Izbrskali smo nekaj priljubljenih destinacij za ohladitev v bazenih, pri čemer niti ena ni oddaljena več kot uro vožnje od nas.

Ni ga junaka, ki mu pasja vročina te dni ne bi prišla do živega. Številni v vročih poletnih dneh ohladitev najdejo ob bazenih, za lažje načrtovanje preživljanja prihodnjih dni smo zato pripravili kratek pregled kopališč - pokukali smo tudi čez mejo, a niti eno izmed izbranih kopališč ni oddaljeno več kot dobro uro vožnje iz Murske Sobote

Vedno je tu Letno kopališče Murska Sobota

Najbližja in ena najbolj poceni izbir. Soboško kopališče je zapisano v srca Sobočanov in ena izmed najpogostejših destinacij za ohladitev v teh dneh. 

Cene vstopnic so letos nekoliko dražje, torej šest evrov za odrasle (ob delavnikih po 17. uri štiri evre, mesečna 30 in sezonska 60 evrov), za otroke, dijaške študente in upokojence pa štiri evre (po 17. uri ob delavnikih tri evre, mesečna 20 in sezonska 45 evrov).

Terme 3000 Moravske Toplice - adrenalinsko doživetje

Velik vodni park z adrenalinskimi tobogani, ki obsega več kot 5.000 kvadratnih metrov vodnih površin, ponuja tudi divjo reko, gejzirje, slapove, vodnozračne ležalnike in vodne tokove. Da bo sprostitev v vročih dneh še večja, je tu še narava in dobra kulinarika.

Za celodnevno kopanje v Termah 3000 morajo odrasli odšteti 15,90, otroci 11,90, upokojenci in študenti pa 12,90 evra. Če se želite kopati le tri ure, bo to odrasle stalo 12,90, najmlajše pa 8,90 evra.

Terme Vivat - sodobne terme z moderno arhitekturo

Prav tako v Moravskih Toplicah vabijo Terme Vivat, kjer bazenski kompleks obsega okrog 2.000 kvadratnih metrov vodnih površin z notranjimi in zunanji bazeni. Notranji del bazenskega kompleksa, obsega rekreacijski bazen z izplavalnim kanalom s termalno vodo, whirpooli in otroškim bazenom.

Za celodnevno karto v Termah Vivat boste odrasli odšteli 11,50, otroci 8,00. Po 14. uri je cena vstopnice za odrasle 9,90, otroci 7,00, potem je tu še štiriurno kopanje, za katerega boste odrasli odšteli 8,90 in otroci 6,00, za triurno kopanje pa je cena vstopnice za odrasle 8,00 in otroke 5,50 evra.

Seveda je vredno obiskati tudi Terme Lendava in Terme Banovci.

Za vodno dogodivščino izberite Terme Ptuj

Le dobre tri četrt ure pol iz Murske Sobote potrebujete, da pridete do krasnega ptujskega vodnega parka, ki ga obiskujejo kopalci od daleč naokrog. Terme Ptuj nudijo več kot 4.200 kvadratnih metrov vodnih površin, imajo pa tudi največji toboganski sistem v Sloveniji, kar je nedvomno velik plus za mlajše.

Letno kopališče je odprto vsak dan od 9. ure do 20. ure. Zaplavate lahko v olimpijskem bazenu, rekreacijskem bazenu z valovi, otroškem bazenu in bazenu z masažami, se spustite po toboganih in sproščate v počasni reki.

Za celodnevno kopanje boste odrasli odšteli 15, upokojenci 11, otroci pa 9,90 evrov, a so vstopnice ob koncih tedna nekoliko višje. Omogočajo tudi popoldansko in večerno kopanje, dijaki in študenti pa so upravičeni še do 10-odstotnega popusta na celodnevno in popoldansko vstopnico.

Kopališče Ormož vabi s pozitivno zgodbo

Mestno kopališče v Ormožu, ki je poslovalo z izgubo, je prevzel domačin z velikimi načrti. Letno kopališče Ormož, ki leži na robu grajskega parka že več kot 30 let obratuje v poletnih mesecih – od junija do konca avgusta. Bazen ormoškega kopališča ob petkih, sobotah in nedeljah ponuja tudi nočno kopanje. 

