Soboška tržnica predvidoma še letos pod prenovljeno streho, v načrtu tudi dodatne sanacije in krepitev sodelovanja z domačimi proizvajalci hrane.

O načrtovani prenovi mestne tržnice je v Murski Soboti govora že leta. Na občini so glede na višino razpoložljivih in potrebnih sredstev pred časom ocenjevali, da naj bi dela stekla letos. In kot kaže, se bodo stvari le premaknile. 

V predlogu proračuna za 2019 so namreč predvidena tudi sredstva za prenovo strehe na soboški tržnici. Kot pojasnjujejo v Mestni občini Murska Sobota, pa so v prihodnjih letih predvidene še dodatne sanacije in ureditve.

»Zavedamo se, da je k obnovi mestne tržnice potrebno pristopiti celovito in prav iz tega vidika  je v proračunu za leto 2019 predvidena sanacija strehe ter nadzor nad gradbenimi deli. V Načrtu razvojnih programov za obdobje 2019-2022, pa so v naslednjih letih predvidena nadaljnja dela za ureditev mestne tržnice (sanacije zaradi težav z zamakanjem meteorne vode v spodnjih prostorih, ureditev bočnih zaves na strehi, ureditev tal za prodajalce, sanitarije v sklopu tržnice ipd.),« so zapisali v MOMS.

Za prenovo strehe dobrih 85 tisočakov

Prenovo strehe načrtujejo v drugi polovici letošnjega leta, v predlogu proračuna pa je v ta namen predvidenih 85.300 evrov, odgovarjajo pristojni.

Vendar pa zgolj arhitektonska ureditev tržnice sama po sebi ne bo zadoščala. Kot je na 3. seji mestnega sveta povedal župan Aleksander Jevšek, tržnica potrebuje tudi »dušo«. Spodbuditi bi torej morali proizvajalce domače hrane, da bi s pestro in privlačno ponudbo pritegnili ljudi.

V nastajanju tudi komisija za oživitev tržnice

Na soboški občini razlagajo, da je župan na nedavnem sestanku z direktorjem Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota izpostavil slabo ponudbo domačih proizvajalcev hrane na soboški tržnici, pri čemer mu je direktor zavoda obljubil podporo pri sodelovanju. 

»V ta namen bo župan ustanovil posebno komisijo, katere naloga bo oživitev mestne tržnice in izboljšanje sodelovanja z domačimi proizvajalci hrane,« so zapisali v MOMS.

Je pa vendarle treba tudi dodati, da proračun še ni sprejet. Predlog mora prestati še drugo branje, ki je sicer na dnevnem redu današnje, četrte redne seje mestnega sveta.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Frenki boy (nepreverjen)

Meni se zdi tržnica čista vrejdi nika ji ne falij. Edino ponudba je bole bouga če menej pitaš.

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

MALO CEJNE POGLEDNITE NA TRŽNICI VSE EDNOUK DRAKŠE KAK V TRGOVINI !!!

In reply to by Frenki boy (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

bez šiptara i kevaba nema ništa
jebeš tržnico ki kevaba nema

črni vrag (nepreverjen)

jaz jedem kevab dvakrat na dan - tako je dober

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

ti jebeš kevab dva krat na dan

In reply to by črni vrag (nepreverjen)

Lavor (nepreverjen)

Tebi se že redno čejše ka si san s seuf pijses.

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

ja si u lavoru perem rit

In reply to by Lavor (nepreverjen)

maribordj (nepreverjen)

Na konci pa nede domačih pa do pripelali neksne iz Maribora, kak pri Ekspanoji

olala (nepreverjen)

Mater, van te štajerci idejo v nos.
Što je komi brano, ka se prijavi na razpis za restavracijo v Expanoji? Ha? Što?

hjg (nepreverjen)

Mislis ka bi v Mariboru zaposlili nekoga iz Sobote za direktorja občine??

In reply to by olala (nepreverjen)

grobar (nepreverjen)

Pokrita tržnica,domača roba,nej draga,pa v soboto mogouče, kakšna žijva narodna muzika,eno 3do4 ure.

