Statističnih podatkov se v Pomurju skorajda že bojimo, saj le redko prinašajo dobre novice; vselej na repu pozitivnih in na vrhu negativnih lestvic. Pa vendar vsakič izvemo tudi kaj novega o svojem okolju.

Tudi letos so na Statističnem uradu Republike Slovenije pripravili Statistični portret slovenskih regij. In kaj so pokazali podatki?

Najmanjši delež tujih državljanov

Pomurje, sicer »najstarejša« statistična regija v Sloveniji, med drugim izstopa po najnižjem naravnem prirastu (–3,0 na 1.000 prebivalcev) in najmanjšem deležu tujih državljanov, ki jih je med prebivalci le 1,5 odstotka.

Leta 2015 je tukaj živelo šest odstotkov Slovencev.

Najstarejše prebivalstvo v državi

Imamo najstarejše prebivalstvo, saj je povprečna starost znašala 44,3 leta, in podpovprečno število študentov; le 33 na 1.000 prebivalcev so jih našteli. Tudi delež terciarno izobraženih prebivalcev je bil z 19 odstotki najnižji v državi.

Zaznamuje nas še najvišja stopnja brezposelnosti, ki je bila leta 2015 12,5-odstotna, med ženskami pa kar 13,9-odstotna.

Nizke plače, velika stanovanja

Z 923 evri beležimo tretjo najnižjo povprečno mesečno neto plačo, zato najbrž ne preseneča, da kar osem odstotkov gospodinjstev prejema materialno ali denarno pomoč.

Medtem ko slovensko povprečje BDP na prebivalca znaša 18.639 evrov, sami shajamo z 12.437 evri na prebivalca.

V skoraj 8 000 podjetjih v Pomurju dela povprečno 3,9 osebe, ustvarjamo pa 3,8 odstotke nacionalnega BDP-ja.

Na tisoč prebivalcev je pri nas 411 stanovanj, njihova povprečna uporabna površina pa je pravzaprav največja med vsemi regijami, saj meri kar 86,5 kvadratnega metra.

Največ traktorjev na prebivalstvo

Obenem ponujamo več kot 7 000 turističnih ležišč, leta 2015 pa smo zabeležili nekaj manj kot 921 000 turističnih prenočitev. Od tega je bilo 60 odstotkov domačih turistov.

Morda najbolj zabaven podatek statističnega pregleda pa razkriva, da imamo Pomurci v lasti tudi največ traktorjev v državi. Pohvalimo se lahko namreč z 12 traktorji na 100 prebivalcev. Slovensko povprečje za Slovenijo sicer znaša 5 traktorjev na 100 prebivalcev.

Še več statističnih podatkov si oglejte v priloženi infografiki – morda vas bo kak podatek presenetil. Kako dobro poznate svojo regijo?

Komentarji (110)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Tujec 2

To je vaša slika. Vsi podatki štimajo.

ferguson (ni preverjeno)

Tudi mi imamo na domačiji en traktor - massey ferguson, letnik 1975 in ta je najbrž tudi zajeti v tej statistiki!

IMT (ni preverjeno)

ferguson si gvušen ka je massey ferguson glede na letnik bi bole pravo ka je IMT

Tujec 2

ferguson, poglej na teh dveh slikah, kakšne traktorje imajo. In še boljše in dražje imajo. Tak, da si mimo pljunil !

ferguson (ni preverjeno)

te pa je odpeljati na odpad pa de statistika boljša

ferguson (ni preverjeno)

to nad menov je lažen ferguson!

za IMT: je massey, benti, te je pa še starejši!!!

alkimist (ni preverjeno)

Super, še ena tema za blesavoga Tujca ka de lejko po kmetaj in kmetijstvi sral. Dajte še podatek kelko obdelovalnih površin mamo? Statistiko si lejko vsaki po svoje obrnej in interpretejra po svojih željah.

Tujec 2

alkimist, povej koliko subvencij, nepovratnih sredstev, drugih ugodnosti dobiš kot kmet, če upaš ! Ne upaš ?

Gost5 (ni preverjeno)

Tujec 2: a že spet začneš?

Mi imamo 3, nastarejši je letnik 56, najmlajši pa 89. Skupaj so vredni okrog 10k eur. Spomladi malo več ker dobijo nove filtre in olje, pa včasih akumulator.
Vsi so kupljeni z lastnim denarjem, da se ne bo kdo pičil v tole.

Statistika je kurba, ki jo je možno obračati kakor komu paše.
Tisti, ki se najbolj glasite, si malo poglejte povprečno starost traktorjev, mislim, da je nekaj čez 20 let. Potem pa še povprečno moč in vrednost. Boste takoj dobili drugo sliko.

Aja, pa 12 traktorjev na 100 prebivalcev pomeni samo, da je pri skoraj vsaki hiši en traktor. Glede na to, da je v pomurju živelo kvečjemu kmečko prebivalstvo to ni dosti. Je samo stvar interpretacije.

Tujec 2

Gost5, ti vidiš samo sebe, teh velikih maharjev, ki živijo na račun subvencij, nepovratnih sredstev in ne vem česa še vse, nočeš videti. Spreglej in pogledaj te ljudi. Ti jih poimensko napišem vsaj te iz Prekmurja : Škaper z Vaneče, Maučec iz Odranec ( vsaj tam blizu je ), Madjar iz Lendave, oni iz Noršinec ( ne vem priimka ) in še veliko bi se jih našlo. Ni vsak tak poštenjakar kot si ti. In svoje mnenje imam pravico zapisati.

Gost5 (ni preverjeno)

Tujec2: nisem nikoli zanikal da taki obstajajo. Anomalija v sistemu, ki ga država podpira. Narediti ne moremo nič, samo ni pa pravično, da smo zato vsi kmetje na slabem glasu.

Gost5 (ni preverjeno)

Tukaj si lahko ogledaš kdo koliko dobi.

http://pregled.arsktrp.gov.si/prejemniki15.php

Gost (ni preverjeno)

Tujec! Te zgoraj omenjene, katerim si dodal priimke in jih označil za nepoštene... bomo obvestili in naj se uradno izjasnijo glede tvojih obtožb.

Tujec 2

Gost ( pol ure nazaj ), že se mi od strahu hlače tresejo. Nismo mi v Severnem Vietnamu ! Samo zdraho delaš na tem portalu. Tak bi ti z veseljem eno okli uh pripopal. Pa to zdaj tudi prijavi. Škoda, da jajce med nogama nosiš. Pa še to so gvišno polovženki.

Tujec 2

Kdo ste VI ( bomo .......... ) ?

bemosunac (ni preverjeno)

Traktor je kmetovo osnovno sredstvo in sigurno de si kupil najboljšega za svoje delo. Eni čedni te pravli ka si naj kupi najcenejšega ka z njin glih tak lejko orje. Bi ges pravo ka si nekši strojnik ne kupi najslabšo CNC mašino, če glih bi lejko z njo delo, pa tudi nekši avtoprevoznik si ne kupi staroga tamiča, če glih bi lejko z njin tovore prevažo. Tak kak si vsi nabavljajo najnovejše in najnaprednejše stroje za proizvodnjo in drage šlepere, tak si kmet pač kupi najboukši traktor. Od teh prej omenjenih vsi trije lejko dobijo subvencije oziroma se prijavijo na razpise za pridobitev neprovratnih ali povratnih sredstev. Eni zaradi svoje hudobije pa nevoščenosti nigdar nete toga razmili.

Tujec 2

Gost5, sem že gledal. Zanimivo. Tega ne more Ljubljanica poplaviti, kot je v času bratov Podobnik poplavila arhive v Ljubljani. Tudi mediji so pred kratkim pisali o Prekmurcih, ki so dobili največ nepovratnih sredstev in subvencij, tak, da to ni več nobena skrivnost, kot je to včasih bila.

Tujec 2

bemosunac, jaz sem pa tako naiven, da si mislim, da si kmet lahko kupi traktor in drugo kmetijsko mehanizacijo po svojih finančnih sposobnostih. Zdaj pa vidim, da živim v veliki zmoti. Kaj ni tako ?

Gost (ni preverjeno)

Tujec, če se tebi tresejo hlače ali ne je čisto tvoja stvar, ker pa imaš dokaze, da po tvoje ti kmetje živijo nepošteno naj za to potem tudi odgovarjajo. Je tako?
Na tvoje primitivne provokacije, pa sploh ne bom dajal komentarja, takšen si se skoto in takšen boš crknil, bo že narava naredila svoje.

Tujec 2

Gost, pazi ! Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Nekaj mesecev nazaj mi je mlad znanec zabrusil, da že vonjam po cipresah. Kaj se je zgodilo ? Čez teden dni ga je srce zgrabilo, mesec dni je bil v bolnici in... danes ni več tisti kot je bil. Tak, da ti malo pazi, komu želiš, da bi crknil. da slučajno ne bi ti prej od mene. Nikdar ne veš. Se pa vidi, kakšna svinja si v srcu in v duši, da nekomu želiš, da bi crknil.

Gost (ni preverjeno)

Tujec jaz ti nič ne želim, ker si zame nepomemben faktor, je pa dejstvo, da to enkrat zagotovo pride in potem bo resnično ena nadloga manj na tem svetu (za tvojo okolico in bližnje). Zavedaj pa se tega, da ima vsaka palica dva konca in kdor seje veter žanje vihar!

bemosunac (ni preverjeno)

Tujec, ti si že celo življenje lekar v zmoti. Tak kak si eni privatniki kupijo stroje iz svojoga denarja eni pa iz subvencij, tak si tudi eni kmetje kupijo traktore iz svojoga denarja drugi pa iz subvencij. Ka je tebi nej jasno? Brezveze napekate zdaj glede teh kmetov. Pou države se je gor postavilo iz subvencij pa nepovratnih sredstev, eni pa se zdaj samo v kmete obregavlete. Nej san kmet ali na bruhanje mi ide gd ašten takše komentare kak jih teb Tujec piše, keri je jezen na celi svet. Zakoj si takšen človek? Nej te sran?

A79 (ni preverjeno)

Kmetje delajo od takrat ko vstanejo iz postelje do takrak, ko se vležejo v posteljo, ponavadi 14h na dan, vsak dan (vikende in praznike), v vseh vremenskih razmerah. Za preživetje, delo, obstoj in razvoj kmetije, rabijo opremo, nepremičnine, sredstva, ki si jih s tem, kar doma vzgojijo in prodajo težko privoščijo, saj bi vi, ki doma sedite za računalnikom in bentite čez njih imeli v trgovinah vse skoraj zastonj. Je pa še polno drugih pijavk, ki poberejo svoj delež € od kmetovega dela, do produkta, ki se znajde na trgovski polici. Da ne bomo začeli o standardih, ki se jih morajo držati.
Skratka, njihove pridne roke, nam dajo na trgovske police mleko, kruh, krompir, sadje, zelenjavo, meso, vino, skratka neskončen seznam živil in izdelkov. Tako smo lahko veseli, da najdemo na trgovskih policah domače izdelke naših kmetov, ki jih je treba podpreti s tem da izdelek kupimo!
Nisem kmet, me pa žalosti, ko zadevo komentirajo tako ozkogledi ljudje, katerih širina razgledanosti je, kot vidno polje vpreženega konja s kširijem. Če bi naša država dobila kaj sredstev za neprivoščljivost in škodoželjnost svojega prebivalstva, bi pa bili res bogati kot Švica.

Gost (ni preverjeno)

Tujec, ti baraba dvolična boš užaljen, ker ti nekdo PO TVOJE želi da crkneš (kar sploh nikjer ne piše)?
KOLIKOKRAT SI KOMU TUKAJ NAPISAL NAJ VZAME ŠTRIK IN SE OBESI? Ti si kljub tej tvoji višini in teži s katero se stalno hvališ en tak majhen možicelj brez vsebine, o pameti pa sploh da ne govorimo. Rad bi jaz videl to šolo in starše, ki so te vzgajali. Je bila palica tvoja stalna spremljevalka? Nekaj je šlo hudo narobe v tvojem razvoju.

Tujec 2

bemosunac, eno čisto enostavno pitanje, ko pišeš, da se je pol države gor postavilo iz subvencij in nepovratnih sredstev. Za podeželje ( kmetije ) to tvoje pisanje morda tudi drži, za ostalo sigurne ne. In zdaj moje pitanje: KDAJ JE DELAVEC DOBIL KAKŠNE SUBVENCIJE, NEPOVRATNA SREDSTVA, DRUGE UGODNOSTI ?????????????????????????????????????????????? Ti, ki si tako pameten možakar, boš mi zlahka odgovoril na to enostavno vprašanje ! Zakaj sem takšen človek ? Morda zato, ker zapišem resnico. Boli me ..... za leve, desne, bogate, domišljave, pomembne, nepomembne. Za delavce in reveže mi pa ni vseeno, zato večkrat zapišem resnico. In ta resnica vas nekatere boli in peče, zato me napadate " z vsemi topovi ". ZDAJ PA DAJ ODGOVOR NA MOJE VPRAŠANJE !

Tujec 2

Gost, idi pa si pritisk hitro izmeri. Pazi, da se ne boš razpočil od jeze ! Tablete si vzemi, tej se pa dol vleži in počivaj, da te jeza mine.

Tujec 2

Gost, še nekaj: jaz nikomur nisem napisal, DA SE NAJ OBESI ! To si ti meni, seronjo jedan, podtaknil. Jaz sem samo napisal, da si naj poišče štrik. Kaj bo pa kdo z štrikom delal, je pa njegova stvar. Počivaj, da te srce ne zajebe !

Tujec 2

bemosumac, bo kaj s tvojim odgovorom na moje enostavno vprašanje ? Nimam veliko časa, ker grem v Moravske toplice na kosilo. Kmetje, zdaj vidim, koliko dela imate, ko na portalu lejčete in mi minuse talate. Boli me kurac za vaše minuse. Zdaj pa ven na sunce. Prekrasen dan je.

Gost (ni preverjeno)

Tujec baraba dvolična! Kaj pa potem pomeni vzemi štrik in poišči prvo vejo? Baraba si bil in baraba boš crknil. Nekaj pa je zagotovo, tebe res nihče na tem svetu ne mara, to vedno znova kažeš s to svojo grenkobo, toliko negativne energije, nepojmljivo.

