Vse, kar vas je kdaj zanimalo o tehnologiji 5G: Ob Soboškem jezeru se bo odvil Festival računalništva in sodobnih komunikacij!

Informacijska točka Europe Direct Pomurje v četrtek, 28. novembra, v paviljonu Expano organizira dogodek Festival računalništva in sodobnih komunikacij (FRISK), ki bo tokrat v celoti posvečen tehnologiji 5G

Brezplačni nekomercialni festival bo tudi tokrat postregel s strokovnimi debatami, povezal tehnološke navdušence ter širši javnosti predstavil globalne trende in ideje na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije. Letošnji dogodek bo razdeljen na tri vsebinske sklope:

Slovenija/Evropska unija in 5G

Uvod v dogodek bo ponudil razpravo z Zoranom Stančičem, vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, in Marjanom Turkom iz Direktorata za informacijsko družbo in informatiko, Ministrstva za javno upravo. Govorca bosta predstavila aktivnosti na evropski oziroma nacionalni ravni v zvezi s 5G tehnologijo. Udeleženci bodo odgovorili na naslednja izhodiščna vprašanja:  

  • Katere priložnosti prinaša 5G tehnologija na gospodarskih in družbenih področjih? 
  • Kakšne aktivnosti izvajata Slovenija in Evropska unija na področju 5G tehnologije?
  • Kje je Evropska unija na področju 5G tehnologije v primerjavi z globalno konkurenco?

5G in infrastruktura

Zanimiva razprava z vrhunskima strokovnjakoma se bo razvila tudi v drugem vsebinskem sklopu. Svoje bogato strokovno znanje bosta namreč predstavila Damir Opsenica iz Iskratela in Pavel Kralj iz Telekoma Slovenije. Kot izhodišče za razpravo so si organizatorji zastavili naslednja vprašanja:

  • Kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da bomo kot družba lahko v celoti izkoristili potenciale 5G tehnologije?
  • Kaj bo za uporabnike pomenila 5G tehnologija? Kakšne spremembe bodo opazili?
  • Kdaj lahko realno pričakujemo 5G omrežje v Sloveniji?
  • Bi se morali že začeti pripravljati na 6G tehnologijo?

5G in umetna inteligenca

Dogodek bodo zaključili s predavanjem Matjaža Gamsa iz Inštituta Jožef Štefan na temo umetne inteligence v povezavi s 5G tehnologijo, ki odpira številna vprašanja in seveda priložnosti. 

Prijave odprte do 26. novembra

Udeležba na dogodku je brezplačna, a je obvezna prijava. Prijavite se lahko do torka, 26. novembra, oziroma do zapolnitve mest na tej povezavi. Za vse dodatne informacije so vam na voljo v informacijski točki Europe Direct Pomurje.
 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice