Janez Magyar in Matjaž Hozjan (foto: Tomaž Galič).
Župan občine Lendava Janez Magyar in Matjaž Hozjan, direktor podjetja Legartis, sta danes v prostorih mestne hiše podpisala izvajalsko pogodbo za investicijsko vzdrževanje cest na območju občine Lendave.

V okviru pogodbe bo tako do konca novembra 2021 saniranih in obnovljenih več kot 2,6 kilometrov občinskih cest in poti na 14 odsekih, vrednost gradbenih del pa znaša dobrih 375 tisoč evrov.

Na osmih cestnih odsekih je potrebna popolna rekonstrukcija ceste, s sanacijo tako spodnjega kot zgornjega ustroja ceste ter asfaltne površine.

V Gaberju, Kamovcih in Pincah bodo predvideni odseki, ki so trenutno makadamske poti, dobili asfaltno prevleko; na novo bo urejeno tudi odvodnjavanje v tem delu.

V Dolini je na dveh odsekih (Tamaškut in Orešje) predvidena sanacija odvodnjavanja, 640 metrov dolga poljska pot v Kapci, ki je zarasla in ni prevozna, pa bo v celoti sanirana, da jo bodo kmetovalci lahko spet uporabljali.
 

Želja po ustrezni in varni infrastrukturi

Z obnovo in posodobitvijo prometne infrastrukture občina zasleduje cilj, da svojim občanom in obiskovalcem zagotavlja ustrezno in varno prometno infrastrukturo, s tem pa večjo dostopnost in varnost udeležencev v prometu.

Za posodobitev lokalne cestne infrastrukture na 14 cestnih odsekih, ki so predmet podpisane pogodbe, bo občina Lendava v letošnjem letu namenila 375.091,04 evrov. Za prihodnje leto pa občina načrtuje obnovo kar 5,5 kilometrov lokalnih cest in poti in že pripravlja projektno dokumentacijo za prvi sklop (2,5 kilometrov).

Župan Janez Magyar je ob podpisu pogodbe izrazil veselje, da bo investicijsko vzdrževanje cest na območju občine Lendave izvajalo domače podjetje, ki pravkar zaključuje tudi investicijo v poslovni industrijski coni.

Komentarji (8)

tt (ni preverjeno)

2.6 kilometra??? Pa ka si ti nori ej... Pa mene bi na njihovon mesti SRAM bilo če bi tak na velki objavlo ka bomo v naši občini obnovili samo 2.6km cest.

Kerozin (ni preverjeno)

Kak je majster pred meuf napiso. 2,6KM?!?* ceste do obnovili? Pa tej rejsan nucajo medaljo za svoje požrtvovalno delo. Jebote 2.6km je slabih 9 krogov po stadijoni. Pa še ta popravila do samo krpanja verjetno. Btw cenovno torej 144€ na meter ceste. Dobro nega kaj.

Herozin (ni preverjeno)

Malo presti ka pijse ,pa pozanimaj se tudi o tem kaj se bo delalo in kako,pa te sodi,ok.

In reply to by Kerozin (ni preverjeno)

orglice (ni preverjeno)

Lendava bo obnovila več kot 2,6 kilometra občinskih cest, mi smo 26 km naredili v eni rundi na mladinskih delovnih akcijah in se nismo tako hvalili !?

In reply to by Herozin (ni preverjeno)

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Vauuuuuuuu, z dobra 2 kilometra neke obnove se hvalijo !!!!!

To Kitajci naredijo do malice !!!!!!!!

Glavno, d se župani slikajo.

Čez eno leto so volitve in taki prizori bodo sedaj vse pogostejši !!!!!!!

Jbg ffstgdfgjbc (ni preverjeno)

V ozadju 100% spet pranje denarčkov.
Tale legartis nam je vedno bole sumljiv gratal zadnje cajte, le zakaj!?!?

. (ni preverjeno)

Pohvalno. Če ne bojo za pol leta gor rezali.

bencin (ni preverjeno)

Ti jarca, niti z besedico pa ni bilo omenjena cesta, skozi Kamovce Genterovce, Mostje, kjer je cesta
dobila ime divjakov , da bi lahko krajani živeli mirno in brez strahu, da se ne bo zgodila spet kaka nesreča, ki jih povzročajo motoristi, tovornjakarji, kolesarji, ki se požvižgajo na prometne predpise.
Tu je še krožni promet, kjer se ga nekateri lotijo z hitrostjo 90k/H!!
Za preprečitev teh neljubih dejanj, za mirno in varno življenje krajanov, ki jim pripada, se pa že lep čas nihče ne zmeni. Ta del cest v lendavski občini je najbolj prometno obremenjen in tega se tudi krajani zavedajo. Občina bi se morala pobrigati za nekatere spremembe v prometnem režimu in uvesti strožje ukrepe o cestnem prometu in večji nadzor nad tistimi , ki se teka ne držijo!

In reply to by . (ni preverjeno)

Starejše novice