Gost (ni preverjeno)

Kako smo se čudili grozodejstvom v osamosvojitveni vojni na Hrvaškem in v Bosni. Dajte enemu takšnemu osebku orožje ali nož v izrednih razmerah pri nas... Bo kaj drugače? Močno dvomim.

Gost (ni preverjeno)

KMETI KA VI MISLITE DA STE VEČ VREDNI OD DELAVCA?

Gost (ni preverjeno)

KMETI KA VI MISLITE DA STE VEČ VREDNI OD DELAVCA?

Gost (ni preverjeno)

KMETI KA VI MISLITE DA STE VEČ VREDNI OD DELAVCA?

Perota22 (ni preverjeno)

Subvencije so zato, da lahko kupujemo poceni hrano, če jih ne bi bilo, kar bi bilo edino prav, bi se cena hrane podvojila. To je vsa politika, ...

Gost (ni preverjeno)

Perota prestari smo za te pravljice.

Gost (ni preverjeno)

Tujec vpraša zakaj delavec ne dobi nepovratnih sredstev ali subvencije vi z minusi ???

Gost (ni preverjeno)

Tujec vse je rdeče pod tvojimi komentarji! Misliš, da je to kaj povezano z rdečkarstvom v tvoji glavi?

majkobožo (ni preverjeno)

Blesavi Tujec2, ti si nej doubo nikše subvencije????
42 let si delo praviš, po 8 ur na dan, vsak dan si imel eno uro gujžino pa 20 čik pavz, torej si delo cca 5 ur na dan, plačano si dobo 8 ur; zračunaj si, kelko ur si dobo "subvencioniranih"!!
mel si en mesec dopusta - plačanoga,
zdaj maš suuuuuper velko penzijo, jurjatristo,
delaš zdravstvene stroške, kda te žena pokopa, še za trugo nazaj dobi ......... to vse so SUBVENCIJE !!!!!!!!!!!!!

Gostic (ni preverjeno)

Gonite se v kurac, govna manjasta, delat se spravite kmete pa njajte. Ka be radi ka be s kravami orali? Kda ste gnojovge sli v varas v blok zivet pa v sluzbo pa na sprehode v casu socializma, ste zviska glejdali na kmete. Zdaj pa ka so vas za ovce meli pa vas iskoristili kak vogrske kurve, zdaj de kmet kriv. Kda odite z varasa h kmeti na obed pa zrete kak svinje, esce za domau fektate, je pa vrese? Ka pa ka veski siromaki pa pijancki ka bar kaj pre kmeti pomagajo pa 2 topliva obroka dobiko pa 4 eure na voro pa nisce ne vide. Prijde cas ka te beton grizli, glavno ka 8 vor delate pa odite v soping centre na sprehode.

Tujec 2

Gost ( dve uri nazaj ), sem že zdavnaj napisal, da me boli kurac za vaše minuse. Zdaj, ko si me na to spomnil, sem šel gledat. UGOTOVIL SEM, DA IMAM 29 PLUSOV IN 10 MINUSEV. TEBE OČITNO MATEMATIKA JEBE, KAR PA NITI NI ČUDNO GLEDE NA TO, DA IMAŠ SAMO ŠTIRI RAZREDE OSNOVNE ŠOLE. NEKOGA PROSI, DA TE NAUČI VSAJ DO 50 ŠTETI !

Tujec 2

majko božo, Juga je bila zakon. Delo smo imeli vsi, plače dobre in niti en dan niso zamujale. Delali smo malo, vsako uro čik pavza, letovanje na morju v sindikalnih hišah skoraj zastonj, več kot mesec letnega dopusta, delo smo imeli tik zraven doma, podjetja so zidala stanovanja za svoje delavce, ......... Rečem ti, raj na zemlji. Ti pa danes jebeš ježa in se voziš 100 km daleč na delo, če po veliki sreči delo sploh dobiš. Nekaj mesecev delaš in marsikdaj ostaneš brez plače in plačanih prispevkov. In delaš lot zmešani večkrat tudi po 10 ur brez pavze. Zato te čisto razumem, da si mi favš vsega tega, kar sem jaz imel, ti pa nimaš in nikoli ne boš imel ! Od favšarije pa ne boš mogel živeti, zato se smiri in sanjaj, kako smo se mi nekoč imeli, vi se pa nikoli ne boste. Se pač nisi rodil pravega časa.

majkobožo (ni preverjeno)

Tele Tujčevsko,
vej pa to ti dopovidavlen. Ti si mel pol življenja subvencionejranoga...... zdaj pa zgini s toga potrala!

dominik 595 (ni preverjeno)

KMET CIGUT ,MEOLIC,LUKAČ... IMAJO SKORAJ VSAKO LETO NEKAJ NOVEGA KUPLJENEGA

DOMINIK 595 (ni preverjeno)

G. ŽIDAN POSLOVI SE KOT SI ZAJEBAL TERAN IN PREKMURSKO KMETIJSTVO

Tujec 2

majkobožo, pazi, da te nede kap ruknila od jeze. Prst si v rit deni in globoko dihaj. Včasih to pomaga. Kdo je pa celo Jugo in Slovenijo gor postavo, če ne generacija pred mano in moja generacija ???????? Mi smo delali za sebe, za ljudi. Ti pa danes kot robot delaš za kapitalista, sam pa od tega nimaš kaj dosti ! Kaj je tvoj mozeg res tako na psu, da tega ne moreš razumeti ? DOL SE VLEŽI IN UPOŠTEVAJ MOJ NASVET, DA SE NE RAZPOČIŠ !

Gostic (ni preverjeno)

Se gono kluko nej kaj gor postavo. Delo se ka so lopove pravli, se biu eden izmed njih. Ge san kmet pa se smijen kakse ovce ste delavci! Smesni ste, favsarija te gej odznautra. Prolek:)

Gost (ni preverjeno)

Zato si pa tak čeden ka si kmet. Lekar dale kak do svoje štale in njive nejsi prišo.

Tujec 2

Gostic, NE DELAJ SE NORCA IZ DELAVCEV ! Se lahko kakšen najde, ki k tebi pride, te zgrabi pa tvoj smrdeči gobec kravi v rit zabije. Bar bo tvoj gobec tam, kjer mora biti. Na portalu nisi tako anonimen kot ti misliš. Da se te najti. Tej boš videl, kje je bič doma.

Gostic (ni preverjeno)

Tujec2
Starcek goni se. Ce scejs zasebno. Pa se dobiva pa se zmeniva. Vacik pa koristi drzavne zobej pa gej umetno meso.

Tujec 2

Gostič, govno jedno, pazi, da te jaz osebno ne bom našel in tvoj smrdeči gobec tvoji šeki v rit zabil. Ne bošga več vun potegno, to ti garantiram.

Tujec 2

Poglej, kako si napisal Tujec2. Zdaj vem, kdo si.

Gostic (ni preverjeno)

No te pa me kontaktejraj oldtimer. Ves ti kurac.

