FOTO: Jure Banfi
Med sedmimi polfinalisti za naziv Sejalec 2020 tudi Expano.

Znanih je sedem polfinalistov, ki se potegujejo za naziv Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu. 

Najbolj ustvarjalno in inovativno v turizmu

Med šestnajstimi prijavami na poziv Sejalec 2020, s katerim Slovenska turistična organizacija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo že 17. leto zapored nagrajujeta najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu, je strokovna komisija izbrala sedem polfinalistov (po abecednem vrstnem redu):

  • Istrski zajtrk - okusi lokalno
  • Jasna Chalet Resort
  • Je ali ni? Nevidna (gozdna) lepotica 
  • Karra, odkriti skriti Kras 
  • Pot med krošnjami Pohorje 
  • Regijski promocijski center Expano 
  • Velenje Underground

Na spletni strani organizatorjev izbora je zapisano, da je Regijski promocijski center Expano – izjemen arhitekturni objekt. V Expanu je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje, da ga obiskovalci lahko doživijo kot še nikoli poprej.

V interaktivnem doživljajskem parku Expano je več tematskih točk, kjer boste pomursko regijo spoznali s precej presenetljivih zornih kotov, ki jih omogočajo sodobne napredne tehnologije. Preplet digitalnih in analognih interaktivnih predstavitev popelje obiskovalca na pot raziskovanja in odkrivanja sanjave in prostrane neskončne panonske pokrajine. V paviljonu je tudi trgovinica z regionalnimi izdelki, regijski turistično informacijski center in gostilna, ki ponuja lokalno kulinariko z lokalnimi sestavinami.

Expano je produkt, ki z vsebino in lokacijo ob jezeru nagovarja različne tipe obiskovalcev in jim ponuja nepozabno doživetje.

Kaj je Sejalec?

Sejalec je priznanje za ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu. Nagrajuje tiste inovacije, ki so že uresničene in uspešno prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Sejalci navdušujejo z novimi pristopi, so nenavadni, izvirni in pokrivajo področja trženja, poslovnega razmišljanja in promocije slovenskega turizma.

Polfinaliste bo strokovna komisija v začetku septembra obiskala na terenu, zmagovalec pa bo razglašen 13. oktobra na Dnevih slovenskega turizma.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
spiritus (nepreverjen)

Mogouče što pozna koga na Spirit?

Slom (nepreverjen)

Bravo naš župan! Najboljši župan v zgodovini MOMS!

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Slom +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

In reply to by Slom (nepreverjen)

tuncika

EX-PA-NO je turistična bomba Pomurja. Čestitke. Upam da osvojijo to nominacijo.

sarjaš (nepreverjen)

tuncika ............. Z tebov je res nekaj jako narobe

In reply to by tuncika

PRAVA ISTINA (nepreverjen)

Resno on je še nej turizma vido , samo dva hotela premore v bogi Soboški občini.

goostt (nepreverjen)

In en od teh dveh hotelov je v stečaju !!

In reply to by PRAVA ISTINA (nepreverjen)

Gosti223 (nepreverjen)

Zato pa diana zaprejta kelko jih prespi v ms. Edini turisti v expanoje so tej ka jih kakša firma v ms počasti

pejtek (nepreverjen)

EXPANO je postal ena od TOP3 lokacij (Expano,Vinarium, Grad), za katere velja med turisti "must see". Vsak dan polno parkirišče, po registerskih tablicah se vidi da gre za obiskovalce iz ostalih delov Slovenije, tudi kak avstrijec se najde. Ti turistični "vavčerji" so naredili več za promocijo EXPANOja kot ne vem koliko dragih promocijskih kampanj.

rules (nepreverjen)

Expano je zakon pa se lejko vsi ka ste prouti jevški ali ste pa pač samo zabiti, v zemlo zakopate od svoje zarukanosti. Tudi gda jevška več nede, de expano še izdak tu in de še izdak dale zakon, če ga nede što iz čiste hudobije pa primitivzma vničo po politični liniji.

DRVARNICA PA T… (nepreverjen)

Dobra turistična destinacija ne potrebuje posiljene reklame. Reklamirajo se zmeraj slabi in to malo pred tem kak jih vrag zeme, živi primer Exspano ka z turizmom nobene povezave nima je neka vsiljena tvorba ka niti z pokrajino niti z zgodovino nima prav nobene povezave. Naj mi nekdo pove kaj turistično zanimivega pa je v tem Exspanu - drvarnici.

tourGuide (nepreverjen)

Tebi se očitno od turizma ne senja čista nikaj. Pišeš nekaj brezveze samo zato ka je nej tvoja politična linija na oblasti v Soboti. Če bi Štihec tou postavo bi pa Expano biu vrhunec turizma v pokrajini in svetovna atrakcija. Dobro vas poznamo janšiste ka van špila v glavi, tak ka se ne pretvajajte pa ne glumite nekše znalce. Enostavno pač napišite ka se van expano ne vidi zato ka ga je Jevšek postavo, pa te nan prišparali čitanje vaših veleumnih nebuloz.

