Vir: Gimnazija Murska Sobota
Olimpijski komite Slovenije je Gimnaziji Murska Sobota podelil priznanje za pristop k spodbujanju dvojne kariere in zagotavljanju športnikom prijaznega izobraževanja.

Olimpijski komite Slovenije je murskosoboški gimnaziji podelil certifikat »Športnikom prijazno izobraževanje,« ki je certifikat za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov.

Gimnazija Murska Sobota športnikom omogoča prilagoditve, ki olajšajo izobraževanje

Vrhunski športniki, ki se pogosto znajdejo v napornem ritmu treningov in tekmovanj, se srečujejo z izzivi, kako uskladiti svoje športne cilje z izobraževalnimi.

Gimnazija Murska Sobota je prepoznala potrebo po prilagoditvah, ki omogočajo nemoten napredek tako v športu kot tudi v šoli. 

Certifikat »Športnikom prijazno izobraževanje«, kot so zapisali, ni le potrdilo izjemnih dosežkov, temveč tudi zaveza k nadaljnjemu razvoju in podpori športnikom. 

Pri tem pomembno vlogo igra tudi ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, ki aktivno podpira te pobude in projekte.

Vir: Facebook Gimnazija Murska Sobota

Področje dvojne kariere je kompleksno področje, ki zahteva usklajeno delovanje več deležnikov hkrati. 

Gre za kombinacijo športnih organizacij, šol, trenerjev, staršev in drugih, ki vsak na svoj način soustvarjajo okolje, v katerem lahko športnik uspeva tako na igrišču kot tudi v učilnici.

Certifikat, ki ga je prejela Gimnazija Murska Sobota, predstavlja zgled, kako lahko institucije na lokalni ravni pomembno prispevajo k nacionalnemu cilju spodbujanja dvojne kariere športnikov. 

Komentarji (1)

. (ni preverjeno)

Super.

Starejše novice