Danes so začeli veljati dodatni ukrepi za zajezitev okužb s koronavirusom. Svoja vrata so tako med drugim morali zapreti lokali in gostinski obrati.

Opoldne smo se sprehodili skozi Mursko Soboto in preverili, kakšno je stanje na ulicah. Opazili smo, da so lastniki lokalov in gostiln precej striktni pri upoštevanju navodil, tudi ljudi na ulicah nismo videli kaj dosti.

Večina jih tako upošteva navodila, da naj ostanejo doma in naj se ne družijo. Seveda pa so bile tudi izjeme, ki vsaj za zdaj na priporočila ne dajo kaj dosti.

Komentarji (41)

purd-i (ni preverjeno)

Zdaj mi pa naj en pameten pove kaj je poanta v tem druženju ko pa fabrika s 300 zaposlenih normalno obratuje in imajo skupaj malico stroji en do drugega vsi v dveh oz. treh halah in potem nekdo upa ukinit javni prevoz in druženje v gostilni z prostorom za 10 gostov, kdo je tu nor?

werwr (ni preverjeno)

Država je nora. Delavci v proizvodje smo vedno bilij in vedno mo navaden drek od dreka. Posujšeni mačji drek na gredaj.

Sake den do mi doma gučale kak nikan nesmin ite pa kak oh in ah in kak me na sakon ovinke v parki čaka corona virus, ale kak praveš v tovarne z 300 lidame pa toga nega. Tan pa gejmo pa delamo kak živijna.

In reply to by purd-i (ni preverjeno)

++++ (ni preverjeno)

Mogoče je poanta, da boste čez 3 mesece še vedno imeli službe in ne fabriko v stečaju?

In reply to by purd-i (ni preverjeno)

purd-i (ni preverjeno)

To je poanta a šolniki in vsi drugi pa fraj ne nakladaj, kak lejko vzdržuješ tako širjenja virusa 3 mesece, če de v stečaji de itak cela populacija pomagala, da pa se cela fabrika okuži in telko družinskih članov te pa je dobro?

In reply to by ++++ (ni preverjeno)

Machoo (ni preverjeno)

Vidiš zdaj si se razkrinkal.
Nejde se vam za okužbo, ide se vam samo za to ka so školniki lejko doma vi pa nej

In reply to by purd-i (ni preverjeno)

purd-i (ni preverjeno)

Nej je tak naj vala za vse nej sigdar selekcija čednejše pa navadne?

In reply to by Machoo (ni preverjeno)

Školnik (ni preverjeno)

Pes se plula za ovinkom pa je že školnik kriv. Nimak ide se za zdravje tvojega otroka idioti !

In reply to by purd-i (ni preverjeno)

werwr (ni preverjeno)

Če džava odobrij smo doma pa dobijmo tudi nadomestilo. Samo toga nede ker pač jebeš lidij v proizvodnji.

In reply to by ++++ (ni preverjeno)

Machoo (ni preverjeno)

Kakšo nadomestilo luba duša?
Delodajalec ti je dužen izplačati to nadomestilo.
Delodajalec keri nede mogo s kec zeti pejnez, či njemi cejla fabrika ide domov ležat za 2 tedna.

In reply to by werwr (ni preverjeno)

jpsdjp (ni preverjeno)

Gnes smo iz računovodstva doubili obrazec ka lejko zaposleni idejo na čakanje in država plača nadomestilo 80% povprečja plače za zadnje 3 mesece delavci keri de na čakanji, tak ka ne bluzi.

In reply to by Machoo (ni preverjeno)

kapitalista321 (ni preverjeno)

opet neka na pamet .... delodajalec ti placa 60% 40% drzava. Ampak guess what delodajalec more vnaprej financirati celotne place, sele po koncu tega sranja bos kot delodajalec zaprosil, da ti drzava vrne tistih 40%. In vracali bodo na obroke kot vedno, ce bodo sredstva, ce ne pa pac ne.

In reply to by jpsdjp (ni preverjeno)

werwr (ni preverjeno)

Ne guče neka na pamet.

In reply to by Machoo (ni preverjeno)

goust (ni preverjeno)

MOgouče zato, ker de tebi ta ista fabrika 15. v mejsece mogla dati plačo, kda boš mel svojo firmo s 300 zaposlenimi ka te te vijden kak boš glasen

In reply to by purd-i (ni preverjeno)

aja? (ni preverjeno)

Dopoldan je na Kocljevi mrgolelo ljudi, verjetno tudi drugje. Včeraj je na Braudi bilou okoli 100 ljudi, pa so se fajn na sunci po grupicaj 5-10 lidi družili pa pivičko pili. Nej ne držijo se pravil!

🤔 (ni preverjeno)

Kak pa to vse znaš?

In reply to by aja? (ni preverjeno)

Levicarnezni (ni preverjeno)

Ker je bil med njimi hehhe

In reply to by 🤔 (ni preverjeno)

Aja? (ni preverjeno)

Ker mi firma ni omogočila dela od doma in sem moral biti v sluzbi z razgledom na Kocljevo! Na Brodu pa sem zelel svez zrak pa sem zal moral obrniti! Pa je bilo na domačem balkonu potem tudi v redu in tudi v prihodnje bo tako!

In reply to by 🤔 (ni preverjeno)

pejtek (ni preverjeno)

Na Delavski hranilnici gnes vrste do parkirišča. Če van je predrago na drujgih bankah te pa stojte kak v Rusiji v vrsti pa čakajte. Pa v vrsti nej bilo meter razmaka, si na kujpi.

Kik (ni preverjeno)

V firmaj so okužbe in prenosi dosta menje verjetni kak po kafičih, frizerajih, šopingih, ge se del lidij obnaša kak nimaki, taka praf ka tou zaprejmo. Či pa proizvodna firma ma deli in lejko zagotovi strogo ločenost delavcev in zaščito ne vijdin večje panike. Kere firme pa tou nejso sposobne izvesti ali delavci ne razmijo pravil pa naj zaprejo, pa delavce na čakanje...

Karl Marx (ni preverjeno)

Što ne mara Janše, naj prosim da plus. Fala.

Fonzi (ni preverjeno)

Karl Marx: tebi de edijno trava pomagala (da boš jo od spodaj glejdo)

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Nič jasno (ni preverjeno)

Med te izjeme, ki vsaj za zdaj na priporocila ne dajo kaj dosti, sebe (torej tistoga/te, keri je to snemal) tudi štejete, ali? 🤔🙄 Ali je bilo to nujno posneti pa objaviti?

Gost 1 (ni preverjeno)

Zajtra ob 9 uri bi šli slikat pred Spar pa Lidl, pa bi te pisali norosti, ka nega lidij

🤔 (ni preverjeno)

Nemreš tak strogo. Gnes je upokojenski popust.

In reply to by Gost 1 (ni preverjeno)

Ne ugaša (ni preverjeno)

Ka se ugaša če gnes v cejlon Prekmurje šlo delat najmenje 15.000 liid, nič se ne ugaša, pumpate medijsko vse, državi pa firmam pa se jebe za delavce, za 2,3 tedne pa resno nebi firme propadnolele, zaj de se pa vleko 2,3 mesce.. Pa še naj samo kakšni okužen pride med delavce te pa bo...

jpsdjp (ni preverjeno)

Aja? Mi 3 dni nemo delali pa lejko doj zaprejmo in idemo vsi na zavod. Itak ne ven kak smo sploj to preživeli ka se je proizvodnja zmenšala za 50% zaradi toga ka nega več naročil telko kak prlej. Za dva meseca mamo rezerve na banki te dale pa, če nede šlo na boukše mo mogli začnoti odpuščati. Tou je verjetno dejanska slika kera nas čaka. In nej samo nas, tudi dosta drugih podjetij.

In reply to by Ne ugaša (ni preverjeno)

mihi1972

topno tak,pred banko gužva,eden na drugon,trgovine do 12 nabito pune,prometa na cesti kak vsaki den,parkirišče pred občino in na stari ekonomski šoli,nabito puno in češnja na torti Muller normalno odprejti,zakoj?zato ker odavlejo pesticide za rože in spadajo pod kmetijsko trgovino.VSAKA ČAST

purd-i (ni preverjeno)

Če je pa javni promet prepovedani za bicikline je za starejše premrzlo nej dobro če nakipuvleš dost nej je dobro če ideš večkrat v bauto te pa nazaj na bone in par nepar Janša zna kak to ide?

In reply to by mihi1972

Indigo1 (ni preverjeno)

Ubogi trgovci! Ukinit javno življenje v trgovinah! Doktorji pa od dolgočasja kur.. barijo tirajo v bolnicah in prav oni so prinesli! Banda!

Gost7 (ni preverjeno)

Točno tak, ka je fora ka se kafiče pa gostilne zaprejo če sidi 30lidi na kavice, velke ferme kak so xal pa cartago pa druge proizvodnje, kje je 600 pa vec lidi pa delajo. Kak pa majo te urejeno malico če je prepovid guzvanja poleg takse mase lidij? Tepa nosijo betek domov s sluzbe. Dopusta pa tak ne dobijo.

Indigo1 (ni preverjeno)

Pa Slovenci smo se kelko telko sočutni, problem so švabske ferme, kere nas majo za manjvredne in se jim jebe za naše zdravje!

Đożi (ni preverjeno)

V solo bi odili nimaki pa nebi v proizvodnji delali

Đożi (ni preverjeno)

Sto vama je pa kriv ka ste koma osnovno solo zdelali

Indigo1 (ni preverjeno)

Te.le pri.. zadeto, če si kaj bole šolani si dokaz, ka šola ni garancija ka si čeden! Po tvoje lejko šolani človek preživi, manj šolani pa crkne!

In reply to by Đożi (ni preverjeno)

hulk (ni preverjeno)

ka šolniki ne napravijo itak nika je primer soboške gimnazije igrišče zasedeno do kmice naj si ravnatel poglejdne kameree pa de vide sočne posnetke ali se njemi za tauj jebe gelibar

Risto Kubura (ni preverjeno)

Kakšno javno življenje???? Kdaj pa je bilo razgibano??? Zvečer po 19. uri so pomurska mesta, kot mesta duhov...........minimalna možnost, da koga srečate v mestu!!!!

nathan (ni preverjeno)

Saj 20 ne bodo ulice in park prazni eni dobijo plačo in bo spet mesto zaživelo in park

rosenkrantz (ni preverjeno)

Važno ka so seljaci kvas pokupili pa zdaj veselo kruh pečejo

df (ni preverjeno)

Ha ha DF mij veški lidje bar mamo zaloge ka preživemo ka pa tij debil betonsko sranje s koj boš preživo. Verjetno iz betona pa asfalta pa izpušnih plinov.

nathan (ni preverjeno)

df.......... DF tak in tak odi v Lazarov dom in Karitas ter RK .

In reply to by df (ni preverjeno)

Nitko (ni preverjeno)

Glavno ka je trznica prazna ka nega ciganov....juhuuuu, kaksi meeerrrr!!!

Starejše novice