta pa idejo, nemajo vsi mladi staršov z velkimi kučetinami pa debelimi tošlinami…čakati na lepše čase pa doma biti na grbi pa odlašati z deco pa familijo pa je enin gli nej v interesi…no odvisno od človeka :) Vsak de pa napravo kak njemi ugaja. Nekomi pač ide skos mesec s to najemnino či se je prijavo na razpis, nej nujno ka je finančno nepismeni…pač ma €. :)

In reply to by Hepan (ni preverjeno)

regerg (ni preverjeno)

Vejpa na stari ulici stanovanja brez centralnoga ogrevanja za 70 jurjof odavlejo. 50 kvadratov to moreš biti včesnjeni ka kujpeš. Vejpa raje mo v baraki v šumi.

In reply to by Nešče pač (ni preverjeno)

jepan (ni preverjeno)

Jap, to pa je tisto indašnje razmišljanje. Zakreditejrati se za cejli život, samo ka maš lastno nepremičnino. Te pa si za cejli život obsojeni na eno mesto prebivanja in tudi pri morebitnon iskanji nove, boljše službe si omejeni. Vzemeš v najem in če se ti s časoma pokaže ge drugje kakša boukša možnost se pač enostavno odseliš. Če pa maš kredit za stanovanje ali hišo pa se lejko po domače lepou jebeš.

In reply to by Hepan (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ovak te pa cejli čas cuzajo.

In reply to by jepan (ni preverjeno)

jepan (ni preverjeno)

Pri hipotekarnon krediti na 30 lejt za gradnjo hiše te banka cuzne več za obresti kak pa ges dan za najemnino v 20 lejtaj.

In reply to by . (ni preverjeno)

A (ni preverjeno)

jepan Praviš ka se zakreditejraš za cejli život tou je daleč od resnice. Zakreditejraš se za 15 do 20 lejt pa maš stanovanje. Či plačuvleš najemnino si zakreditejrani cejli život malo pomisli. Za najem 80m2 sztanovanja plačaš najemnino problijšno 400 do 500 E za kredit 80 000Evro na petnajst lejt pa obrok 490Evrov. Zdaj si pa izračunaj malo pa boš vido ka je najem pa ka je kredit.

In reply to by jepan (ni preverjeno)

Gghh (ni preverjeno)

Ti pa mas kalkulator:.. na obresti pa si pozabo???

In reply to by A (ni preverjeno)

Grintaši (ni preverjeno)

Ka pa dobiš za 80.000€ + obresti?

In reply to by A (ni preverjeno)

krze88 (ni preverjeno)

In te še brez kuhinje... torej či se odseliš pozabis 5 al 6 jurjev ali kak je to? Moreš prijti te odmontejrat umivalnike pa štekere?

Bitcoiner (ni preverjeno)

Odaš naslednjomi podnajemniki

In reply to by krze88 (ni preverjeno)

Zizidar (ni preverjeno)

Jes san lastnik 2 stanovanj. Oddam v najem 650eur + stroški.

ropokop (ni preverjeno)

Bežigrad? Šiška?

In reply to by Zizidar (ni preverjeno)

No ja... (ni preverjeno)

Zadnjič sem bil malce v kleti oz. pritličju, kjer je lepo označeno parkirišče s številkami. Če je to vse, hitro mine npr. deset let in dandanes osnovnošolci bodo takrat odrasli, imeli svoj avto in kje bodo parkirali? Za ta denar bi moralo imeti vsako stanovanje vsaj dve parkirni mesti, pa tudi kleti prostornejše, da daš notri dva, tri bicikle. Tista stojala za kolesa so neprimerna, pri disk zavorah je velika nevarnost, da kaj zviješ... pa še krade se na veliko.
Nekdo pač gradi, vse si lepo omisli, razporeditev prostorov je verjetno primerna, kvaliteta... je že vprašanje, saj ne bi bilo prvič, da kaj zamaka in podobne nevščečnosti.
Za ta denar... če ga imaš ali dobiš kredit, si lahko nekje v okolici Sobote zgradiš lepo hiško, imaš vrt, trato in tudi veselje s kakšnimi domačimi živalci. Vsaj vzhodna obvoznica bo zgrajena v nekaj letih in Soboto zaobiti oz. če imaš službo nekje v tem delu Sobote ne bo problem, kakor tudi ne razdalja deset in nekaj kilometrov, če si zgradiš dom nekje na obronkih Goričkega.

jepan (ni preverjeno)

Eh daj no, pa ka je z vami enimi. Mladi neščemo na goričkon živeti ampak v mesti. Zakoj bi meo hišo kera mi na leto poberej ogromno keša za vzdrževanje? Pa ka bon gda iz službe priden te še celi den doma okoli hiše delo me tudi ne privlači. Rajši iden na bicikl ali se s kakšin drugin športon ukvarjan ali pa družin s prijateli. Za tisti keš ka bi ga pa zmeto v vzdrževanje hiše pa rajši iden na dopust. In gda se mi v Soboti več nede vidlo ali pa, če si najden boukšo službo, se pač odselin v Ljubljano, na Dunaj, v Nemčijo ali bilo kama drugan ge de mi boukše. Hvaljenje z lastno nepremičnino med mladimi več ne pali.