Gost (ni preverjeno)

@Tujec 2, ti si tak zarukane kreten, ka čuješ kak kamni šumijo in trava raste. Kmetje so samozaposleni delavci, kar naredijo in si izborijo, to imajo. Bil bi kmet, ne joči zdaj, če si nej za takšno delo bil sposoben.
Izgleda si bil čisto navaden delavec, ki si ni zaslužil nobenega napredovanja, stimulacije, kadrovske štipendije za dodatno izobraževanje, itn. Aja... nekoč so vsi napredovali glede na delovno dobo, tudi če so se jim od manjosti delale bule pod pazduho. Ja, takratni sistem je štimal, manjakom je bil pisan na kožo.
Beda,nič čudnega da se Prekmurje nikamor ne premakne.

Gost (ni preverjeno)

"Delali smo malo, vsako uro čik pavza,...." "Kdo je pa celo Jugo in Slovenijo gor postavo..."

Tij Tujec 2 si sigurno nej bil zraven, kda se je kaj ustvarjalo. Tij si bil med tistimi, keri so dobili za nianso "boljši položaj" samo zatou, ka si bil tiho, kda so oni kradnoli.

Kakšne pišeš po forumih, si 100% zaradi svoje pameti ali sposobnosti nej doubo nič. Ali si mel starše pri koriti, rdeča knjižica in tou je tou. Zdaj se pa odstrani s foruma, in kak so ti že napisali nekateri: zasmradiš čisto vsako temo.

Tujec 2

Gost, v socializmu smo uživali in bili spoštovani. V kapitalizmu ste sužnji in samo številke ! Piši ti kar hočeš, tega dejstva ne moreš spremeniti. Tele zarukano ! Krade se pa od leta 1991, če nisi vedel in ne opazil. Že to dejstvo vse pove o tebi. Siromak si, tako v glavi kot drugje. Glavno, da si Janezkova ovčka. In taki ste najbolj zabiti. To je dejstvo.

Gost (ni preverjeno)

Tujec 2, pa kak si lejko tak zabiti? "Krade se pa od leta 1991...." Pač komunajzerska razlaga. Kradnolo se je prlej, pa po 1991, od kda so itak ISTI komunajzeri še naprej na politični sceni, samo so si rastalali "demokratična" imena strank. Vej pa tij nemaš pojma od pojma, pa še osebnost si nagnusna, govno jedno! In tvoj nagnusni Janezek je tudi samo kaput obrno!!! Tak da nikakor ni "moj", je lejko samo tvoj.

black panter

odlično napisano,samo zabiti tujec2 tou ne vijdi,kradnolo se je že od leta 1945 da je golazen komunistična prišla na oblast,pa še zdaj se kradne samo majo demokratično ime v stranki(kak si napiso).

In reply to by Gost (ni preverjeno)

Tujec 2

Sem gledal podatke. Celo Prekmurje 920.000 turističnih prenočitev. Ljubljana sama 1.190.000 prenočitev. In mi smo turistična pokrajina in naša prihodnost je turizem ? Ja, za strice pri koritu.

Tujec 2

Ko si tak pameten, povej, kdaj je šlo delavcu bolje . V socializmu do leta 1987 ali danes. Koliko dolga je imela Juga in koliko ga ima Slovenija. 45 let - 25 milijonov prebivalcev proti 25 let - 2 milijona prebivalcev. S tem, da smo v Jugi to vse zgradili in napravili, kar smo v Sloveniji prodali. To je verjetno preveč za tvojo pamet. Zakaj pa voliš Janezka, če veš, da je preoblečen komunist ?

Gost (ni preverjeno)

Tujec 2, tablete popistijle? Ges volim Janezka?? Hahahahaha... Teslo zabito... Tij iz "tvoj nagnusni Janezek" sklepaš, ka ga ges volim?? Nej čüjdno, ko si pa tak zabiti... In tou ti je tudi napotek, odstrani se iz tem, o katerih nimaš pojma!! Kjer se logično sklepa in komentira, tam tudi nimaš kaj iskati!!

pepi22

komentar v stilu desničarja, ki obožuje Janšo.

Tujec 2

Daj odgovor kdaj je šlo delavcu bolje ! Nisi sposoben ? Slovenija ima 3 x večji dolg od Juge! Moraš pa biti res prekleto zarukan, da ti ti podatki ničesar ne povedo.

Gost (ni preverjeno)

"...odstrani se iz tem, o katerih nimaš pojma..." če je tou desno

"gobcaj vsepovprek, četudi nimaš pojma" če je tou levo (kar pa tudi ni daleč od resnice)

JA, potemtakem sem desničar. Janša mi je pa še posebej nesimpatičen. Kaj pa zdaj????

Tujec 2

Desničarji, resnica boli a potrebno jo je priznati. Danes je ni mogoče več skriti. Niti na eno samcato vprašanje niste sposobni odgovoriti. Samo nakladati znate, žaliti in šimfati tisto, kar je bilo dobro. Škoda časa za vas, privoščim pa vam da delate kot roboti, ko ste tako pametni. Švicajte in se tolažite kako vam gre dobro.

Gost (ni preverjeno)

Kaj mi ti podatki povedo? Ja, ŠE NAPREJ KRADEJO, eni in isti komunajzeri. Podjetja propadajo, ker na konkurenčnem trgu tale stara nesposobna garnitura ne more preživeti. Za časa komunizma so preživeli vsi, ravno zaradi subvencij, ironično!!!

zima.bella

Tujec2, razumem, da zaradi starosti in drugih omejitev nimaš realnega pogleda na včeraj in danes. Juga je bila res svetovni fenomen, in to po zaslugi Starega, ki je z lukavo politiko vrtel in Zahod in Vzhod. S krediti in Unrro je obnovil Jugo, ustanovil Neuvrščene in kar nekaj let uspešno krmaril, politično in gospodarsko. Je pa Stari imel smolo, da so bili delavci taki, kot ti (dve uri malica, vsako uro čik pavza) in jasno je, da nobena firma tako ne more dolgo funkcionirati. Iz tega sledi zaključek, da ste vi, ki ste tako delali, popapcali našo (mojo) prihodnost, da se zdaj lahko norčuješ iz nas in nas žališ, da delamo kot roboti za minimalca - seveda, če sploh delo imamo. Ti in tebi enaki (saboterji) so popapcali socializem. Če ne bi bilo tebe in tebi podobnih, bi bili že v komunizmu (delaš po zmožnostih, dobiš po potrebah). No, potem, ko ste vi vse zažrli, so nas pa s poti proti komunizmu (kjer smo, tudi po tvoje, že skoraj bili) obrnili nazaj v kruti kapitalizem, no zdaj pa smo skoraj že v sužnjelastništvu.
Za to pa je zaslužna izključno tvoja generacija, tako, da se tu kaj preveč ne slini.
Požrli ste našo prihodnost, naj se vam zaleti v grlu!
In zdaj mi roboti delamo za vaše penzije.
Nisi se prešvical za plačo, saboter eden,
penzija ti pa itak "pripada", če si si jo dejansko Z DELOM zaslužil ali pa ne!
Da me ne boš začel učiti abecede: vem, s PLAČEVANJEM PRISPEVKOV si si jo zaslužil, Z DELOM pa ne!

