Turistična vlakca že prispela na Hodoš in v Dobrovnik.

Kot smo že poročali, je z namenom povečanja turistične ponudbe na dvojezičnih območjih že dlje časa bil v načrtu nakup dveh cestnih turističnih vlakcev. En bo v uporabi v občinah Hodoš, Šalovci in Moravske Toplice, drugi pa v občini Dobrovnik.

V okviru tega so konec marca na sedežu Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti podpisali sporazum o sodelovanju z Občino Hodoš in Dobrovnik, kamor sta vlakca v minulih dneh že prispela.

Na sedežu Pomurske madžarske samoupravne narodnostne skupnosti so podpredsednica sveta samoupravne narodnostne skupnosti Zsuzsanna Bači ter župana občine Hodoš in Dobrovnik Ludvik Orban ter Marjan Kardinar podpisali sporazum, na podlagi katerega bosta omenjeni dvojezični občini upravljali s cestnima turističnima vlakcema. Lastnik obeh vlakcev, ki sta sicer v teh dneh že prispeli na cilj je PMSNS, v uporabi pa bosta tudi v občinah Šalovci, Moravske Toplice in Lendava.

Vlakci bodo začeli voziti še ta mesec.

Vlakec na Hodošu ima dva vagona in lahko naenkrat prepelje 56 potnikov, vlakec v Dobrovniku pa bo v enem vagonu vozil 28 potnikov. Samoupravna narodnostna skupnost je vozili kupila v okviru projekta, ki ga je podprla madžarska vlada.

Namen projekta je povečanje turistične ponudbe na dvojezičnih območjih. Naložba je vredna 289.493 evrov. Poleg tega so v okviru projekta, katerega celotna vrednost je 328.000 evrov, kupili še kombinirano vozilo, ki ga bodo uporabljale nevladne organizacije, PMSNS in njene partnerske organizacije.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
realnooo (nepreverjen)

Z DENARJEM DELAJO KOT Z DREKOM...
FULL PAMETNA ZADEVA ZA TE CASE...
KOMAJ CAKAM DVIG KOMUNALNIH STROSKOV

tuncika

Sobota pa bu.............sram me je .......... to bi morala Sobota narediti že pred leti, kajti vse poti v Prekmurje in iz Prekmurja vodijo iz Sobote......................

Cikket y FDV (nepreverjen)

Že vidim veliko nesreč na naših cestah!

of drügi (nepreverjen)

Da se pelaš z vlakecom moraš znati madžarski?

hvala Orban!

Starejše novice