Od sobote vabljeni v novo domačo trgovino v Ljutomeru. Ponujala bo kakovostne domače izdelke prleških pridelovalcev, predelovalcev, obrtnikov, ustvarjalcev, spominke ter darilni program.

Večina prehranskih izdelkov se ponaša z ekološkim certifikatom, kar prispeva k visoki kakovosti ponudbe, ki se bo konsistentno nadgrajevala in dopolnjevala.

Vsi ponudniki izdelkov so člani nove Turistične zadruge Prlekija, ki je zaživela v lanskem letu in korak za korakom uresničuje svoje cilje.

Lokalne izdelke lahko sicer kupite tudi v spletni trgovini, ki jo je zadruga zagnala konec leta 2020 in že uspešno pošilja prleške izdelke po domovih širom Slovenije.

Vabljeni, da v soboto med 8. in 13. uro obiščete novo trgovino in si priskrbite domače dobrote za Veliko noč.

Na voljo bodo prleške mesnine vključno z velikonočno šunko, siri, vse vrste domačih olj in kisov, sokovi, začimbe, zelenjava, kruh, testenine in še marsikaj.  

V okviru operacije Zadruga Ljutomer, s katero si je Občina Ljutomer na 3. Javnem pozivu LAS Prlekija zagotovila 70-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov projekta iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v okviru programa LEADER/CLLD, bo v centru mesta Ljutomer v mestni hiši že to soboto, 27. marca, zaživela nova zadružna trgovina Prlekija. 

Eden izmed ključnih ciljev zadruge in ustanovitve zadružne trgovine Prlekija je povečati dostopnost kakovostne lokalne hrane v domačem okolju, skrajšati poti med ponudniki in potrošniki, povezati in podpreti lokalne pridelovalce ter jih predstaviti domači in širši javnosti.

Zadružna trgovina Prlekija bo tudi dobrodošla pridobitev z vidika turizma, saj bodo obiskovalci v centru dobili celovite informacije o lokalni ponudbi in ponudnikih ter imeli možnost nakupa lokalnih izdelkov.

Obnovljeni in opremljeni prostori bodo večnamenski in, ko bodo razmere dopuščale, bo v zadružni trgovini omogočeno zbiranje, druženje ponudnikov in obiskovalcev, v okviru odpiralnega časa bo na voljo stalna podpora vsem ciljnim skupinam.

Zadruga načrtuje tudi zanimive lokalne dogodke s predstavitvijo ponudbe članov zadruge.
 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice