Druga faza urejanja mestnega središča velik finančni zalogaj, zato se ureditev tekstilne tržnice zamika v prihodnost.

Mestna občina Murska Sobota je pred leti za celotno območje ožjega mestnega središča skupaj z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije  izvedla javni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve urejanja območja mestnega središča. 

Urejanje mestnega središča razdeljeno v faze

Takrat so cone razdelili v prvo fazo in drugo fazo urejanja mestnega središča. Prva faza je obsegala območje Trga zmage z Drevoredom Martina Luthra ter severnega in južnega dela Slovenske ulice. Za večino območja prve faze so bili pozneje izdelani projekti, projekt je bil uspešno prijavljen za sofinanciranje iz evropskih sredstev in tudi izveden. Zadnja ureditvena dela na južnem delu Slovenske ulice so bile zaključena v lanskem letu.

Ureditev tržnice v drugi fazi, ki je bistveno zahtevnejša

V sklopu druge faze je bilo obravnavano območja med ulico Štefana Kovača in Slomškovo ulico ter Kocljevo ulico in Blagovnico, kjer sta bili vključeni tudi mestna tržnica in Trg kulture. 

Urbanistične rešitve so bile tako izdelane tudi za mestno tržnico, vključno s tekstilno tržnico kot ena od možnih rešitev, saj so bile za to v preteklosti izdelane še druge možne rešitev. 

Ker je druga faza urejanja tehnično in finančno bistveno zahtevnejša, saj posegaja tako v objekte kot v odprti prostor in tudi v zasebno lastnino, se je urejanje druge faze zamaknilo v prihodnost in je odvisno predvsem od finančnih zmožnosti občine in pridobitve sofinancerskih sredstev.

Kljub temu so v preteklih dveh letih izvedli temeljito obnovo obstoječe mestne tržnice, kjer so zamenjali streho, instalacije in tlake, v letošnjem letu pa načrtujejo še ureditev lesenega dela fasade, usposobitev fontane ter postavitev lesenih hišic. Nadaljnja vlaganja v obnovo tržnice pa so načrtovana tudi v naslednjih letih. 

Tekstilna tržnica za zdaj na obstoječi lokaciji

Na tekstilni tržnici je sicer običajno od sedem do deset prodajalcev.

Za zdaj tekstilna tržnica ostaja na obstoječi lokaciji. Ustreznejša umestitev pa je v prihodnje možna v okviru urejanja druge faze mestnega središča.

Obračunavanje stojnice se izvaja dnevno z rezervacijo stojnice ali brez. Dnevna tržnina brez rezervacije stojnice znaša slaba dva in pol evra, z rezervacijo pa malo pod evro osemdeset. Mesečna rezervacija sicer znaša dobrih sedemintrideset evrov.

Komentarji (11)

Hh (ni preverjeno)

Soboska tržnica =ciganija .. kakor vse ostalo v soboti.. vse carno 🥱

fghfghgfh (ni preverjeno)

Što te brani ka tij ne odavleš na tržnici če te cigani mautijo? Nažalost so une edijne ka majo volau še kakšno robo z madžarske riktati. Fozekline še vedno na trnice kipuvlen pa še vedno 100x baukše kak kaj kole ka dobijš v špare ale pa h&m ka se vtrgnejo po 1 dnejvi.

In reply to by Hh (ni preverjeno)

krpliva ali (ni preverjeno)

Kda de naš Janči vlado v Soboti te de Sobota velemesto gratalo. Samo ka lekar nede nikdar !

Jansa himself (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Same crnce,zaprete to stalo pa cigane selat natirat,vsi mo srecne pa se cigana nede tebelo z socialke placat

Lapi (ni preverjeno)

RASIZEM NA DELU...SOBOTA INFO ZBRIŠI KOMENTARJE..KATASTROFA STE ENI REJSAN STE HUJŠI KAK CIGANI

Mumu (ni preverjeno)

To je res neverjetno kaki rasisti obstajajo...do nic krivih romov tako nestrpni...jaz bi jim privoscil se kak dodatek ker trpijo take zadeve...ampak ne moram dat sem tudi sam na sociali...

In reply to by Lapi (ni preverjeno)

Landini

Res ne vem, kdo sploh še kupuje na teh stojnicah?

pejtek (ni preverjeno)

preseliti jih v klet na tržnici, center mesta nam zdaj izgleda kot Lenti leta 95. Na eni stranki kamen in top šit glavna ulica, malo dol z ulice pa zapuščeno, umazano, neurejeno.

Cezar (ni preverjeno)

če do tržnico tak zrihtali kak ploščad ML, Slovensko, Kroško te de to še eden "promašajov" župana pa njegovih bedakov. Že zdajšna "nova" tržnica je neuporabna gda je dež pa veter, tak ka de to verjetno isto. Verjetno Polanič pa nema pejnez pa trbev napuniti, pa še kakšo provizijo vkraj ( nazaj ) dati

. (ni preverjeno)

Rjasi industrijsko zrihtajte prle.

Čudo (ni preverjeno)

To je bila zelenica, na sredi je bil velik oreh ob straneh nasadi vrtnic. Potem se je mestna oblast ob prazni osrednji tržnici namenila zadeve “izboljšati”. Vaška mentaliteta, ki ji ploskajo navijači raznoraznih županov.

Starejše novice