Vir: Facebook - Bine Volčič
Po več kot enem letu je v Motovilcih na Goričkem končno zaživela Volčičeva hiša, kjer bo vrhunski kuharski mojster Bine Volčič goste razvajal z izvrstnimi jedmi in jim pričaral nepozabno izkušnjo.

Že nekaj časa se govori o tem, da se v Motovilcih na Goričkem pripravlja prav posebna podeželska kulinarika iz pod rok vrhunskega kuharskega mojstra Bineta Volčiča

Dom, kjer bo za vikende oživel kulinarični turizem

V mesecu februarju smo poročali o tem, da se bo v Motovilcih kmalu odprla Volčičeva hiša, kjer bosta Bine in njegova žena gostom domačije poleg izvrstne hrane poskušala pokazati tudi neokrnjeno naravo in jim predstaviti neverjetna doživetja ter dogodivščine, ki jih nudi Prekmurje.

Kulinarični turizem bo zaživel ob koncih tedna, ko bodo gosti od petka do nedelje doživeli pristen odklop od sveta: »Želim si, da v ponedeljek, ko ti ljudje, ko spet pridejo v realni svet, v službo, rečejo: 'Kaj pa se mi je zgodilo ta vikend? Vau, top',« je takrat svoje načrte razložil Volčič.

Ob tem pa dodal, da si bo pri pisanju nove zgodbe prizadeval predvsem za to, da ljudje pri njih najdejo stik sami s sabo, da najdejo košček miru, ob tem pa se ne bo omejeval zgolj na lokalno okolje, niti ne na Slovenijo. Volčič stremi k dosegu višjih ciljev, doživetju neokrnjene narave, vrhunske kulinarike iz lokalnih sestavim hoče približati ljudem iz celega sveta. 

Tako se z družino nameravata povezati z vsemi rokodelci in ostalimi ponudniki: »Če bomo meli goste, z veseljem pošljemo s kolesi od dobavitelja do dobavitelja, od zeliščarja do rokodelca, kaj lokalno okolje nudi,« je še dodal.

»Po enem letu vas lahko končno povabim, da skupaj skuhamo prijetno doživetje«

Kot kaže, pa se začnejo kulinarično-turistični načrti kuharskega mojstra zdaj tudi uresničevati. Na njegovem Facebook profilu smo opazili, da je po več kot enem letu Volčičeva hiša končno zaživela

»Po enem letu, odkar smo se preselili v 'zeleni mir' Goričkega, vas lahko končno povabim, da skupaj skuhamo prijetno doživetje - midva s Katarino mu rečeva kar '4x4', saj štirje udeleženci pod mojo taktirko v štirih urah pripravijo 4-hodni meni za 16 gostov (vsak pripelje še tri svoje 'najdražje').

Druženje v kuhinji in za mizo je za gurmanske duše neprecenljivo, za več informacij o vsebini in terminih (pa tudi če bi želeli takšno doživetje podariti kot posebno darilo) mi pišite na [email protected]. Goričko je zakon,« je zapisal priljubljeni kuharski mojster.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lukčev mesec (nepreverjen)

Bine, vso srečo in uspešno delo ti želim.

Gmt (nepreverjen)

Bravo komaj cakam❤️

Lendavska (nepreverjen)

Super!

Top (nepreverjen)

Super! Se ze veselimo! Vupan samo ka do zaposleni tudi domaci lidje, pa ka do tudi domaci lidje dobavitelji surovin, ka de rejsan pristno domace, od tu, nase. Nej samo nasa lokacija :)

Shadow. (nepreverjen)

Če se greš vrhunsko kuharijo, sigurno ne boš z Italije vozil. Seveda tisto ka se pri nas ne spovle je trbej pripelati.

In reply to by Top (nepreverjen)

dr (nepreverjen)

Za začetek odlična gorička ščuka.

Starejše novice