Slika je simbolična.
Avtocenter Žunkovič, ki se nahaja na mestnem območju Maribora, natančneje v Miklavžu na Dravskem polju, se je odločilo, da bo z lastnim denarjem ustanovilo manjšo poklicno in prostovoljno gasilsko enoto. Nabavili naj bi tudi reševalni helikopter.

Avtocenter Žunkovič je podjetje z dolgo tradicijo, ki je bilo ustanovljeno že leta 1967. Četudi so začeli le s servisom vozil Škoda in drugih vozil, so dejavnost razširili dejavnost na avtokleparsko, avtoličarsko in pa vleko vozil.

Poleg tega pa se v zadnjih letih ukvarjajo tudi s servisiranjem gasilske opreme in tehnike, pa tudi z obnovo in izdelavo gasilskih vozil.

Zdaj pa naj bi se v podjetju odločili za ustanovitev manjše poklicne in prostovoljne gasilske enote, z lastnim kapitalom. Tako naj bi načrtovai, da bosta enoti vključevali okoli deset poklicnih ter 50 prostovoljnih gasilcev, upravljali pa naj bi tudi z okoli petimi gasilskimi vozili, nabavili pa naj bi še reševalni helikopter.

»Smo že v postopku pridobivanja vse potrebne dokumentacije. Skoraj si upam trditi, da bomo reševalni helikopter nabavili prej kot Republika Slovenija,« je v posmehljivem tonu zapisal Jožef Žunkovič iz že omenjenega avtocentra.

»Želimo pokazati in dokazati, da se vse da, če so ideje, volja, pozitivna energija in srčnost,« je še pripisal Žunkovič.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Odlična ideja in podjetna zamisel. Žal ne bo uspelo, ker vas bo država blokirala na vse načine....................Kljub vsemu čestitke za drznost..................

Klump (nepreverjen)

upam da ne bodo odkljapljali akomolaturjev

In reply to by tuncika

. (nepreverjen)

Ja što de jih pa plačo pa za helikopter nucaš pilote, nej je tou osebni avto.

realnooo (nepreverjen)

MEDIJI STE PRAV DOSADNI GRATALI KAR SE TICE VSEGA OKROG GASILCEV!
DELATE PRAVO DRAMO...

TA PRISPEVEK PA JE PRIMITIVNOST PIKA NA I!

Gees (nepreverjen)

Se strinjan, mediji so velki krivci za vse bedarije ki se dogajajo zadnje desetletje V tekmi z druzabnimi , internetnimi mediji so zgubili verodostojnist, gratali so najvecji hujskaci! Pac denar! Podpihujejo strah pred covidom, napihujejo na naso velko skodo vojno v ukrajini ter sirijo edino ukrajinske trditve! Brez da bi sli tja ter dali resnicne informacije, saj so tudi v bosni vse strani delale zlocine nas civilisti , koliko novinarjev je tvegalo zivljenja na fronti za resnico dvomim da bi rusi sami sebe raketirali pri atomski elektrarni! Ka se pa gasicev tice, vsaka cast vsem ka svoj prosti cas, pa se dopust potrosijo da pomagajo ljudem! Kak sem pa opazil so ti novinarji sami zacali nabijati da naj bodo gasilci zato financno nagrajeni, ter z takimi pokvarjenimi idejami iznicili, zaradi svoje kao gledanosti, ves ugled gasilcev!

In reply to by realnooo (nepreverjen)

2021 (nepreverjen)

Ges- Ruskega diktatorja je potrebno položiti v Mavzolej ob bok k Leninu pa bo v Ukrajini mir. Rusi nimajo nobene pravice napadati z vojsko izven svojih meja nobeno sosednjo državo, nikakor pa zavzemat ozemlja, katera jim ne pripadajo. Pri novinarskih je pa tako, da se lahko blati samo ena politična opcija (desna). Vkolikor pa imaš kakšne pripombe na izvajanje novinarskega dela je pa to napad na novinarsko integriteto in kršenje človekovih pravic.

In reply to by Gees (nepreverjen)

VRAN (nepreverjen)

"Rusi nimajo nobene pravice napadati z vojsko izven svojih meja....." Nej, tou pa nej!! Ka tou majo pravico samo Amerigosi in njihovi vazali, geli ?? In sicer več 10.000km vstran od svojih meja...

In reply to by 2021 (nepreverjen)

2021 (nepreverjen)

Obsojam vsako vojaško posredovanje bilo kje in bilo ob koga, kaj pa v Ukrajini dela Putin z terorističnokomunistično vojsko je pa višek. Ti mi samo napiši v dm2 koliko ozemlja so si ZDA prisvojile od posredovanja v diktatorskih državah kjer so kršene človekove pravice. Kdo jih pa pošilja in zakaj je pa drugo vprašanje. Je pa tudi res, da moramo ločiti NATO kot tudi vsako državo posebej, ki je članica zveze.

In reply to by VRAN (nepreverjen)

VRAN (nepreverjen)

Ne rabijo ozemlja!!! Preprosto ukradejo dobrine (nafta, rudnine,....), okoli po celem svetu pa postavijo vojaške baze!!! Te seveda niso nikjer nobena GROŽNJA, gelibar? Tou so vse mirovne misije... Katerakoli vlada kjerkoli po svetu jim ni pogodu, enostavno "miroljubno" sproducirajo državni udar, nastavijo lutke, vsi ostali so pa teroristi, gelibar? Mimogrede, v Ukrajini je prevrat stal 5 milijard. Financer (?)-seveda "miroljubni" genocidniki!!

In reply to by 2021 (nepreverjen)

Gees (nepreverjen)

Se strinjan, mediji so velki krivci za vse bedarije ki se dogajajo zadnje desetletje V tekmi z druzabnimi , internetnimi mediji so zgubili verodostojnist, gratali so najvecji hujskaci! Pac denar! Podpihujejo strah pred covidom, napihujejo na naso velko skodo vojno v ukrajini ter sirijo edino ukrajinske trditve! Brez da bi sli tja ter dali resnicne informacije, saj so tudi v bosni vse strani delale zlocine nas civilisti , koliko novinarjev je tvegalo zivljenja na fronti za resnico dvomim da bi rusi sami sebe raketirali pri atomski elektrarni! Ka se pa gasicev tice, vsaka cast vsem ka svoj prosti cas, pa se dopust potrosijo da pomagajo ljudem! Kak sem pa opazil so ti novinarji sami zacali nabijati da naj bodo gasilci zato financno nagrajeni, ter z takimi pokvarjenimi idejami unicujejo , zaradi svoje kao gledanosti, ugled gasilcev,

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Klump (nepreverjen)

ti manjkajo koleščki v betici
betico imaš samo za frizerja

In reply to by Gees (nepreverjen)

Medved jaka (nepreverjen)

Žunković je car
Vladni klovn je pa tele

Klump (nepreverjen)

kakšno tele

In reply to by Medved jaka (nepreverjen)

en en en (nepreverjen)

Še ena "novica" na temo gasilcev. Nehajte z rušenjem prostovoljnega gasilstva. Kot zgleda bi zdaj vsi bili gasilci, da bi primaknili svoj lonček in služili!

. (nepreverjen)

Potem de trebalo krepko plačati intervencijo, da bo preživel. Država njemi nede dala ka de se s helikopteron okrog vozičkal.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice