Prostor, ki je bil včasih namenjen za aktivnosti Astronomskega društva Kmica, je popolnoma opuščen. Soboška občina je pred časom zagotovila, da bodo samevajočo zgradbo kmalu podrli. Vendar se to še ni zgodilo, je prišlo do morebitnih sprememb?

Kmica, objekt v mestnem parku Murska Sobota, mnogim znan tudi kot Zotka, je vse prej kot privlačen, poleg katastrofalnega videza zgradbe, se pojavi tudi vprašanje varnosti. 

Sprehajalci soboškega parka so že večkrat opozorili, da objekt postaja zatočišče narkomanov, lani je bilo v objekt tudi vlomljeno. 

V stavbi v mestnem parku je bilo več uporabnikov, med njimi tudi klub radioamaterjev ter regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije Murska Sobota, vendar objekt že dlje časa ne služi nobenemu namenu.

Po tem, ko je zaskrbljena bralka opozorila na obupne razmere v stavbi kot tudi v njeni neposredni okolici, je Mestna občina Murska Sobota oktobra lani zagotovila, da se v prihodnjem obeta rušitev 'objekta groze'. 

Kljub obljubam projekt rušitve še vedno ni dočakal realizacije. Ali so načrti padli v vodo?

Na soboško občino smo se obrnili za več informacij o aktualnih načrtih za zapuščeno stavbo. 

»Objekt v park ne spada«

Mestna občina Murska Sobota je za Sobotainfo odgovorila, da se načrti glede objekta v soboškem parku niso spremenili, za opuščeno zgradbo je še zmeraj predvidena rušitev:

»Glede na veljaven odlok o sprejetju ureditvenega načrta za ureditev soboškega mestnega parka, objekt v park ne spada in je zato v prihodnje predvidena rušitev tega objekta.«

Ob tem dodajajo, da mora biti rušitev izvedena v skladu z veljavno zakonodajo in predpisi za rušitev objektov. 

A ta se ne bo zgodila kaj kmalu ...

Soboška občina je sicer že pridobila ponudbo ustreznega izvajalca, ki bo porušil objekt, prav tako je za uporabnike objekta poiskala tudi nove in primernejše lokacije, kljub temu se bodo občani Murske Sobote še lep čas sprehajali mimo propadajoče stavbe.

Po ocenah mestne občine naj bi vrednost projekta znašala okoli 30.000 evrov, stroški za rušitev pa v letošnjem proračunu niso predvideni.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Parkomat (ni preverjeno)

Zdigniti parkirnine pa de penaz tuj za to

Aj (ni preverjeno)

Če nemrejo rušiti, naj ga sanirajo...

realnoo (ni preverjeno)

Ka do rušili to......ge de se pa te debeli fuknjenec lejko zalevo z alkoholom pa pederišo.

Gobob58 (ni preverjeno)

Pustite jim ker tu lahko v miru piknejo s heroinom do overdoze da so kot zombiji in imajo fajn senco in so na hladnem pa še nikogar ne motijo.

upokojenec70 (ni preverjeno)

30 tisoč evrov za rušenje in odvoz materiala? Saj niste normalni.

Puuhuhvv (ni preverjeno)

Seveda da si bodo lahko državni paraziti i podgane nakazali nekaj denarja na svoj račun.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

Lažnivci (ni preverjeno)

30.000 od kda je rušenje tak drago?

upokojenec70 (ni preverjeno)

Za rušenje tega objekta rabite en dan, eno kombinirko, enega dobrega strojnika in en kamion, kar bi stalo desetkrat manj.

5554 (ni preverjeno)

prenovite to v kavarno

Starejše novice