Izgradnja prepusta čez Dolički potok in potok Lukaj ter ureditev krožišča pri gostilni Gaberšek z rekonstrukcijo dela ceste je še vedno v teku. Kdaj bodo dela zaključena?

V občini Kuzma na državni cesti med Gornjimi Petrovci in Kuzmo so lansko leto začeli projekt izgradnje prepusta čez Dolički potok in potok Lukaj ter ureditev krožišča pri gostilni Gaberšek.

Kot smo že poročali, se je pred približno mesecem dni na uredništvo Sobotainfo obrnil bralec, ki je izpostavil, da gradbišče že dlje časa sameva in da naj ne bi bilo vidnih nobenih premikov.

Ob tem je dodal tudi, da so nad razmerami razburjeni tudi drugi občani, najbolj problematična pa naj bi bila predvsem vzpostavitev semaforjev, ki naj ne bi bila potrebna, saj tamkajšnji cesti omogočata dvosmerni promet.

Krožišče naj bi bilo končano do konca meseca maja

Za dodatne informacije o ureditvi krožnega križišča v občini Kuzma smo se obrnili na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo.

Pristojni na direkciji so za Sobotainfo pojasnili, da naj bi bilo krožišče končano predvidoma do konca meseca maja 2023.

Asfaltiranje načrtovano že v mesecu aprilu

Iz Direkcije za infrastrukturo so za Sobotainfo že 12. aprila 2023 odgovorili, da naj bi se asfaltiranje izvedlo v tistem tednu: »Po zagotovilih izvajalca je konec tega tedna predvideno asfaltiranje, v kolikor bodo vremenski pogoji ustrezni.«

Od tega je minilo že skoraj mesec dni, cesta pa še vedno ni asfaltirana. Kje se je zalomilo?

Pristojni na direkciji so pojasnili, da je imel izvajalec del nekaj težav pri organizaciji finalizacije del, med prazniki pa se dela niso izvajala.

Se prazne obljube nadaljujejo?

Iz direkcije so pojasnili, da so dela v teku, pripravljalo naj bi se asfaltiranje trase in objektov.

»Trenutno so dela v zaključevanju. Treba je urediti še fino izravnavo pred asfaltiranjem, postavitev prometnih znakov, asfaltiranje, izvedbo horizontalne prometne signalizacije ter ureditev okolice,« so odgovorili za Sobotainfo.

Asfaltiranje vozišče se je vendarle začelo

Asfaltiranje vozišča se je danes vendarle začelo, v uredništvo smo prejeli fotografije bralke Sobotainfo, iz katerih je razvidno, da se dela vendarle nadaljujejo.

Komentarji (7)

Vilmoš (ni preverjeno)

Toga projektanta bi s temi robnikame tak vdaro ka bi ga vrag zeu.
Ogibale mo se pa po lüfte?

Jjyuffdf (ni preverjeno)

Ceste se pri nas delajo tako da so čim bolj NEVARNE in NEPREGLEDNE ne gre za za nobeno varnost ampak NEVARNOST!

realnooo (ni preverjeno)

CESTE SE DELAJO TUDI TAK KA SO CIM BOLJ DRAGE.

In reply to by Jjyuffdf (ni preverjeno)

Jagodemm (ni preverjeno)

na goričkon ne rabijo cejste

Janez Janša (ni preverjeno)

To krožišče je do kurcap

lepi (ni preverjeno)

to nej krožišče ampak križišče, nemo se v krogi vozili ampak stali pri stop znaki, če ne verjete poglednite slike

Ooppj (ni preverjeno)

Pa tam imate župana, zakaj ste si ga volili, ite pa ga pijtajte.

Starejše novice