Zemlja, odpri se!

Gost5 (ni preverjeno)

zima.bela: dobro napisano.

Eni so zaslepljeni z socializmom, vidijo samo kako so dobro živeli na račun poznejših generacij (nas). Zdaj se pa norčujejo z nas delavcev, da smo kot roboti, sužnji, ...

Eni so tudi slepi glede kmetov. Če nam kmetom gre tako dobro, me zanima zakaj se potem več ljudi ne spusti v kmetijstvo, pa naj se dokažejo. Ne vem zakaj je lani ugasnilo 2000 kmetij, če pa dobivamo tako velike subvencije, smo polni denarja, ...

Sem delavec in hobi kmet pa vem kako je v obeh svetovih.

Malo sem prebiral komentarje od dveh najbolj aktivnih osebkov v tej temi. To kar pišeta še za v gostilno ni. Še v mentalni ustanovi bi vaju zaprli v kakšno bolj varno sobo.

Tujec 2

Gost5, nisi razumel. Jaz ne pišem o hobi kmetih, kot si ti. Pišem o kmetih, ki imajo sto in več ha zemlje. Razumi to razliko.

butalec (ni preverjeno)

Tujec2, tisti, ki ima 100 in več ha zemlje - pa more v enem dnevu telko dela prezdignoti, kak si ga tij nej 1 mesec!!
Si njemi še faušen?

Tujec 2

zima.bella, najbolj zgrešena pri vas je ta misel, da moraš delati kot robot, ki so jo vam v glavo vbili kapitalisti. ČLOVEK NE ŽIVI ZATO, DA BI V ŽIVLJENJU SAMO DELAL ! Razumeš ? In ne bodi tako sveto prepričan, da mlajši vse veste, starejši ne vemo ničesar, ker še zdaleč to ni res. Dobro, tisto glede malice in čik pavze sva oba malo pretiravala. A DEJSTVO JE , DA SMO V JUGI ZGRADILI IN POSTAVILI VELIKO, VELIKO USPEŠNIH, CELO SVETOVNO ZNANIH TOVARN ! Slovenija pri odcepitvi od Juge ni imela omembne vrednega dolga. Kaj pa danes ? In vse blagajne so bile kar precej polne, sploh pokojninska. Tak, da se pri tem dejstvu porušijo vse tvoje pravljice ! Ne bodite nam Favš, da smo v socializmu lepše živeli kot živite vi danes. Jaz vam nisem kriv za to. In ne mi tiste velike desničarske pravljice, da vam je moja generacija popapala prihodnost ! Mi smo iz Juge zelo veliko prinesli z zelo malim dolgom. Prihodnost so vam popapali ti, ki v Sloveniji vladajo že 25 let ( levi in desni ). In ne mi tiste Janševe pravljice, da vi delate za naše penzije ! Kot si že sam zapisal: mi smo za svoje penzije vplačevali prispevke ! Vprašaj se, kako se ti prispevki danes v Sloveniji vplačujejo in katera vlada je zmanjšala prispevke v pokojninsko blagajno za polovico. Veš, katera je bila ? JJ ! KAJ MISLIŠ, KATERA GENERACIJA JE POSTAVILA ŠOLE IN VRTCE, DA SI SE LAHKO TI ŠOLAL, KATERA GENERACIJA JE ZGRADILA BOLNICE IN ZDRAVSTVENE DOMOVE, DA SI SE LAHKO ZDRAVIL, TOVARNE, DA STE LAHKO MLADI DELALI, ŠPORTNE OBJEKTE IN DVORANE, UNIVERZE, KNJIŽNICE, POŠTE, BANKE , ZAVAROVALNICE, KULTURNE DOMOVE, KINODVORANE, ......... da dalje ne bom našteval. KAJ NI BILA TO GENERACIJA PRED MANO IN MOJA GENERACIJA ? Seveda se ti o tem nič ne sveti, ker je to samoumevno. A NEKDO VAM JE TO MORAL NAPRAVITI. Zato, vi mlajši, spoštujte starejše, ki so vam to napravili, ne pa, da se norčujete iz njih ! Ne norčujem se iz delavcev, niti malo, opisal sem samo to, kako dobro je delavec v socializmu živel proti temu, kako mora in kje mora garati za minimalno plačo, če delo sploh dobi. Samo tisti, ki takrat ( do leta 1987, ker potem se je začelo sranje ) ni probal, zraven je pa še desničarsko zasvojen s politiko, tisti tega nikoli ne bo razumel !

Tujec 2

butalec, tisti, ki ima 100 in več ha zemlje ima najete delavke in delavce. Enostavno kot pasulj.

black panter

stari,tisti šteri ma 100 in več ha zemle,ka misliš ka de orao z 30 lejt starin traktoron pa z dvo brazdnin plugon,če si se že pikno v traktroe

oj-oj (ni preverjeno)

tujec2
kda se je slovenija odcepila od jugoslavije so meli ostali balkanci pejneze v naših bankah kere so nikdar nej več nazaj dobili oz so jih naši politike popapali.....janša je pa sprazno ZPIZ tak ka zdaj mi mladi plačujemo vaše penzije not

Tujec 2

black panter, tega jaz nisem zapisal. Naj si traktorje za svoje denarce kupijo.

black panter

kmet je nej kriv,če država davle subvencije,pač skoristi priliko pa če ma srečo dobij

Tujec 2

black panter, kdo pa ima sindikat, ki nenehno joče, kako ubogi so in da se jim nič ne splača, brezbroj drugih organizacij ? Kmečki lobi je eden najmočnejših, če ne najmočnejši. Tu se obračajo ogromne milijarde evrov, ker od tega imajo velike koristi tudi drugi in ne samo kmetje. Veliki kmetje se še kako znajo boriti za svoje pravice. Ne čakajo samo na to, kar jim država da. Znajo si marsikaj pridobiti . Spoštujem malega kmeta, o velikem kmetu pa glih nimam najlepšega mišljenja. Zakaj delavec ne dobi nobenih subvencij in nepovratnih sredstev in drugih ugodnosti ? Bo mi kdaj kdo znal in hotel odgovoriti na to vprašanje ?

Vrana (ni preverjeno)

Tujec 2, a se sploh zavedaš, da je subvencija kmetu v bistvu subvencija tudi tvoje hrane??? In ja, ti seveda vse kupuješ samo iz tujine pridelano. OK. Ampak tudi v tujini so subvencije. Zato pa morajo biti subvencije, da je domači kmet vsaj malo konkurenčen s tujimi, ki tudi imajo subvencije. V trgovini bi pa rad imel vse zastonj, kajne??? In tisti "zastonj"-kolikšen delež gre od tistega sploh kmetu?? Veš kakšne marže so v trgovinah? Koliko zaslužijo posredniki, predelovalna industrija, preden produkt sploh pride v trgovino??

Verjamem, da se dogajajo tudi zlorabe teh subvencij, ampak zdaj posploševati na vse, to pa ni prav. In šinfati je potrebno tiste, ki tega ne opazijo, celo dovoljujejo, te nepravilnosti, ne pa kmetov!!! In seveda tistega konkretno, ki zlorablja!!