In reply to by DRVARNICA PA T… (nepreverjen)

DRVARNICA (nepreverjen)

GE San jes kaj politiko omenjal, tele soboško, nimaš nobene pravice in ti prepovedujem, da me mečeš v koš JJ. Jebenti pa tvojo politiko komunistično, če se kdo z vami ne strinja je takoj JJ, usranci prekleti.

In reply to by tourGuide (nepreverjen)

Konion (nepreverjen)

Ka pa moraš,reklama signal dobro pride. Ne reklamirajo se tisti ker nimajo pejnez.

In reply to by DRVARNICA PA T… (nepreverjen)

Na-turist (nepreverjen)

ČE na ekskluzivno dostopni točki postavleni arhitekturno zanimiv in atraktiven objekt v zgledno urejenon okolji v keron multimedijsko predstavijo prapreteklost, preteklost, sedanjost in prihodnost širše regije ter turistične atrakcije in z regionalno kulinarično ponudbo pa rekreativno razvedrilnimi vsebinami zaokroužijo svoje poslanstvo ... NIMA POVEZAVE S TURIZMOM, te nebi bilo slabo najti odgovor na pitanje: Kaj je turistična dejavnost? Help me "drvarnica pa t ..."

In reply to by DRVARNICA PA T… (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Super.Pa da vidimo kdo bo
Vazno je da je obisk

priporočeno (nepreverjen)

Kak mislijo ,da je ta Expano nekaj najboljšega v državi .Čijsta zgűba nič drugo .

Moravcan (nepreverjen)

Čeprav blondni deklici ta objava ne všeč pa vseeno čestitke zupanu

Slom (nepreverjen)

Pa tu gor so samo štihecovi zarukanci. Of v 10ih letih nej napravo nika! Nič, niente, zero...

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Prouti expanoji pijšejo samo takšni genijalci kerin ne paše ka je župan nej z njihove politične opcije. Tej ka tak prouti pijšejo niti v bližini expanoje še nejso bilij notri pa itak nikdar nedo šli ka nemajo za karto. Expano pa okolica je izredno obiskana najbole pa od pejtka pa do nedele ka je normalno. Bravo občina za expano pa za okolico.

Trk (nepreverjen)

Expano je zakon tistin ka so še nej ven s Prekmurja bili pa vidli kak je drugje porihtano.
Okolica okrog expanoja je sploh nej porihtana in se ne vzdržuje.
Pa ta "igrala" za trenejrati so kao koštala 600.000.? Se ne pozna glih.
Namesto toga sranja bi napravili igrišča pa kolesarsko pot pa kakše pumptrack.
Expano je telko dober ka se lejko malo pofotkaš pa glumiš ka si na dopuste.

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Ha, ha , ha (nepreverjen)

Najboljše od vsega pa je siguro lokacija Expanoja ; bližina avtoceste- hrup zagotovljen , svinjske farme v bližini-brez komentarja in pa seveda smrdeči kamionski parking , če pa to niso atributi za nagrado potem pa res ne vem , no .

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Ha, ha , ha Či bi tij biu kdaj pri expanoji bi lejko vido ka je hrup minimalen pa smrdejči parking glij tak ne vpliva nika, niti farma nej.

Trk (nepreverjen)

Če bi tij bil ge drugje bi znau ka je lokacija zgrešena totalno

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

trkar (nepreverjen)

Gda se v Graz pelaš mimo jezera doj z avtoceste v kamp gledaš. Tisto je nej zgrešeno? Nej tisto je super in oh in sploh zatou ka je v Avstriji, doma je pa vse zgrešeno.

In reply to by Trk (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

NE SPREGLEJTE! Expano v izboru za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu,
kakšen turizem, biciklisti so glavni !!

DRVARNICA (nepreverjen)

ŠE ENKRAT VAS PIJTAM KA JE TURISTIČNOGA V TEJ DRVARNICI. AJDE DA VAS VIDIM.

trkar (nepreverjen)

Tebi ka je turizem edino dunajski s pomfrijon pa zelena šalata pri Aleksandri pa smrdeča voda v Moravcaj je brezveze takšne stvari razlagati ka itak neboš razmo.

In reply to by DRVARNICA (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice