Vrednost projekta telovadnice Srednje zdravstvene šole Murska Sobota, ki je bil leta 2019 končno uvrščen v načrt razvojnih programov za obdobje 2021-2024, se je povečala za skoraj tretjino.

Spomnimo, leta 2019 je Šarčeva vlada v načrt razvojnih programov uvrstila gradnjo telovadnice Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Vrednost investicije je bila ocenjena na dobrih pet milijonov evrov, ministrstvo za izobraževanje pa naj bi do leta 2021 za investicijo zagotovilo več kot 4,2 milijona evrov. 

Šola bi sofinancirala približno 456 tisočakov, preostalih 555 tisoč pa naj bi prispeval še Eko sklad. Srednja zdravstvena šola namreč ni imela zagotovljenih vadbenih površin in je pouk opravljala v telovadnicah drugih šol, predvsem v telovadnici biotehnične šole. Želje o lastni telovadnici so tako bile dolgoletne

Nova telovadnica bo velika več kot 2500 kvadratov

Cilj investicije je sicer novogradnja športne dvorane s spremljevalnimi prostori v površini dobrih 2100 kvadratnih metrov, dozidava jedilnice in ene dodatne učilnice v površini 106 kvadratnih metrov, rekonstrukcija in prenova prostorov, kjer se nova športna dvorana naveže na obstoječi šolski kompleks v površini 263 kvadratnih metrov. Skupno nanese na več kot 2500 kvadratnih metrov površin.

V sklopu projekta je predvidena tudi izvedba zunanje ureditve z ureditvijo zunanjih športnih površin v skupni izmeri slabih 8 tisoč kvadratnih metrov. 
 

Spremembe na trgu podražile projekt za skoraj tretjino

Kot je razvidno z vladnih gradiv, pa je tekom izvajanja projekta prišlo do povečanja njegove vrednosti. Po izdelavi projektne dokumentacije in investicijskega programa za projekt je sledila objava javnega naročila za izvajalca gradbenih, obrtnih in inštalacijskih del.

Na javnem naročilu je bila pridobljena trenutna vrednost del na trgu, ki je večja od ocenjene vrednosti. Kot so še zapisali v obrazložitvi sklepa vlade, je ključni razlog za povečanje investicijskih stroškov posledica sprememb na trgu.  

V skladu s potrjeno novelacijo investicijskega programa je tako predlagano povečanje vrednosti projekta iz 4.465.438,39 evrov na 5.957.714,09 evrov, to je za 1.492.275,70 evrov oziroma za 33,42 odstotkov. Srednja zdravstvena šola Murska Sobota bo morala primakniti tako še 100 tisočakov, ostalo povečanje pa bo pokrilo ministrstvo. 
 

Komentarji (6)

Nepotrebna in (ni preverjeno)

nesmotrna poraba denarja

A. . (ni preverjeno)

Ta poraba denarja je presneto smotrna za nekarere.......

In reply to by Nepotrebna in (ni preverjeno)

thre (ni preverjeno)

ja te projekti se vedno podražijo zaradi "različnih stvari" -> vikendi, potavanje, plačenje šolnine dece v tujine, jahte, plačenje ljubicam ka držijo jezik za zobami, ipd...

Nbicu (ni preverjeno)

Razmetavanje z denarjem...

tuncika

Viri iz soboške klepetalnice govorijo, da je bil arhitekt te gradnje in seveda denarja, že preizkušeni kader, ki je 1.5 milijona evrov vložil v šolo, ki ne obstaja, je ni. Jo niso zgradili. Bo potrebno preveriti pot denarja.

...0pp (ni preverjeno)

Inflacija. To je bilo v ozadju kitajskega virusa. Ce pa je 1kg cesenj 10 eur. Niso normalni.

Starejše novice