Pomurca le v nekaj urah do zastavljenega cilja.

Na spletni platformi za množično financiranje Kickstarter je v ponedeljek zaživela nova, že tretja slovenska kampanja podjetja Borgla, ki je bolje poznano pod blagovno znamko Kefirka. Ustanovitelja podjetja sta Pomurca, in sicer inženirski oblikovalec Marko Borko in grafični oblikovalec Andrej Glažar.

Borko in Glažar sta se na Kickstarter podala s posodo za fermentacijo sadja in zelenjave.

Kampanja na Kickstarteju se je začela v ponedeljek ob 16. uri, in le nekaj ur kasneje sta Borko in Glažar dosegla svoj cilj, ki sta si ga zastavila pri 10.000 evrih. Danes je številka že krepko presegla 20.000 evrov. Do konca kampanje pa je še 38 dni.

Fermentacija sadja in zelenjave

Gre za izdelek, ki združuje pomembne principe fermentacije zelenjave ali sadja: Poseben pokrov z integrirano pumpico omogoča izhajanje plinov med fermentacijo in črpanje odvečnega zraka iz kozarca ter nevtralizira neprijetne vonjave. Steklena utež pa omogoča, da v stik z živili prihaja le kakovostno steklo.

Kefirko posoda je namenjena za enostavno fermentiranje zelenjave ali sadja. Posameznik tako pripravi zelenjavo in jo nasoli, naloži v kozarec, na vrh postavi utež, posodo zapre in pusti fermentirati.

Pozitiven vpliv na prebavo in zdravje

»Priprava fermentirane hrane je najboljša v manjših količinah iz domačih sestavin. Fermentacija je posledica delovanja živih mikroorganizmov, ki jih najdemo na površini sadja ali zelenjave. Dobre bakterije bodo pod določenimi pogoji zaživele, škodljive pa ne. In te dobre so ključne za poseben okus in pozitiven vpliv, ki ga ima fermentirana hrana na našo prebavo in zdravje,« pravi Marko Borko, ustanovitelj podjetja Borgla.  

Kampanja bo potekala še 38 dni, če želite tudi sami podpreti slovenske inovatorje, so posamezne nagrade za prve podpornike kampanje na voljo od 20 ameriških dolarjev.

Spletno povezava do Kickstarter kampanje pa najdete TUKAJ.

Na Kickstarterju že uspešna

Borko in Glažar nista novinca na Kickstarterju. V preteklosti sta na tej platformi že uspešno zbirala denar. Izpod njunih rok je namreč nastal že Kefirko – pripomoček za pripravo kefirja, ki je bil na Kickstarterju deležen velikega zanimanja. Do konca kampanje sta namreč na portalu za Kefirka zbrala nekaj več kot 50 tisoč dolarjev.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost22 (nepreverjen)

Dosti uspeha.

Plavalec (nepreverjen)

Bravo pojge, samo tak dale!

Župnik Stanko (nepreverjen)

Blagoslovjen naj bo njuni produkt,dokaz da je z božjo pomočjo vse možno

popolo (nepreverjen)

to da se poudarja, da je veggi me odbija. ker so vecinoma nestrpnezi. drugace pa kot produkt ok.

Olosh (nepreverjen)

IQ ti leti v minus.

In reply to by popolo (nepreverjen)

NikolasPolit (nepreverjen)

Brezplačno klepetajte z ženskami nad 30 let!
Registrirajte se! www. getbadgirl. com

Starejše novice