Tujec 2

Vrana nisi odgovoril na moje vprašanje. In ne bodi ravno prepričan, da zaradi teh subvencij in ostalih ugodnosti mi v trgovini kupujemo cenejšo hrano. Kot pasulj enostavna rešitev. Kmetu in delavcu primerno plačilo, cene v trgovinah temu primerne in ne rabimo nobenih subvencij, nepovratnih sredstev, ostalih ugodnosti. Samo do tega nikoli ne more priti, ker od te ogromne denarne mase veliko ljudi dobro živi. Veliki in iznajdljivi kmeti in večinoma vsi posredniki dobro živijo. Mali in neiznajdljivi kmeti in delavci pa pri tem najebejo. POVEJ, KAJ IMA KMET S ŠTIRIMI HA ZEMLJE OD TEH SILNIH SUBVENCIJ IN NEPOVRATNIH SREDSTEV IN OSTALIH UGODNOSTI ? Mislim, da nič. In zato takega kmeta spoštujem. Samo to, kar sem v tem komentarju zapisal, sem hotel povedati. Mogoče sem bil v prejšnjih komentarjih malce neroden in me niste razumeli.

Gostic (ni preverjeno)

Tujec 2 bluzis nika ne poves, stara lajna.

kak? (ni preverjeno)

No, Tujec2, kak pa te naj kmet s 4 ha v toj Evropi preživi? Ka naj na 4 ha pridela, ka do vsaj 3-4 osebe 1 leto živele? To je tak, kak či bi delavec 1 uro delat hodo - bi s tem preživo (če z 8 ur nemre)!
Motijo te velki, motijo te mali, moti te cejli svet; zemi štrik pa idi gor!

Tujec 2

kak?, čisto enostavno. Na taki kmetiji živi več ljudi. Nekateri delajo na kmetiji, drugi hodijo delat kot delavci. Nikoli nisem zapisal, da me moti mali kmet, zato ne palamuti. Štrik pa njaj, meni predobro ide, da bi pomislil nanj.

Gostic (ni preverjeno)

Seveda ka te dobro ide, s 1300 eur penzije se lejko preseravles

bemosunac (ni preverjeno)

Tujec 2 3. marec 2017 - 10:08 #25
bemosunac, eno čisto enostavno pitanje, ko pišeš, da se je pol države gor postavilo iz subvencij in nepovratnih sredstev. Za podeželje ( kmetije ) to tvoje pisanje morda tudi drži, za ostalo sigurne ne. In zdaj moje pitanje: KDAJ JE DELAVEC DOBIL KAKŠNE SUBVENCIJE, NEPOVRATNA SREDSTVA, DRUGE UGODNOSTI ??????????????????????????????????????????????

Tujec moj dragi, tij očitno resno nič ne razmiš in ti ostali dobro pišejo ka si totalno zabiti. Pravno gledano je kmetija firma in kmet privatnik. On ne dobi subvencijo za sebe ampak jo dobi za dejavnost, isto kak jo dobi s.p. ali pa kakša druga firma. Subvencije pa nepovratna sredstva se dobijo za dejavnosti od kerih se plačujejo davki. Ka si resno tak zabiti ka teh stvari ne razmiš? Kak sploj lejko takšo blesarijo pitaš kakše subvencije dobi delavec. Vej pa delavci majo razne druge ugodnosti pa olajšave, dobijo otroške doklade, subvencije pri plačili vrteca, malice, večinoma dobijo na podlagi olajšav vračilo dohodnine.... Telko krat si že totalna budala vö spadno ka me sploj čudi ka se še maš obraz oglašati na ton forumi.

Tujec 2

bemosunac, ti, ki mene zmerjaš z bedakom, si sam največji bedak! Kako lahko zapišeš tako bedarijo, da delavec dobi otroške dodatke, subvencije pri plačilu vrtca, vračilo dohodnine, ......... KMET PA TEGA NE DOBI ????????? Popolnoma neobveščen si, hršiš se pa kot Nobelov nagrajenec. Prej, da nekaj pišeš, se vsaj pobrigaj o tem, da boš vsaj približno nekaj vedel o tem. Ne pa, da si popoln zelenec na tem. Na internetu imaš vse, samo pogledati moraš to ! Ti si pa prevelik lenuh ali nevednež, da bi to pogledal, in pišeš nekaj na pamet. VSE TE PRAVICE LAHKO IMA TUDI KMET ! Za vse te pravice in še druge je glavno dohodek na družinskega člana !!!!!!!!!! Tako, da lahko vse te pravice lahko ima tudi kmet, če po dohodku spada v omenjeni cenzus, ne more jih pa imeti delavec , če ima veliko plačo in preseže ta cenzus. Stem, da je vsak prihodek delavca do centa natančno v dohodkovni bazi ( računalniški sistem ), kmet pa veliko svojih pridelkov proda na črno in prek meje, zato to ni prikazano v njegovem dohodku. Zato ni čudno, da so kmetje najbolj proti temu, da se dobijo podatki z vseh računov v tujih bankah. Bedak eden, kaj si res tak nor, da verjameš v to , kar si napisal. Dokazal sem ti, da lažeš, zdaj pa končno že enkrat utihni in ne laži več po forumu ! Da ti o tem, kakšne ugodnosti imajo kmetje pri upokojevanju ne bom pisal. Tudi te podatke lahko dobiš na internetu. Danes so te stvari dostopne, tako, da kmetje ne morete več lagati kot trideset let nazaj.

Gostic (ni preverjeno)

Kaksne ugodnosti pri upokojevanju, ne bluzi. Za 40 let delovne dobe po novom 500 eurov penzije max. Vecina pa s polovico toga zivotari, zatau ka so voditelji v tvojih casih ne poskrbeli za kmete.

Tujec 2

Gostic, bluziš ti. Zadnjo pokojninsko reformo je delala desna vlada pod vodstvom vam tako priljubljenega Janezka čelavega. In ta zakon ZPIZ - 2 je močno zmanjšal pokojnine in delavcem in kmetom. S to razliko, da je delavcu bil od plače odbit določen procent za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, kmet si je pa plačilo v to blagajno lahko sam izbiral. Voditelje v " mojih časih " pa lahko na rit kušneš, ker so ljudje takrat imeli dobre plače in dobre pokojnine ! Zdaj je pa svet narobe postavljen. Privatnik vplačuje v pokojninsko blagajno minimalni prispevek, potem bi pa rad imel maksimalno pokojnino. Isto velja za kmeta. Potem še pa desničarski zakon ZPIZ - 2, ki je še zmanjšal. Da ti o tem, kako je bila pokojninska blagajna polna, ko se je Slovenija odcepila od Juge, ti ne bom pisal, ker je to za tebe višja matematika, ki je tvoji možgani niso sposobni razumeti. Ja, če si tako pameten, ti ne bo težko na internetu najti podatka, da so ne dolgo nazaj veliki kmetje vplačevali sedem let v blagajno, potem so pa lahko dobili rento tudi do 110.000 evrov ! Jaz ne vem, zakaj se takšni nevedneži kot si ti, ki vidite samo leve in desne in kmete, nobenih dejstev pa ne poznate in pišete vse na pamet in na podlagi politične opredelitve, sploh oglašate na portalu. SEM SIGUREN, DA NITI POVOHAL NISI ZAKONA ZPIZ - 2 IN GA PRIMERJAL Z ZPIZ - 1 ( čeprav oba imaš na Googlu ), PA SE NAJBOLJ PAMETEN DELAŠ ! Marš !

gostič (ni preverjeno)

kmetje mamo zgornjo mejo plačevanja in temu primerne penzije, zakon je v kurci pa kakši koli je.

