Slika je simbolična.
Mestna občina Murska Sobota je razpisala namero o sklenitvi neposredne pogodbe za brezplačni najem poslovnih prostorov v njihovi lasti.

Na spletni strani Mestne občine Murska Sobota smo danes opazili zanimivo ponudbo za sklenitev neposredne pogodbe za najem brezplačnih poslovnih prostorov na Slovenski ulici, ki so v njihovi lasti.

Soboška občina brezplačno ponuja dve pisarni 

Gre za prostore, ki se nahajajo v stavbi na naslovu Slovenska ulica 44, predmet oddaje v brezplačno uporabo oziroma najem pa so poslovni prostori v mansardi, in sicer: 

 • pisarna številka 24 površine 8,68 kvadratnih metrov ter
 • pisarna številka 29 površine 8,68 kvadratnih metrov. 

Obema pisarnama pripada tudi souporaba sanitarij, stopnišč, čajne kuhinje in hodnikov.

Pisarni se oddajata v brezplačno uporabo oziroma najem, primerni pa sta za socialna podjetja, zavode, društva, inovativna start-up podjetja na področju znanosti in drugih dejavnosti (ekologije, sociale, družbene problematike), ter društva na področju kulture, športa, izobraževanja in drugih javno koristnih dejavnosti.

Preberite še:

Kakšni so pogoji za uporabo prostorov?

Kot je navedeno v javni nameri o sklenitvi neposredne pogodbe, morajo ponudniki zainteresirani za uporabo omenjenih prostorov izpolnjevati naslednje pogoje:

 • Ponudnik je oseba javnega prava za opravljanje javnih nalog (razen javno podjetje),
 • ponudnik je nevladna organizacija, ki jim je podeljen status delovanja v javnem interesu, za opravljanje tistih dejavnosti, za katere jim je podeljen status,
 • ponudnik ima status socialnega podjetja ali ponudnik je nepridobitna pravna oseba, kot je opredeljeno v zakonu, ki ureja socialno podjetništvo, ki namerava poslovati kot socialno podjetje in bo začela postopek registracije v skladu z zakonom, ki ureja socialno podjetništvo,
 • ponudnik je pravna ali fizična oseba z dejavnostjo, katerih je osnovna dejavnost pospeševanje podjetništva na lokalnem  območju oziroma spodbujanje razvoja kulture, turizma, zdravja, rekreacije, socialnega razvoja in delovanja na področju dela z ranljivimi skupinami za večjo socialno vključenost v družbo.

  Kako oddati ponudbo?

  Kriterij za dodelitev poslovnih prostorov je vrstni red prijav. Prednostno pravico imajo ponudniki, ki imajo registrirano društvo, katere dejavnost je usmerjena za delo z ranljivimi skupinami.

  Rok za sprejem ponudbe je 20 dni od objave te namere na spletni strani Mestne občine Murska Sobota to je do 18. septembra 2023 do 13. ure. 

  Prijava se odda v sprejemni pisarni Mestne občine Murska Sobota, pisno na naslov: Mestna občina Murska Sobota, Kardoševa 2 ali po elektronski pošti na naslov: [email protected].

  Prijava mora vsebovati točen naziv in naslov uporabnika oziroma najemnika, matično številko, davčno številko in odločbo, s katero se izkazuje status nevladne organizacije oziroma status socialnega podjetja ali, da je oseba javnega prava za opravljanje javnih nalog.

  Več o razpisu najdete tukaj

  Komentarji (3)

  Rahim (ni preverjeno)

  Naj občina enkrat da nekši plac za glasbenike pa drüge umetnike.

  youngartist (ni preverjeno)

  Ustvarjalcev občina nikol ni kaj preveč podpirala. Žal. Bi pa blo smiselno, saj nas je kar nekaj!

  In reply to by Rahim (ni preverjeno)

  lukčev mesec (ni preverjeno)

  Za nekoga že pripravljeno.

  Dobiš mikro pisarno in mastno plačaš za parkirišče zunaj.

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  MOMS 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  Starejše novice