Lekarna na Kocljevi ulici v Murski Soboti bo zaprta zaradi prenove.

Lekarna Murska Sobota na Kocljevi ulici bo deležna prenove, ki sovpada s celostnim načrtom prenove objekta na Kocljevi ulici 2.

Na Pomurskih lekarnah Murska Sobota smo preverili, kako dolgo bo potekala prenova in kaj to pomeni za uporabnike lekarne.

Celovita oprema prostorov, opreme ter inštalacij

Dejan Gomboc, pomočnik direktorja Pomurskih lekarn Murska Sobota, je za Sobotainfo pojasnil, da celostni načrt prenove objekta zajema izgradnjo dvigala v poslovno stanovanjskem objektu in prizidek lekarne.

»Koordinator projekta skupnosti etažnih lastnikov zgradbe je upravljalec objekta Komunala Murska Sobota

Prenova lekarne Murska Sobota se sklada z navedeno zunanjo dograditvijo in zajema celovito posodobitev prostorov, opreme ter inštalacij,« dodaja.

Implementiran bo avtomatiziran sistem skladiščenja in prinosa zdravil do mesta izdaje

Po pojasnilih Gomboca bodo novi lekarniški prostori omogočali sodobno izvajanje lekarniške dejavnosti in zagotavljanje priprave zahtevnejših magistralnih zdravil.

V novi centralni lekarni bo implementiran avtomatiziran sistem skladiščenja in prinosa zdravil do mesta izdaje. 

Uporaba sodobne tehnologije obvladovanja zalog pa bo v procesu izdaje zdravil doprinesla k optimalni izkoriščenosti lekarniških prostorov ter »nenazadnje omogočila bistveno več časa za svetovanje in farmacevtsko skrb«.

Kje bo urejena dežurna lekarna?

V času, ko bo lekarna na Kocljevi ulici zaprta, bodo ustrezno prilagodili odpiralne čase v ostalih štirih lekarnah v Murski Soboti.

Lekarna na Kocljevi bo zaprta predvidoma od sredine meseca aprila naprej.

»V lekarni Pri gradu na Grajski ulici bo takrat prilagojeno opravljanje 24 urne dežurne službe. Dokončanje projekta je predvideno septembra 2024,« dodaja Gomboc.

Komentarji (4)

Ograček (ni preverjeno)

Dežurna služba. Fajon doo. Popust majo vsi ka so čarne kak boks pa +25 cm. V nedeljo pa pozovte MS. Župana pa van vse zrikta. Ogroglo.

Sobota55 (ni preverjeno)

Končno tou je že za ODPIS, pa zaposleni so cepleni proti hitroste!

tuncika

Kakšno "žganjekuho" je medtem potrebno odpreti na isti lokaciji in narod ne bo nikoli več potreboval "tabletke" naše drage farmacije.

Komunist febo (ni preverjeno)

Je vam vsem mater jebo

Starejše novice