STRPNEŽ (nepreverjen)

Končno enkrat se je nekaj ganilo z to tržnico saj to je tako sramota za Soboto ,kdo pa bo pozimi in na dežju pa snegu tam prodajal , upam da se bo to letos uredilo za vse drugo je denar za Expano ,razsvetljavo igrišča tržnica ta tak sameva sramota , tile komentarji zgoraj pa so brez veze nekaj nakladajo .............

Kodiš (nepreverjen)

Kakšno nakladanje brez meja , citiram : " .....tržnica potrebuje dušo ...." te pa tak , to pa je res malenkost za župana , mislim duša , pa ne me j....

crv (nepreverjen)

Se pravi ka Sobota še nema duše??

. (nepreverjen)

Znimivo bi bilo videti ponudbo, če bi bila najemnina zastonj za lokalne pridelovalce. Zdaj je nikakva ponudba in tudi ne bo pomagalo če bo tržnica v marmorju.

Sebastijan Piskar (nepreverjen)

Se strinjam! Treba je, kaj zadržuje lokalne ponudnike, da ne prodajajo na tržnici. Smo iz Ljubljane in smo pol leta tu, pol v Ljubljani. Radi bi kupovali od domačinov na tržnici kot to počnemo v Ljubljani. Nismo pričakovali, da bo na najbolj kmetijskem področju Slovenije treba kupovati italijanske, španske in druge od daleč pripeljane vrtnine.

In reply to by . (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Ne vem, kakšne so tržnice v drugih mestih? Kje stojijo, kakšen je utrip okoli njih?

Razen tistih treh, štirih mesecev, ko je zunaj velika vročina in deluje ta "betonirana" tržnica kar lepo hladno, imam ostale mesece občutek, kot bi bil nekje v Sibiriji. Vse deluje hladno, ledeno, zato tudi to lahko eden od razlogov, da nima duše! Neka čuda ni za pričakovati, saj je tržnica obdana s samim betonom, tistim obupnim zaledjem lokalov, po drugi, tretji uri popoldan pa ni nikjer več žive duše. Ta prostor... je slabo izkoriščen, saj so tudi lokali več ali manj pri tržnici zaprti. Tudi, če bi bil denar, da bi se tržnica selila kam drugam... jaz takega prostora v bližini ne vidim?

Kolikor vem, je bila ta streha deležna kritik že na samem začetku, saj je nekdo lepo arhitekturno zakompliciral zadevo, katera na oko ne deluje slabo, je pa tekla voda tudi po mizah... torej praktična vrednost ni ravno nekaj nad? Mi mečemo denar, kot da smo najbogatejša občina. Spet prenova... to stane, pa čez 10 let enako...

Čeprav bi to stalo več bi predlagal, da se glede obnove predvidi, da bi uporabili nekaj lesa in ne samo beton. Dobili bi nekaj "toplote", tudi ostali ste kaj predlagali... ne vem, če je ravno potrebna spet neka komisija, kar pomeni več ljudi, "več babic" pa pomeni kilav otrok!

gostja 426 (nepreverjen)

Što de šou stat na tisti ledeni beton? Streja je arhitekturno skrpucalo, vsakši prišlek jo začüdeno gleda. Sam objekt iz 60-h je vredi, če bi ga porihtali, klejt je odveč, Lagunaša bi lejko preselili v pritličje, vej še je prazen plac. Klejt bi lejko ponücali za mladinski center, ali kaj podobnoga, bendi bi lejko meli vaje itd. Les, zelenje, düša ...

čarni vrag (nepreverjen)

Ta streha je popolnoma zgrešena. Na zunanji strani je odprta in dvignjena, tako veter usmerja na prodajalce. Da o dežju, ki se zliva na sredino placa niti ne govorimo. Prodajalci morajo stati na betonu, kar je zelo nezdravo. Domačih ponudnikov pa ni zaradi šiptarske mafije. Ti namreč grozijo domačim prodajalcem in jih tako prej ali slej preženejo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice