Stanovanjski sklad RS v Murski Soboti prevzel 27 stanovanj, do konca leta bodo skupno pridobili še več kot 1000 stanovanj.

Blok v Varaši, ki stoji na Kocljevi ulici in je dodobra spremenil podobo tega dela mesta je dokončan. 27 stanovanj je prevzel Stanovanjski sklad RS.

Vsa stanovanja prevzel stanovanjski sklad

Ob prevzemu je direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec dejal, da je izjemno vesel, da so ponudbo javnih najemnih stanovanj razširili tudi v Mursko Soboto. 

»Prevzeli smo 27 javnih najemnih stanovanj s pripadajočimi shrambami in 27 parkirnimi mesti v kleti objekta. Uporabne površine stanovanj se gibljejo med 45,7 in 104,4 kvadratnimi metri.«

V neposredni bližini objekta na Kocljevi ulici se nahaja vsa pomembna infrastruktura.

Spomnimo, da se bo v prostore novega objekta preselila tudi soboška območna enota Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, ki sicer domuje tudi na Kocljevi ulici.

Več kot 70 stanovanj

Spomnimo, da podjetje Imo-Real tudi nasproti knjižnice načrtuje stanovanjsko poslovni objekt, ki bo po po etažah programsko razdeljen. Stanovanja bodo v kar štirih nadstropjih nad pritličjem. S kletjo bo imel objekt skupno šest etaž, kar je podobno število etaž, kot jih imajo sosednji objekti v središču mesta. Oblika objekt sledi zaokroženi obliki parcele. Na dvorišču objekta so predvidene zelene površine. 

Stanovanj bo skupaj 76, največ trosobnih, dvosobnih in osem štirisobnih. Stanovanja so različnih tipov in imajo različne površine. Stanovanja naj bi bila vseljiva jeseni 2023.

V pritličju je trenutno predvidenih devet poslovnih prostorov za mirnejše dejavnosti. 

Komentarji (14)

Milan Veliki (ni preverjeno)

Super,do ciganice pa socialce v center filali,dobra potezA

tonucamo (ni preverjeno)

To de podobna situacija kak v Maribori v tiston bloki poleg Tusa-Cinneplexa. Novi blok, not cigani in socialci okole bloka pa vse sposrano, sposcano, puno
glazovine pa tak naprej. Neka taksnoga resan nucamo. Fajn de!

realnoo (ni preverjeno)

kolega kupo tan stanovanje nevede, ka de obcina tudi pokupila stanovanja. Meu je v sosednjih stanovanjih sauside neksni albanski cigani. Pika na i je bila kda so na hodniki na stejno drek razmazali. Na konci komaj prodau pod cejno stanovanje in se s familijo izselo.....
Skratka mel kar nekaj zgodbic:)

In reply to by tonucamo (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

kolega kupo tan stanovanje nevede, ka de obcina tudi pokupila stanovanja. Meu je v sosednjih stanovanjih sauside neksni albanski cigani. Pika na i je bila kda so na hodniki na stejno drek razmazali. Na konci komaj prodau pod cejno stanovanje in se s familijo izselo.....
Skratka mel kar nekaj zgodbic:)

In reply to by tonucamo (ni preverjeno)

ztrea (ni preverjeno)

to se zgodi, ko se jim podari in nič zato ne prisepvajo. Nič plačali, nič ne izgubijo, če uničujejo. Klasičen primer družbene lastnine, ko je od vseh, a noben ne skrbi za to.

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

Hshsh (ni preverjeno)

Ges bi tudi zido ce bi znal ka mi drzava vse pokupi... Cena stanovanja de pa segala v nebo...

Spalnica123 (ni preverjeno)

Ja itak, idemo na pune dale v centri stanovanja zidat. Bravo vsen ka ste tak pametni. Te pa not naselite taksne enake stenkase kak je ova tecna nepotesena baba kera ze zivi na kocljevi pa jo saksi drek moti. Nemesto ka bi center mesta obujali ga se bole spreminjate v spalno naselje.

FYI (ni preverjeno)

Stanovanj primanjkuje in vsako novo zidanje je dobrodošlo. Ge te resno ne razmin :D Ka de pa te tu stalo? Lunapark? Daj prosim te lepo no. Vsak center mesta je pozidani in to s stanovanji. Ge koli na ton svetu. Aja nej, to je Murska Sobota, mi smo načišni od vse ostalih, štenkamo od gojne do večera pa zaradi toga nan gesti pa piti nej trbej dati. Daj doj se prosi.

In reply to by Spalnica123 (ni preverjeno)

ja rejsan je

Na sakšno stanovanje eno parkerno mesto... Nega ka, deca rastejo, sakše de meu za desejt, petnajst lejt svoj afto, stanovanje pa v Mama hotele... Pa de kriza, kak pred našen blokon.

en (ni preverjeno)

Ge de do pa kakšno nadomestno parkirišče zrihtali, če do na tun zdajšnjon parkirišči v bližnji prihodnosti blok delali ?

Dummi (ni preverjeno)

Opčinari pravijo, ka ščejo mete zeleno Soboto. Ma kakši auto! Biciklin tiraj okouli, pa nede problema s park placon.

In reply to by en (ni preverjeno)

U4 (ni preverjeno)

Leni goričanci, van itak of makedamski parkplac ne hasni, ker je oddaljeni več kak 1,5m od vhoda v bauto, banko, …

In reply to by en (ni preverjeno)

FYI (ni preverjeno)

Realno. Kelko pa tu lidij sploj parkera? :D Malo. Palik en štenkaš ka nema drugoga dela kak štenkati.

In reply to by en (ni preverjeno)

29woa (ni preverjeno)

namesto, da bi ceno stanovanj na trgu znižali, da bo vsakemu delavnemu dostopno. Raje umetno vzdržujejo visoke cene.

Starejše novice