In reply to by No ja... (ni preverjeno)

No ja... (ni preverjeno)

Saj imaš tudi prav, nekateri pa tako ne razmišljajo. Tudi nimajo take izobrazbe, da bi ravno lahko odšli v svet, ko se jim zljubi.
A misliš, da nimaš s stanovanjem v bloku nobenih stroškov? V začetku morda ne (pa tudi ne z novo hišo), potem pa je že potrebno marsikaj popravljati. V hiši nimaš najemnine in letno prihraniš s tem skoraj desettisoč evrov. V petih letih...? To porabiš za vzdrževanje hiše, katera tudi v začetku ravno ne rabi non-stop kakšno popravljanje. In če si na lepem mestu, si v naravi, tista košnja trave tudi ni tak bav-bav (saj lahko potke, pa kaj drugega popločaš s kakšnimi ploščami... in verjamem, da še vedno najdeš veliko časa za šport, rekreacijo.
Poglej, sam bi tako naredil, če bi bil mlajši, spoštujem pa tudi mnenja, katera so pač drugačna!

In reply to by jepan (ni preverjeno)

jepan (ni preverjeno)

"V hiši nimaš najemnine in letno prihraniš s tem skoraj desettisoč evrov."
Ti se hecaš? Ka pa kredit? Glej, ges san cejli život cuj gledo kak sta mojiva v hišo vlagala pa kredite jemala za popravila in sanacije. Ges pa brat sva se že odselila njiva pa še vedno vlagata v hišo in niti kredita sta še nej odplačala. Ges pa moja sva pa že 3 leta v bloki v stanovanji, plačava 450€+ stroške in gda je kaj koli narobe pač zoven lastnika ka popravi. Ges v najemniško stanovanje ne vlagan. In gda se mi več nede vidlo se enostavno odselin. Tej fore o naravi pa itak palijo samo še v turističnih brošurah pa pri penzionerih. Ges uživan v naravi verjetno dosti več kak večina lidij zato me takšne stvari ne prepričajo, ker se ukvarjam s taknimi športi ge san sakši den 2-3 ure v naravi.

In reply to by No ja... (ni preverjeno)

Makro the Roman (ni preverjeno)

Ali pa de se lastniki nede vec dalo te enostavno brsne na cesto pa ne bos drugo majso cez noc pa bos se hitro domov pobro k starson... Pa bos rad ka mata kaj svojega...

In reply to by jepan (ni preverjeno)

jepan (ni preverjeno)

Odpovedni roki, pogodbe, zakoni.... za tou si že gda čuo? :)
Seveda se lejko bojijo toga tisti ka so podnajemniki na čarno brez pogodb, tisti ka pa mamo vse zrihtano pa mirno spimo.

In reply to by Makro the Roman (ni preverjeno)

lulu123 (ni preverjeno)

jeapan, ti si pa nekši zajebani ;)

In reply to by jepan (ni preverjeno)

Nešče pač (ni preverjeno)

V okolici sobote ja.. me znanima ge pa na kakši način…mi je bila gradnja v interesi v okolici sobote (puconci). Či nemaš parcele ali pa prišparanih vsaj 30k-40k se lejko po domače povedano jebeš. To je osnova ka sploj začaš…papirologija, parcela, plošča, arhitekt pa te komaj pride gradnja. Materiali so dražji za 20-30%. Nejsmo kak inda kda je sakši ka je ščel lejko zido. Oba z partneron delava pa težko dobiva kredit za gradnjo in dokončanje kuče, ka pa še či so deca poleg te pa tak. Pa či na hipoteko zemeš moreš itak 20% svojih sredstev meti. Tak ka neje vse tak lepo kak se sprva zdi :) Ka se boš pa s kreditami zapufo pa te vkup škrabo evre ka boš komaj skos mesec šau mi je pa nej glih pametna odločitev.

In reply to by No ja... (ni preverjeno)

MS2000 (ni preverjeno)

Super priložnost za mlade, jaz in partnerka zaslužimo okrog 10000 evrov plače v Murski Soboti tako da je to za nas pi dim.

Gost1898 (ni preverjeno)

Kvaliteta gradnje pa ko da je delal Mujo v prostem času.

. (ni preverjeno)

Tou so ziher dobro napravli, ka nedo toplotne izgube šle skozi te balkone?

kuča (ni preverjeno)

Kak ste pa čedni kak je najemnina draga pa baukše kučo meti. Kuča 150 jurjof 20 lejt po 700€ obroka. K tume še prijde ka non stop neka popravlaš, non stop neka vlagaš, te ograjo, te okolico, te kosilnica crkne, te trbej kerher, te streja pujščati zača ka več kak 20 letj ne držij. Te si baba zmisle nauve balkon, te deci bazen.

28 LEJT san doma oča pa mati cuj glejdo kak sako leto zagunita prek 5 jurjof za kučo. Palek tau palek ovo, palek vne ograja, garaža dvižna, vrata za dvor. Ograček se ograček ta, nadstreški, okolica, klopi mize blablabla.

Kuča je doživljenjski strošek še cilau pa v prekmurji, ka 90% lidij vse ka zaslujže not v kučo zmeče. 50 lejt v kučo vlagate ka te mergejte pa deca kučo odajo. Norci ste vsi.

jepan (ni preverjeno)

No evo, točno tou ges celi čas zgoraj gučin.

In reply to by kuča (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Tudi babo pa deco je nej trbej meti, ka so samo strošek pa briga.

jepan (ni preverjeno)

Poznan ljudi keri so se zavestno odločili ka nedo meli dece zaradi kalkulacije. Poznan tudi lidij ka majo 3 dece pa čistak vrejdi živijo. Poznan pa tudi takšne ka majo samo eno dejte in komaj gurajo iz mesec v mesec. Eni moji prijateli so se tudi odločili ka do zidali hiše in so zmetali ogrmno keša v to in pač zdaj je kak je. Eni nekak gurajo drugin je super. Eni so pa kuče že prodali zato ka so se ločili in so zaradi delitve premoženja pušnoli ogromno keša. Pri vseh stvareh se naj sakši san odloči kak bi rad žijvo. Meni niti pod razno ne spadne na pamet ka bi si pri 25 letih vzel kredit na 30 lejt zato ka bi si hišo zazido in se s ten do konca zakreditjero in se odpovedo raznin drugin možnostim v življenji. Za deco sem bon sigurno odločo čez kakšno leto, ampak deco lejko vedno s sebov vzemen, če bon meo namen spremeniti življensko okolje, hišo pa nej.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

dghfhzh (ni preverjeno)

Prekmurske sanje:

170 jurjof kredita za kučo. 20 jurjof lizinga za audi a4/bmw 3ko/ mercedez c klaso. 2 dicej pa z regreson na morje.
Delati kak črnec do penzije, ka vse v plačaš te pa v penzijo z 700€ pokojnine iz mesca v mesec. To so sanje sakoga prekmurca.

Lejko pa uživaš život če se odločiš iti malo čez meje.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

A (ni preverjeno)

jepan san zgoraj napijso kak je s krediton pa kak je če si v najemi. Če si v najemi si glij tak zakreditejrani samo nej dobesedno, itak sakši mejsec moreš najemnino plačati. Seveda kuča košta dosta več kak stanovanje. Či ti je stanovanje zadosta je kredit dosta boukša varianta kak pa najem pogledni gor ka san napijso pa tou nej na pamet kredit je star 5 mejsecov no nej moj ge man stanovanje kero san itak odplačo z krediton pa san dosta boukše skous prišo kak pa či bi zdaj že 30 lejt najemnino plačeval.

jepan (ni preverjeno)

Hja, neje glih tak. Ges dan odpoved najema stanovanja gda ščen in pač te prenehan plačevati najemnino, seveda če se ne preselin v novo podnajemniško stanovanje. Oziroma, če več slučajno nemo zmožen plačevati najemnine mi še vedno ostane več opcij za preživetje ka nemo meo kredita nad glavo. Če se pa zakreditejraš za celi život, vmej bougnedaj ostaneš brez dohodka ali celo težko zboliš, ka boš pa te? Banka svoje terja. Nič vas ne izučijo zgodbe kere iz dneva v den vidimo po interneti, ge ljudje prosijo za pomoč ka jin grozijo deložacije in rubeži. Je pa resno kak praviš, ka je nakup stanovanja dosti boukša naložba kak pa gradnja lastne hiše. Še celo gda gradiš negi na podeželji, ge nepremičnine nemajo nekše vrednosti. V mesti pa konec koncov nakup stanovanja lejko vzemeš kak nekšen način varčevanja. Tu se strinjan s tebov. Ne strinjajn se pa s tistimi ka tak na velko zagovarjajo gradnjo hiše.

In reply to by A (ni preverjeno)

penzionist (ni preverjeno)

Od plače mora ostati 780 eurov, nad tem zneskom lahko dobiš kredit. Če hočeš imeti 500 eurov obroka, maš plačo okrog 1300 eurov, to pa nima vsak drugi!

abcdf (ni preverjeno)

Dokič de povpraševanje za stanovanjami tak velko (mislin ka de čez leta še večje), tak dugo do cejne ne-realne. P.s. Še itak so Jevšek and Co. tak fajn, ka tak fajn "razvijajo" soboto?

Starejše novice