Od lanskega novembra se na drugem najvišjem vrhu Goričkega v Serdici nahaja klopca, ki je del projekta Klopce ljubezni.

Projekt Klopca ljubezni, ki spodbuja zdrav način življenja, je nastal po zamisli Klemna Klevžeta, mizarja iz Kostrivnice pri Rogaški Slatini, ki je izdelal prvo klopco. 

Klopce so izdelane iz macesna slovenskega izvora, ki je zaščiten z lanenim oljem.

Danes jih najdemo že na več kot 50 priljubljenih izletniških točk in ob sprehajalnih poteh po vsej državi, novembra pa se jim je pridružila tudi nova klopca na Serdiškem bregu.

Med največkrat obiskanimi so klopce na Mariborskem Pohorju, Donački gori, Veliki Osojnici tik nad Blejskim jezerom, na Vogarju nad Bohinjskim jezerom in Dreveniški gori pri Boču. 

Sledi srcu - Klopce ljubezni na družbenih omrežjih

Klopce z izrezanim srčkom so postale priljubljene po zaslugi družbenih omrežij, še največkrat so označene na Instagramu pod oznako #klopcaljubezni

Vsaka klopca je opremljena s QR-kodo, ki jo pohodnik poskenira in tako lahko ustvari svoj personalizirani interaktivni album, ki beleži že obiskane tovrstne točke in odkriva tiste, ki jih še ni obiskal.

Namen projekta Klopce ljubezni je povezovanje ljudi in spodbujanje h gibanju, v sodelovanju s planinsko zvezo pa tudi odgovorno ravnanje do narave. 

Komentarji (2)

Marihuljo (ni preverjeno)

Morem eno goričanko na toti klopi "kresnite"! Je kera za?

KriatjanM (ni preverjeno)

Pitaj svojo sestro

Starejše novice