Foto: občina Lendava
V Lendavi za praznični december prirejajo pestro dogajanje. Veseli december se je pričel s prižigom luči v petek, 2. decembra 2022, zaključil pa se bo s čakanjem novega leta.

Veseli december je že tu, z njim pa tudi decembrsko vzdušje in pestro božično dogajanje v Lendavi.

Dogodki za otroke, predstave, razstave in kulturne prireditve, pohod z baklami, decembrska ulica, božični bazar in prihod božička, glasbeni koncerti ter seveda silvestrovanje na prostem.

Vse to napoveduje občina Lendava za letošnji veseli december.

Otvoritev prazničnega časa se je pričelo s prižigom lučk

Decembrsko vzdušje se je v Lendavi pričelo s prižigom prazničnih luči v mestnem parku v petek, 2. decembra.

Dogodek se je pričel ob 18.00 s kulinariko in decembrskim vzdušjem, ob 19.00 je sledil kulturni program, ob 19.30 pa prihod vile in prižig luči v parku.

Miklavžev spust po ziplinu, otvoritev razstave bronastih skulptur in praznično druženje

Včeraj, 4. decembra 2022, ob 14.00 so pripravili Miklavžev spust po ziplinu in obdarovanje otrok. Ob 19. uri pa je sledil Svečani baletni koncert v Gledališki in koncertni dvorani Lendava.

V četrtek, 8. decembra 2022, ob 19.00 prirejajo v gledališki in koncertni dvorani Lendava musical z naslovom Vadak ura, v petek, 9. novembra 2022, pa otvoritev razstave bronastih skulptur nastalih na 50. Mednarodni likovni koloniji Lendava, ki se bo odvila v lendavskem gradu.

V soboto, 10. decembra, sledi decembrsko praznično kolesarsko druženje in Gledališko-glasbeni projekt Lare Jankovič: Pesem za Laro.

V nadaljevanju tudi božični bazar in prihod Božička

V nedeljo, 11. decembra 2022, se bo pri stolpu Vinarium odvil Božični bazar, v četrtek, 15. decembra pa Potopisno predavanje o Šrilanki v lendavski knjižnici.

V soboto, 17. decembra 2022, se bo v gledališki in koncertni dvorani Lendava odvil Božično-novoletni koncert Komornega pevskega zbora Vita, v nedeljo, 18. decembra, pa Božični bazar s tržnico ob 11.00 in Kulturni program s prihodom Božička ob 14.00.

V četrtek, 22. decembra 2022, sledi Božično-novoletni koncert v gledališki in koncertni dvorani Lendava, dan za tem pa otvoritev retrospektivne razstave Zoltána Gáborja.

Zelo pester tudi zadnji teden v decembru

Od ponedeljka, 26. decembra 2022, do petka, 30. decembra 2022, vsak dan prirejajo decembrsko deželo z glasbo in kulinariko, ki bo potekala med 18.00 in 22.00.

V petek, 30. decembra, pa ob decembrski deželi z glasbo in kulturo prirejajo tudi Silvestrski pohod z baklami, s pričetkom ob 17.00.

Osrednji dogodek se bo odvil na zadnji dan v letu 2022. Dogajanje se bo pričelo ob 19.00, ob 22.00 sledi nastop skupine Prestiž, ob polnoči novoletni nagovor in igra luči, petnajst minut čez polnoč pa bo skupina Prestiž nadaljevala s svojim nastopom.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
...e3 (nepreverjen)

Illerkirchberg bei Ulm. za vse ostalo je googl

kuntakinte (nepreverjen)

... dobro ka je Koncut zgüjbo na volijtvaj....bar v Lendavi nede obiska dedeka mrazeka...v senci rdeče peterokrake... ... ... Janez čestitke ka si gvinau...

Policaj (nepreverjen)

Dudek alias Dundek de zdaj glavni v Lendavi

kult (nepreverjen)

To je najlepši kulturni dom v Sloveniji.

sistic (nepreverjen)

sploh se ni spustil dol po ziplinu zaradi slabega vremena. bi prej preverili dejstva, preden blefnete laži. jao

Starejše novice