Vir: Občina Rogašovci
V občini Rogašovci je s 3. marcem uradno zaživela ekipa prvih posredovalcev.

V občini Rogašovci so s 3. marcem začeli delovati prvi posredovalci. To so ljudje, ki praviloma nimajo zdravstvene izobrazbe in se odzovejo na poziv dispečerske službe zdravstva.

Prvi posredovalci pridejo na kraj dogodka z namenon izvajanja ukrepov za ohranitev življenja. Pri srčnem zastoju odraslih in otrok oživljajo z uporabo defibliratorja, prav tako pa lahko posredujejo pri hudih krvavitvah in tujkih v dihalih.

Obvladajo lahko tudi pomoč pri možganski kapi in bolečini v prsnem košu. Prvi posredovalci so aktivirani, če dispečer ali dežurni zdravnik ob klicu na 112 oceni, da gre za stanje, pri katerem bi lahko pomagali tudi prvi posredovalci.

Komentarji (8)

anton77 (ni preverjeno)

Pri toj vladi se more narod san znajti, žal.... Kak v kameni dobi. Sicer pa čestitke in vsa zahvala ten liden!

Pgd (ni preverjeno)

Čestitke, ter pohvala vsem članom za njihov prosti čas in požrtvovalnost 💪

Hshsh (ni preverjeno)

Macehovski odnos drzave... Zakoj bi neka placala (recimo eno enoto NMP v Kuzmi ali Prosenjakovcih (samo primer)), ce pa znajo, ka obstajajo lidgej, keri tao delajo iz preprostoga dobrovoljstva pa seveda zmes niti za en "FALA". Tak ka en velki FALA vsen, keri skrbijo za naso varnost, zdravje in zivljenje ter velki priklon!

. (ni preverjeno)

namesto fala, pride poziv na sodišče....

In reply to by Hshsh (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

so cenejši kot zdravniška prva pomoč, glavno da se prišpara. so pa lahko hitreje pri bolniku in prej pomagajo, kar je boljše.

kimi0 (ni preverjeno)

PGD PUŠČA jih ma tuj so dečki napravili tečaj za Rdeči križ in za prvoga posredovalca.

weeee (ni preverjeno)

po covid zvarkih od cepiv, je smiselno imeti ekipo, lepo bi bilo da imajo vsaj medicinsko izobrazbo, da še bolj ne zafurajo pacienta. Itak pa je polovica vseh teh novodobnih infaktvo od podnebnih sprmembe, če verjameš v palčke.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Preveč gledajo ameriške serije, ko gasilci-reševalci delajo čudeže.

I

Starejše novice