Vir: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije
Na strokovnem srečanju gostincev so včeraj podelili priznanja za kvalitetno gostinsko ponudbo ter dolgoletno delovanje v kulinaričnem svetu. Med prejemnike so se v obeh kategorijah uvrstili tudi pomurski gostinci.

V okviru strokovnega srečanja gostincev, ki je včeraj potekalo v Novi Gorici, je Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije podelila priznanja za kakovost gostinske ponudbe ter dolgotrajno delovanje v svetu kulinarike. 

Med prejemniki obeh kategorij priznanj so tudi pomurski ponudniki. 

Med prejemniki priznanj za kakovost gostinske ponudbe Gostilna Vrtnica 

Med sedmimi prejemniki priznanj za kvalitetno gostinsko ponudbo je tudi pomurski predstavnik iz občine Apače. 

Gre za Gostilno Vrtnica iz kraja Zgornje Konjišče, ki je v lasti samostojnega podjetnika Marijana Zrnića.

»Gostilna ima dolgoletno gostinsko tradicijo, ki zadovolji še tako zahtevnega gosta,« so zapisali na Obrno-podjetniški zbornici Slovenije. 

Pripravljajo dnevno svežo hrano, ki jo postreže prijazno osebje, prav tako pa gostilni poseben čar daje tudi njena lokacija tik ob meji z Avstrijo, ki goste še dodatno pritegne. 

Njihov jedilnik je sestavljen iz bogatih prekmursko-štajerskih jedi, v katerih se dodobra odražajo vse lastnosti panonsko-štajerske kulinarike, v pripravo pa izvirno vključijo tudi sezonske pridelke. 

Pred leti so ponudbo obogatili še z nastanitvami, ki v največji meri očarajo domače in tuje kolesarje ob reki Muri. 

Med prejemniki priznanj za dolgoletno udejstvovanje na področju gostinstva več Pomurcev

Med Pomurci so bili za najdaljše delovanje, kar petdeset let, nagrajeni v Gostilni Mencigar s Krajne. 

Za deset let krajše delovanje (40. let) so priznanje prejeli v Gostilni Vöröš iz Sodišincev ter v Gostilni Jelenov hram iz Breznovcev. 

30. let poslovanja so s priznanji obeležili v Okrepčevalnici Duh v Beltincih, v MGM Kontor in Gostilni Marič v Sebeborcih, v Okrepčevalnici Marjana v Murski Soboti, v Okrepčevalnici Horvat v Nemčavcih ter v Piceriji - okrepčevalnici MM v Lendavi. 

Starejše novice