V občini Gornja Radgona nameravajo zgraditi novo avtobusno postajo, za katero so že pripravili idejno skico.

V Gornji Radgoni se v prihodnjem obeta kar nekaj projektov, s katerimi želi občina privabiti nove prebivalce in dvigniti kakovost življenja, eden izmed njih je tudi gradnja avtobusne postaje.

Avtobusna postaja je predvidena na parkirišču za trgovino Mercator v centru mesta. 

Idejna skica pripravljena, sledijo postopki priprave idejne zasnove

Iz občine Gornja Radgona so za Sobotainfo pojasnili, da imajo za zdaj pripravljeno idejno skico videza avtobusne postaje.

V naslednjem letu pa bodo sledili postopki priprave idejne zasnove, v primeru, da bo ta potrjena, bodo nadaljevali izdelavo projekta.

Kakšna usoda pa bo doletela parkirišče?

Spomnimo. Na območju stare avtobusne postaje so lani ob izgradnji krožišča v središču mesta, vzpostavili dvosmerni promet, kar je bil predlog Krajevne skupnosti Gornja Radgona usklajen s podjetniki, ki imajo v tem delu poslovne prostore.

Avtobusni promet je bil tako premeščen na spodnjo avtobusno postajo, ki je že prej funkcionirala.

Ta pa, kot so pojasnili z občine, ni ravno v najboljšem stanju, na lokaciji prav tako niso rešena lastniška razmerja.

Občina je ob tem začela iskati druge možne rešitve:

»Po proučitvi le-teh in na podlagi vseh danih pogojev smo se odločili za predlog umestitve nove avtobusne postaje na lokaciji parkirišča za prodajalno Mercator, parkirišče pa se preseli na trenutno avtobusno postajo, a le na del parcele v lasti občine, medtem ko se bo potrebno za uporabo preostalih zemljišč dogovarjati še z lastniki teh zemljišč.«

Dvig kakovosti življenja, na vidiku tudi ureditev centra mesta

Po mnenju pristojnih na občini Gornja Radgona bo omenjeni projekt izboljšal pogoje za vse občane, tako za uporabnike potniškega prometa kakor tudi za same prevoznike.

»Avtobusna postaja bi ostala v centru mesta, s tem bi se obenem uredil še precejšen del centra mesta, z vsem skupaj pa bomo seveda še kako izboljšali pogoje za življenje v naši občini, kar je osnovno poslanstvo lokalne skupnosti,« so še sporočili o ambicioznem projektu. 

Komentarji (1)

realnooo (ni preverjeno)

SAMO KA SE PEJNEZI. KA BI PA ZNIZALI KOMUNALNE IN DRUGE STROSKE PA NEJ:)

Starejše novice