Tujec 2

Zdaj pa za vse tiste, ki serjete po meni ( bemosunac , gostic, gostič, vrana in podobni ) ! V Google vpišite: ZGODNJE UPOKOJEVANJE KMETOV, pritisnite enter, z miško kliknite na ta zgodnje upokojevanje kmetov in berite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAJ SI TI NORI, KAKŠNE UGODNOSTI ZA IZBRANCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DA NE BOSTE VEČ PISALI, DA KMETJE NIMATE UGODNOSTI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gostic (ni preverjeno)

Toga nega vec, malo pobrobno presti. Ali pa idi ka te drzava ocala casti, budalo hujskasko.

Gostic (ni preverjeno)

Tau je isto kak tvoja nerealna penzija, vsem dati isto penzijo pa basta. Ka te trbej 1300 meti, te pa od modrije neves ka be delo, perovnez.

Tujec 2

Gostic, sem ti na žulj stopil, zdaj pa tuliš od jeze in bolečin ? Ne more tako budalo, kot si ti, meni nekaj lagati! Edino, kar ti ostane, je priznati resnico ! Ti si ubral drugo pot in si me pričel žaliti. Zdaj pa z miško klikni na : Javni razpis za ukrep 113 - Zgodnje upokojevanje kmetov ! In dobil boš datum 8.2. 2012 ! Mislim, da ta ukrep še danes velja. Ja, po tvoji pameti vsem delavcem dati 400 evrov penzije, ne glede na to, koliko so vplačali v pokojninsko blagajno, kmetom pa 1000 evrov zato, ker so kmetje ! Budalo, skoplji si jamo, pa se noter vrži !

Gost (ni preverjeno)

Tujec 2 zdaj te pa ge objasnin par stvari ukrep 113 zgodnje upokojevanje je bil zadnjic leta 2012,najviśja višina rente 1000eur od tega drzava takoj vzame 180 eur akontacijo dohodnine in od 820 eur si kmet mora še plačati prispevke za pokojninsko.S tem da je to max višina rente kjer je prenosnik imel vsaj 20 ha zemlje če je imel manj je bila renta toliko manjša tudi samo 500 eur minus prej našteto,zato te prosim ne bluzi na pamet.Prosil bi te pa da mi daš jasen odgovor zakoj sam nisi bil kmet,če je tak enostavno.Ne filozofiraj ti jaz povem zato ka si manjak pa znaš samo lapati,en lep kmečki pozdrav.

Gostic (ni preverjeno)

Tujec 2, ka tij mislis je drek vredno. Samo ne siri dezinformacij. Delavcam vecje penzije, na racun zmenjsanja penzij komunistov. Itak se zagrenjenec steri nema pajdasov pa cele dneve visi na sobotainfo pa sere v saki temi.

Tujec 2

Gost, naj bo vse po tvojem, čeprav ni ! Se ti zdi to pošteno, da ima kmet za SEDEM LETNO vplačevanje v pokojninsko blagajno višjo pokojnino od delavca, ki je v to blagajno vplačeval 40 let in, da se je lahko kmet upokojil pri nižji starosti kot delavec ??????????????? Zakaj nisem bil kmet. Zato, ker nisem imel staršev, ki bi mi zapustili kmetijo in vse stroje, zato, ker sem v življenju imel druge cilje, ki sem jih dosegel, zato, ker mi denar in bogastvo nikoli ni bil primarni cilj v življenju, zato, ker smisel življenja vidim v drugih vrednotah kot samo delo, ........... ne morejo vsi ljudje biti kmeti. Boš razumel.

Tujec 2

Gostic, če bi ti imel toliko dela, kot jočeš, da ga kmetje imate, tudi ne bi tako pogosto visel na Sobotainfo. Zadnje čase sem si, ravno zaradi takih kot si ti, vzel malo več časa za komentarje, da vam " počasi pijem kri " kot se temu pravi. Pa ni potrebno, da se ti zaradi mene " utrga film ".

Gost (ni preverjeno)

Tujec 2 moren ti takoj odgovorite,tebe se rejsan mejša ge se pa tao zel ka kmet plačuje 7 let.isti tak more spravite vküp 40 let delovne dobe pa dobi 400 eur penzije,tvoji starši so pa očitno dali kmetijo države da so vidle ka s tejbe nede nika drüjgo kak en mutibarič,ge te nebe vüjpo zapistite nite ene motike ka be vćase ročaj potro

Tujec 2

Gost, preberi si to ZGODNJE UPOKOJEVANJE KMETOV, počasi in pazljivo, da boš razumel, kaj bereš, in boš videl te pogoje, če imaš končane vsaj štiri razrede osnovne šole ! Zarukanec, vsaj nekaj prej preberi, preden kaj komentiraš !

Tujec 2

Gost, ker vem, da ti daljše branje povzroča težave, ti bom v kratkih povzetkih opisal ta ukrep 113. Lastnik kmetijskega gospodarstva, KI JE DOPOLNIL 57 LET STAROSTI, IN JE NAJMANJ ZADNJIH 7 LET POKOJNINSKO IN INVALIDSKO ZAVAROVAN IZ KMETIJSKE DEJAVNOSTI in svoje kmetijsko gospodarstvo prenese na mlajšo generacijo in ima najmanj 5 ha kmetijske zemlje, je upravičen do rente v maksimalnem znesku 110.000 evrov, ............. RAZUMEŠ TO ??????? IN TO JE V LETU 2012 ŠE VELJALO !!!!! Če danes ne velja več, nisem sto posto. Dobi pa danes prevzemnik kmetijskega gospodarstva nepovratna sredstva v višini več deset tisoč evrov. Vidim, da nas kmetje enostavno preveč podcenjujete, misleč, saj niso kmetje in ne vedo, kaj mi vse imamo. Ali ste se zajebali, ker marsikaj vemo. Kaj pa popust na pogonsko gorivo ? Boš rekel, da tudi tega nimate ?

Gost (ni preverjeno)

tij budalo ka de pa po tiston da de rente konec,misliš ka dobij puno pokojnino,be tebe bilo zadosta 7 let delovne dobe?kakše popust na pogonsko gorivo,tao je trošarina do kere niso upravičeni samo kmetje-vračilo dela trošarine.tak kak san te pravo nite motike te nebe dao v roke pa vendar jo nite ne veš držate zato so pa starši kmetijo dale države-vej te pa poznamo pa znamo što se

Tujec 2

TELE ZABITO POŽREŠNO !!!!!!!! KAJ TEBI ZA 7 LET VPLAČILA 100.000 EVROV NI ZADOSTI ?????????? KAJ BI TI RAD ZA 7 LET VPLAČILA V POKOJNINSKO BLAGAJNO DOSMRTNO POKOJNINO V VIŠINI 2.000 EVROV MESEČNO ALI KAJ ?????????? POŽERUH KMEČKI !!!!!!!!!!!! Kaj po naši zemlji vse hodi ? Zakaj delavec ne dobi za 7 letno vplačilo v pokojninsko blagajno 100.000 evrov rente ???????????????????? KOLIKO POPUSTA DOBIŠ PRI NAKUPU TRAKTORJA IN KMETIJSKE MEHANIZACIJE ?

