Slika je simbolična.
Mestna občina Murska Sobota je objavila razpis za podelitev nagrad in plaket ob slovenskem kulturnem prazniku. Prijavite se lahko samo še do jutri!

Vsako leto ob slovenskem kulturnem prazniku se podelijo občinske nagrade in plakete za posebne dosežke na področju umetnosti in kulture.

Nagrade se podeljujejo za dosežke na filmskem, glasbenem, gledališkem, knjižničnem, likovnem, literarnem, muzejskem, plesnem, prevajalskem in publicističnem področju, na področju varstva naravne in kulturne dediščine ter drugih kulturnih področjih.

Posebne dosežke na področju kulture iščejo v Mestni občini Murska Sobota tudi letos, zato so skladno z odlokom o nagradah ob kulturnem prazniku objavili razpis za podelitev nagrad

Razpis za podelitev nagrad ob slovenskem kulturnem prazniku

In sicer na Mestni občini Murska Sobota zbirajo, do vključno 29. septembra, predloge za podelitev naslednjih nagrad: 

  • Denarna nagrada Mestne občine Murska Sobota za vrhunske dosežke ali za življenjsko delo na področju kulture,
  • plaketa Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture,
  • priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo na področju kulture,
  • priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo mladih ustvarjalcev na področju kulture.

Preberite še:

Kdo lahko prejme nagrado?

Nagrade in plakete bodo podeljene na osrednji občinski slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku februarja 2023. Možni prejemniki občinskih nagrad pa so naslednji posamezniki ali skupine: 

Denarno nagrado lahko prejme posameznik ali skupina ustvarjalcev za vrhunske dosežke ali življenjsko delo, s katerim je bila občinska kultura uveljavljena v širšem slovenskem ali mednarodnem prostoru.

Plaketo (likovno delo) lahko prejme posameznik ali skupina za pomembne dosežke v kulturi, ki so bili javnosti predstavljeni v zadnjih dveh letih pred podelitvijo in pomenijo obogatitev občinske kulture.

Občinsko priznanje pa lahko prejme posameznik ali skupina za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti v občini.

Kandidate za nagrade lahko predlagajo posamezniki ali pravne osebe

Predloge bo pregledala Komisija za nagrade in priznanja

Za izvedbo razpisa sta občinska Komisija za nagrade in priznanja ter Komisija za kulturo, sprejeli naslednja sklepa:

  • obravnavani bodo podani predlogi z navedbo in podpisom predlagatelja (predlogi, ki bodo podani anonimno ne bodo obravnavani),

  • podani predlogi za podelitev denarne nagrade za vrhunske dosežke ali življenjsko delo morajo biti utemeljeni s priloženimi dokazili (časopisni članki, reference, potrdila o sodelovanju ali podobno).

Rok za predložitev predlogov s pisno obrazložitvijo je četrtek 29. september 2022, in sicer po pošti na naslov: Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2, 9000 Murska Sobota s pripisom: 'Predlogi za podelitev nagrad ob slovenskem kulturnem prazniku 2023' ali po elektronski pošti na naslov: [email protected]

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
asdasd (nepreverjen)

»Težimo k temu, da bi se življenje izboljšalo« , zadnjih 30 let tega ni zaznati !

Starejše novice