Na Mestni občini Murska Sobota se je danes sestal občinski štab Civilne zaščite, ki ga je minuli petek aktiviral župan Jevšek in sprejel dodatne ukrepe za preprečitev posledic ob izbruhu koronavirusa.

Vsem občankam in občanom Mestne občine Murska Sobota sta odslej 24 ur na dan na razpolago dve dežurni telefonski številki.

"Prva poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota Stanislava Wolfa, ki ga boste lahko dobili na 040 224 877, in strokovnega sodelavca Boža Boharja, ki bo dosegljiv na 041 773 377," so danes sporočili iz Mestne občine Murska Sobota.

Glede na spremembo Vlade v uredbi o zagotavljanju otroškega varstva v nujnih primerih, je štab sprejel sklep, da bodo za starše, ki bi varstvo potrebovali, na razpolago prostovoljci iz Vrtca Murska Sobota. Potrebo naj starši javijo na omenjeni telefonski številki.

"Glede na dejstvo, da v nekaterih humanitarnih organizacijah delujejo pretežno starejše osebe, ki spadajo v skupino najbolj ogroženih, je župan preko Kluba prekmurskih študentov k sodelovanju z nevladnimi organizacijami pozval študente in dijake. Le-ti lahko svojo pripravljenost prijavijo neposredno humanitarnim organizacijam, med katere spadajo Karitas, Rdeči križ, EHO podpornica," še sporočajo iz MOMS.

Humanitarna pomoč

V primeru potrebe po dobavi humanitarne pomoči, in sicer dostava obrokov na dom, je na Mestni občini Murska Sobota na razpolago telefonska številka 02 525 16 77. 

Občani se lahko obrnejo tudi na Škofijsko Karitas (02 538 11 50),  EHO Podpornico (041 705 003) ali Območno enoto Rdečega križa (02 512 45 20).

Prav tako do nadaljnjega na Mestni občini Murska Sobota ni uradnih ur v obliki osebnih obiskov v občinski stavbi. V tem času naprošajo stranke, da z mestno upravo komunicirajo preko telefona, elektronske ali po pošti. Prav tako bo zaprta blagajna in vložišče Mestne občine Murska Sobota.

Občanke in občane še enkrat pozivajo k doslednemu upoštevanju ukrepov in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pristojnih institucij, predvsem pa k samozaščiti in omejevanju stikov ter obzirnemu obnašanju in strpnosti.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost89 (nepreverjen)

Vij ste za na luno na ton MOMS.

sitna.sem (nepreverjen)

Ja, dolgo ste čakali...veliko časa ste potrebovali. Poglejte, kdaj je že reagirala lotmerška Olga.

gghjk (nepreverjen)

jah olga pac vse folga

In reply to by sitna.sem (nepreverjen)

Fonzi (nepreverjen)

Dobro jütro

Starejše novice