Gosticc (ni preverjeno)

Starec dementen, 7 let?!?! Tele zarukano, 40 let placevanja je potrebno.

Tujec 2

Gosticc, kaj si ti tako nor, da ne razumeš zapisanega ? Sem ti lepo prepisal zakon, a tebi to v džabe. Sam pogledaj na Google in vpiši ZGODNJE UPOKOJEVANJE KMETOV in beri ! Kaj imate res vsi samo štiri razrede osnovne šole, da zapisanega ne razumete ???????? Za redno pokojnino je potrebno res vplačevati 40 let, a tu gre za izredno ugodnost kmetov, ki pri minimalno 7 letnem vplačilu dobi rento do 100.000 evrov !!!!!!!!!!!!!!! DAJ, PREBERI TA ZAKON, PA POTEM SEBE ŽALI, KER SI TAKŠEN IDIOT!!!!!!!!

Čika-pajo (ni preverjeno)

Tujec ne zavajaj in prečitaj tako kot piše, piše da moraš zadnjih 7 let biti kmetijsko zavarovan-kaj pa ostala leta ali si pozabil.

Lastnik kmetijskega gospodarstva (KG), ki je dopolnil 57 let starosti, je najmanj zadnjih 7 let pokojninsko in invalidsko zavarovan iz kmetijske dejavnosti in svoje KG prenese na mlajšo generacijo. KG mora obsegati najmanj 5 ha primerljivih kmetijskih zemljišč ali pa mora imeti v lasti najmanj 40 čebeljih družin oziroma mora imeti v stalni reji vsaj:

1000 pitancev perutnine ali 200 puranov v turnusu ali 400 nesnic;
50 plemenskih samic, oziroma 200 pitancev v turnusu v primeru reje kuncev za meso ali
za ekvivalent 10 GVŽ živali za intenzivno vzrejo drugih živali.

Kaj kmet, ki prenese KG (prenosnik), s tem pridobi?

Prenosnik je upravičen do rente v maksimalnem znesku 110.000,00 EUR, ki se izplačuje mesečno, vendar največ za 10 let oziroma do dopolnjenega 70. leta starosti prenosnika. Renta se usklajuje v skladu s predpisi o usklajevanju transferjev posameznikom in gospodinjstvom v Republiki Sloveniji.

ps Od človeka ki je tako vsestransko razgledan kot se promoviraš bi pričakoval da si vljuden -ustavi se malo se nasmej zadihaj da te ne bo kap.

Tujec 2

Čika-pajo, tu piše o sedmih letih ! O 40 - tih letih tu ne piše nič ! Ker si zelo pameten, mi pokaži kje tu piše kaj o štiridesetih letih . Bo šlo ?

čika-pajo (ni preverjeno)

Ja piše o zadnjih sedmih letih. Po tvoji logiki bi lahko 33 let posedal zadnjih 7 let bi pa bil kmet in dobil 110 000 eurov. Moralo bi pisati zadnji 7 letih zavarovalne dobe, ker pa to tako ne piše se lahko drugače tolmači kar pa seveda nima veze z logiko in zdravim razumom.

Tujec 2

čika-pajo, v tvoji tikvi nega logike. Beri besedilo in ga razumi tako, kot je besedilo napisano, ne da si zraven napisanega besedila nekaj izmišljuješ, o čemer v besedilu ni govora ! Glej, da ti malo razsvetlim obzorje. Če bi bilo po tvojem, bi kmet po štiridesetih letih vplačevanja v pokojninsko blagajno itak dobil zasluženo pokojnino. Je tako ? Je ! IN ZRAVEN TE ZASLUŽENE POKOJNINE BI DOBIL ŠE DODATNIH 11O.OOO EVROV RENTE, KER JE ZADNJIH SEDEM LET VPLAČEVAL V POKOJNINSKO BLAGAJNO. Je tako ? Je ! Torej bi dobil 110.000 evrov in svojo zasluženo pokojnino ! 11O.OOO EVROV MU JE BILO PODARJENIH ! Je tako ? Je ! Lahko delavec na kakšen način dobi teh 110.000 evrov, ki jih je dobil kmet ???????? NE MORE !!!!!! Ne vem, zakaj nekateri nosite tikev samo za okras.

Gost (ni preverjeno)

tij budalo gda izpuni pogoje za pokojnino se renta sorazmerno zniža malo se prešte cejle pogoje teh razpisov

Tujec 2

Gost, ti budalo, se zavedaš, kaj si ravnokar zapisal ?????? DA IMAM JAZ PRAV !DA LAHKO KMET DOBI TO RENTO 110.000 EVROV PREDEN IZPOLNI POGOJE ZA POKOJNINO !!!!!!!!!!!!!!!!!! Kot sem zapisal, nekateri imate tikev samo za okras ! Zdaj pa dovolj tega preseravanja. V zakonu piše tako, kot sem trdil in zapisal. Vaši komentarji pa mi to dejstvo še dodatno potrjujejo. Kmetje, zdaj se pa delat spravite, saj pravite, da delate najmanj 16 ur na dan, in ne visite na portalu, ker bo vaše delo trpelo in živina v hlevu bo lačna in bo mukala.

Gost (ni preverjeno)

poseren se ti na tvoj krstni list

stewen (ni preverjeno)

STEWEN: TATA, KUPI MI - TRAKTOR! - Tako si morda želijo otroci, ki bi radi traktor- igračko.Takih želja pa najbrž nimajo odrasli "otroci", kajti traktor na kmetji, čeprav je mala, že imajo. Kupil ga je verjetno dedek,ki je v šestdesetih letih (leta po 1960) spakiral kufer in odšel na delo v Avstrijo ali Nemčijo, šparal kot nor, s prihranki najprej kupil kosilnico BCS, pozneje še traktor Ursus, Zetor, Varšalovski.. Seveda so ti traktorji zdaj že stari, pred desetleji pa so prevledovali. Kakšne traktorje imajo ljudje s tako imenovanih "tržno usmerjenih kmetij", vidimo vsak dan. Statistični podatki kažejo, da Pomurci ne izstopamo le pri traktorjih, ampak tudi drugi kazalci (odstotki) kažejo, da smo "drugačni", na primer po (pre)velikih stanovanjih. Številne eno ali več-nadstropne "bloke" so prav tako dali zgraditi bivši zdomci, od kateri so mnogi že umrli, otroci (zdaj že abrahamovci) pa se pritožujejo, češ, kdo bo vse to ogreval. -- Bralce prosim, da pokomentirajo še katero drugo "cvetko", na primer odnos Pomurcev do tujcev. Odstotek je nizek.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice