Najbrž ni Pomurca, ki te dni ni videl fotografije domnevne pume med vinogradi v Lendavskih goricah (vir: Lendavainfo).
Domnevna puma, ki naj bi se gibala na območju Lendavskih goric, je že nekaj dni glavna tema pogovorov med domačini.

Po poročanju hrvaških medijev, ki so streljaj od slovenske meje lovili pumo, zdaj ta 'straši' na območju Lendavskih goric

Na Hrvaškem naj bi nenavadno žival, po mnenju nekaterih strokovnjakov naj bi šlo za pumo, pred tedni opazili lovci, preiskovanju območja ob reki Dravi na Hrvaškem pa se je pridružila tudi policija. 

Hrvaški strokovnjaki ugibajo, da bi srednje velika zver lahko pobegnila lastniku iz Madžarske ali Slovenije, a od kod jim te informacije, ni znano.

Posnetek, ki je razburil na hrvaški strani meje, na območju Medžimurja, prikazuje okretno žival, za katero naj bi tamkajšnji strokovnjaki domnevali, da je puma. Ta pridno polni naslovnice hrvaških medijev, Lendavčani pa so prepričani, da je prav ta ista puma pojavila tudi pri njih.

Puma v okolici stanovanjske hiše?

Lendavski policisti so prav danes zjutraj prejeli še drugo prijavo videnja nenavadne živali, ki naj bi se potikala na območju Lendavskih goric.

»Policisti so takoj po prejetem obvestilu odšli na kraj, kjer bi se naj potikala ta neznana žival, pregledali smo tisto območje, zbirali obvestila,« je danes dopoldne dejal komandir Policijske postaje Lendava Željko Križanič. Živali niso izsledili.

Kot smo izvedeli neuradno, se je zadnja prijava glasila, da se eksotična žival, domnevno puma, precej radovedno sprehaja okoli ograje stanovanjske hiše.

Je res bila puma ali gorski lev, katerega naravno okolje je Severna in Južna Amerika, ne zmore potrditi nihče od pristojnih, med domačini pa so se govorice razširile s svetlobno hitrostjo.

Komandir Policijske postaje Lendava.

Kličite na 112 in ne lovce

Telefoni v eno zvonijo tudi lovcem, ki pa pravijo, ne kličite nas, kličite 112.

»Kontaktirali so nas tudi tukaj živeči, ali je to res, ali ni res. Glejte, mi tega videli nismo, če bomo, bomo sigurno javili, zato tudi naprošam tukaj živeče, če kaj opazijo, da javijo na 112,« je dejal predsednik Lovske družine Petišovci Dejan Sobočan.

Je domnevna divja zver ljubljenček slovenskega lastnika?

Doslej niti en živalski vrt ni prijavil, da bi mu pobegnila puma. Hrvaški mediji sklepajo, da je bila ilegalni ljubljenček, lahko pa bi pobegnila tudi slovenskemu ali madžarskemu lastniku. Na lendavske ulice se je zato že zavlekel strah.

»Ni ravno prav, da imajo ljudje takšne živali doma, potem pa jih spustijo in je problem,« meni mimoidoča Hedvika Dominko.

Gost enega izmed lendavskih lokalov Marjan Srpak pa dodaja: »To ni kraj, kjer bi pume bivale. Mogoče jo je nekdo namerno pustil v naravo, ker so jo imeli doma za ljubljenčka. Zna biti nevarno, posebej za kakšnega otroka v goricah.«

Še en mimoidoči pa: »Pume niso miroljubne živali, one znajo napasti. Zdaj je odvisno, kako bi reagiral, isto kot, če bi medveda videl, ne vem, kako bi reagiral pri medvedu.«

Šlo naj bi za pumo, ki se podnevi skriva, zvečer se pa podaja na lov in vznemirja očividce, ki vsekakor niso vajeni videnja takšne zveri v naravi.

Lendavski gozdovi so sicer videti kot nalašč za pumo. Rade se gibljejo v gosti podrasti, lovijo pa košute in jelene, a preživijo tudi zgolj z glodavci. So odlične plezalke. Hrvaški policisti jo iščejo celo z droni, pri nas pa za zdaj le opozorila.

»Po končanju zbiranja obvestil smo obvestili pristojne in tudi okoliške lovce. Kljub temu da še ne vemo, za kakšno žival gre, vseeno velja opozoriti ljudi na previdnost in samozaščitno ravnanje,« pravi komandir Policijske postaje Lendava.

Nikoli pač ne moreš vedeti, v katerem grmu tiči ... puma.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnoo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

DAJTE NO, BV BRATI CLANEK KER SPET ZAVAJATE. VSE ZA KLIKE SOBOTAINFO!
GNUSITE SE MI ZE POCASI!

Blablablablabl… (nepreverjen)

Da kje po goricah korona ne lejce 😊, tisto je sranje. Ali pa korono z drogami iščejo?

Blablablablabl… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Se opravičujem, korono ali drogo😊 isti k.....

Carni vrag (nepreverjen)

To ni puma to dejan svinjskoglavi je

čarni vrag (nepreverjen)

To na sliki ni puma, saj nima kratkih nog, kot žival na sliki.

Zikollino (nepreverjen)

kratke noge ima tvoja mama

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Hhfdethfskbghlqy (nepreverjen)

Lendavski lažovi, pokvarjena rasa od človeka. Samo poglednite betonski steber in to žival na sliki in bote takoj ugotovili da to ni puma ampak domača mačka kateri sliši na ime puma, ha ha ha ha ha.

Atillaa (nepreverjen)

Si pa pravi gnoj!

Radamos (nepreverjen)

Igen, nagy ganéj...

ohjoj (nepreverjen)

Otroci nimajo kaj iskati v goricah, razen ce njihovi starsi zelijo, da gratajo neplodni in rakavi od škropiva!!!

bork (nepreverjen)

Za en medij, zlasti ki je 30 km od Lendavskih Goric, bi se spodobilo, da zna pravilno napisati kraj. Vsaj lektorja bi lahko imel.

čarni vrag (nepreverjen)

Doj nam visi za Lendavske Gorice. Tam so tak vsi non stop pod gasom

In reply to by bork (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice