Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je v Gledališču park podelil priznanja prostovoljcem, ki so bili v minulem letu najbolj požrtvovalni in predani prostovoljskemu delu.

Tudi v letošnjem letu je Mestna občina Murska Sobota na slovesni prireditvi podelila priznanja zaslužnim na področju prostovoljstva. Mestna občina Murska Sobota sicer nosi naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«, ki ga podeljujeta Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij.

S tem nazivom izpostavljata tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Poleg tega pa s posebno prireditvijo nagradijo tiste posameznike, društva in organizacije, ki so bili najbolj predani prostovoljnemu delu v minulem letu.

Simbolična zahvala vsem prostovoljcem

Župan Jevšek je na prireditvi poudaril, da na Mestni občini Murska Sobota z veseljem podpirajo prostovoljstvo in prostovoljne organizacije in društva. Izpostavil je, da je prireditev simbolična zahvala prav vsem prostovoljcem, tudi vsem tistim anonimnim posameznicam in posameznikom, ki vsakodnevno, brez posebnega izpostavljanja in objav na družbenih omrežjih, delujejo na številnih področjih prostovoljstva. 

»Številni ste, ki obiskujete starejše in jim osvetljujete samotne ure, številni, ki pomagate invalidnim, socialno šibkim, bolnim, osamljenim, številni, ki delite topel obrok, s tistimi, ki ga nimajo, številni, ki svoj prosti čas namenite delovanju v različnih društvih, krajevnih skupnostih, številni, ki ste aktivni pri zaščiti živali in našega lepega okolja. Nihče od prostovoljcev za svoje delo ne pričakuje v zameno ničesar, dejanja sama, jih naredijo bogatejše, za vse pa sonce sije lepše in prijaznejše.» je povedal župan.

»Naj prostovoljka 2019 v Mestni občini Murska Sobota« je postala aktivna članica Sveta za invalide pri Mestni občini Murska Sobota Eva Abraham, ki kot prostovoljka deluje na različnih področjih in pri številnih društvih.

Priznanje za »Naj prostovoljno društvo 2019 v Mestni občini Murska Sobota« je prejela Mladinska ekipa Prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota, zaradi hvale vrednega dela in napredka na področju pionirjev in mladincev  v prostovoljnem gasilstvu.

V kategoriji »Naj prostovoljna organizacija« je komisija izbrala Škofijsko Karitas Murska Sobota, ki je s pomočjo prostovoljcev v oporo posameznikom v najrazličnejših stiskah in v oporo najšibkejšim v naši družbi.

V kategoriji »Naj prostovoljni dogodek« je komisija izbrala akcijo »Prostovoljci brez meja«, v kateri so sodelovali mladi prostovoljci iz različnih krajev Evrope. Nosilec evropskega projekta je bilo Društvo kreativne mladine Murska Sobota. Mladi so v konkretnih akcijah pomagali različnim institucijam in posameznikom.

Komentarji (9)

ZAKAJ sobotainfo (ni preverjeno)

Nogomet in Mura so vam tako pomembni, da ne dovolite komentarje brez prijave ali registracije ZAKAJ, če se pa gre za blatenje in sovražni govor zoper krščanstvo, potem pa ni omejitev, KOGA JE........... ?????

plitkipotok (ni preverjeno)

Zato ka tebe čemerijo hahahahhaa

In reply to by ZAKAJ sobotainfo (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Preslaba podpora je s tribun.

purd-i (ni preverjeno)

Če pa ta gospa dela kaj prostovoljno potem je pa nekdo izgubil kompas, če je prostovoljstvo izkoriščanje potem je šla nagrada v prave roke?

ha ha (ni preverjeno)

Se strinjam,prostovoljno je prostovoljno in ne za plačilo ;-) me pa zanima koliko dobi, ko gre kaki babici na kavo in malo posedi pogovori in zato dobi še plačano .Ni kaj lepo prostovoljstvo ;-) hodiš okrog na kave in dobiš zato plačilo :-)

In reply to by purd-i (ni preverjeno)

ha ha (ni preverjeno)

ups,sedaj ko gledam slike nisem več prepričana ali je to ta Eva katero sem jaz mislila ;-) če se motim se opravičujem Evi Abraham za napisano,saj sem mislila,da gre za neko drugo Evo.

In reply to by ha ha (ni preverjeno)

purd-i (ni preverjeno)

Pravo Evo misliš in ta ne dela nič prostovoljno leza denar in to podlo?

In reply to by ha ha (ni preverjeno)

GG (ni preverjeno)

Velik poklon vsem prostovoljcem

purd-i (ni preverjeno)

Vendar ne lažnim, ti so pokvarjeni prostovoljci je veliko praktičnega pouka glede prostovoljmega zbiranja denarja in podobno tudi prostovoljni prispevki včasih končajo drugje kot tam kam so namenjeni?

In reply to by GG (ni preverjeno)

Starejše novice