Nov upravljalec pričakuje 15.000 kopalcev letno, cena vstopnice za odrasle je šest evrov, za otroke pa štiri evre.

View this post on Instagram

?

A post shared by Uroš Kosi | 20 (@uros_kosi) on

Vas mikajo Terme Zreče?

Dobro uro vožnje iz Murske Sobote, skrite pod idiličnimi obronki Pohorja, se nahajajo priljubljene Terme Zreče, ki slovijo po naravi in čudovitem razgledu. 

Od ponedeljka do petka boste za celodnevno kopanje odšteli odrasli 13 evrov, upokojenci 11,50, otroci do 14 leta pa 10 evrov. Ob sobotah, nedeljah in praznikih so cene nekoliko višje.

View this post on Instagram

?? #Rogla #apartmaRogla #TermeZrece

A post shared by Apartma Rogla (@apartmarogla) on

Ohladitev prinašajo tudi Bioterme Mala Nedelja

Pol ure vožnje iz Murske Sobote boste potrebovali, da prispete do priljubljenega termalnega kompleksa v Mali Nedelji. Okolju prijazne terme so tudi žepu prijazne.

Celodnevno kopanje stane 11 evrov, za upokojence 10,10, za otroke pa 8,70 evra.

K severnim sosedom? Tu so Parkterme Bad Radkersburg, a z nekoliko višjimi cenami

Po domače, na kopanje v avstrijsko Radgono. Tamkajšnje terme, ki so od Murske Sobote oddaljene okoli dvajset minut vožnje, so ene najbolj urejenih v Avstriji in letno privabijo trume turistov. A cene so nekoliko bolj zasoljene, kot smo jih vajeni pri nas.

Kopališče je odprto od ponedeljka do četrtka med 9. in 21.30, ob petkih in sobotah od 9. do 23. ure, v nedeljo pa od 9. do 20. ure. Celodnevno kopanje brez savne stane za odrasle 27 evrov, za invalide 21,80, za dijake in študente 17 evrov, najmlajše pa 11,20. Imajo pa otroci do šestega leta prost vstop.

Številne je prepričalo doživljajsko kopališče v avstrijskem Cmureku

Slabih 40 minut vožnje, natančneje v Cmureku, se nahaja odlično mestno kopališče. Mestece ob reki Muri ima dobro urejeno mestno kopališče, ki nudi ravno tisto, kar v teh dneh najbolj iščemo - osvežitev. 

V sklopu kopališča delujeta dva bazena, za celodnevno kopanje pa boste odrasli odšteli pet evrov, otroci do šestega leta imajo prost vstop, od šestega pa do 14. leta pa bodo za celodnevno kopalno karto odštevili tri evre.

View this post on Instagram

#freibod#mureck#family#fun

A post shared by M I C H I? (@loncinridermichi) on

Mestno kopališče Leibnitz

Še eno avstrijsko kopališče od Murske Sobote oddaljeno slabo uro vožnje. Kopališče v avstrijski Lipnici se lahko pokhvali z olimpijskim bazenom in tudi bazenom z valovi. 

Celodnevno kopanje za odrasle stane 5,40 evra, za otroke do 14. leta 2,20, do 19. leta 3,20 in študente 3,90 evra.

Hrvaška? Sveti Martin na Muri priljubljen med Pomurci

Do medžimurskega termalnega raja, kjer je pogostokrat na pripravah tudi hrvaška nogometna reprezentanca, boste iz Murske Sobote potrebovali dobre pol ure vožnje. 

Med delovnim tednom celodnevna vstopnica za odrasle stane devet evrov, za otroke do 15. leta pa sedem evrov. Drugačne cene so ob koncih tedna in ob praznikih, ko je celodnevna vstopnica za odrasle 10,40 evra, za otroke pa devet evrov.

View this post on Instagram

??

A post shared by Patrik Novak (@patriknovak15) on

Tu je tudi madžarski Lenti

Po ohladitev pa se lahko podate tudi na Madžarsko. Do Lentija boste iz Murske Sobote potrebovali pol ure, tam pa boste prispeli v zgledno urejene Terme Lenti, ki ponujajo osem hektarjev zelenih površin, in urejene zunanje bazene s temperaturami med 27 in 28 stopinj Celzija. 

Celodnevno kopanje z vstopom v notranji termalni kompleks stane 2.800 forintov oziroma dobrih 8,7 evrov. Za mladoletne pa celodnevno kopanje stane 1.800 forintov oziroma približno 5,5 evra.

Komentarji (14)

srakadraka (ni preverjeno)

Si šprical šolo ali kaj? Nedaleč je čisto pravi slovenski izraz. Če ga ti razumeš, pa je seveda drugo vprašanje.

čarni vrag (ni preverjeno)

Ti si še pravi. Menda me maš za tako omejenega, ka ne vem kaj pomeni izraz nedaleč od nas. Si mogoče končo posebno šolo, ka sklepaš na takšne norosti. ? Je pa zanimivo, ka so moj komentar izbrisali, čeprav sem nikoga nej žalo.

In reply to by srakadraka (ni preverjeno)

Slo-10 (ni preverjeno)

Kaj Lendavo ste pozabili ali so ga zaprli???

stolp1 (ni preverjeno)

Soboško kopališče je zakon.

Bindi (ni preverjeno)

Pozabili ste na Banovce, Lendavo, pa na to, ka majo v Lentije tudi vročo vodo. V Moravčah hvaliti kulinariko? Buhahahaha, surovi lignji pa pohanca s pomfrijem, kak seposedi.

Bindi (ni preverjeno)

Mislila san Moravske toplice, Grum vdaro v te telefone. :-)

čarni vrag (ni preverjeno)

V Moravcaj je vsaj dvajsti lokalov. Si ti vse probala ali pa samo nakladaš v tri krasne?

In reply to by Bindi (ni preverjeno)

šeenpač (ni preverjeno)

Morda bi bilo vredno napisati članek o tem, zakaj so kopališča (ne termalna) v Avstriji cenejša kot naša?

Putin (ni preverjeno)

Pa kaj si ti ja nor, 10 eur pa take, ne me hecat...
V zloveniji vse povsod sami pohlepnezi, pa kak vas nej je sram ko otrokom zaracunavate po 8 eur, sram vas bilo!
To pomeni ce gre druzina z dvema otrokoma za en dan v te smrdljive poscane terme lejko ta druzina racuna da pusti tam minimum 100 eur... Pa haloooo, prvo vi termalci preverjajte koliko eni morajo delati za 100 eur v tej zloveniji in pol regulirajte cene. Ce so Avstrijci sposobni dati ceno 5 eur in glede na njihov standard proti nasim, bi pri nas vstopnine morali kostat 2 do 3 eur in ne 10, vi bolani zlovenski pohlepnezi!
Zato pa se nehajt cudit na konci sezone ko ugotovite da ste delali v minus!!!
Minusa pa boste imeli samo zaradi vasega bolanega pohlepa...!

Damjan Murko (ni preverjeno)

Za takse kak si ti je kamesnica dobra... Tak nika nej trbej placati pa od dima si prneses sendvic s posebno pa pingo sok. Poscis se pa lejko v miru v kamesnico

In reply to by Putin (ni preverjeno)

Putin (ni preverjeno)

Damjan Murko, ti si en pravi pingo.

In reply to by Damjan Murko (ni preverjeno)

DamjanMurko (ni preverjeno)

Te pa ne kukaj pa privosci familiji to eno kopanje... Nede te vrag zelo... V gostilni pa lejko pistis 50 evrov brez problema...

In reply to by Putin (ni preverjeno)

Putin (ni preverjeno)

Katero familijo mislis, pingo

Tucipakaki (ni preverjeno)

V leibnitze so te dikline kcuj stete v karto?

Starejše novice