*Fotografija je simbolična
Petra Greiner, Ninna Kozorog in Boris Krabonja so podpisniki javnega poziva o problematikah na področju prostovoljstva.

Petra Greiner, Slovenka leta 2017 in direktorica Zavoda 13 je danes na družbenem omrežju facebook objavila zapis, v katerem skupaj z Ninno Kozorog in Borisem Krabonjo javno poziva medije, oblast, prostovoljce in nevladne organizacije k ureditvi stanja na področju prostovoljstva.

To so zapisali o pritiskih:

V zadnjem času se kot posamezniki ter voditelji svojih društev/zavodov srečujemo s številnimi pritiski. Vsak od nas svojo dejavnost upravlja srčno, predano in z veseljem, vendar ob povečanem številu pritiskov, pomanjkanju lokalne podpore in solističnih akcijah posameznikov, ki se izjalovijo ter mečejo slabo luč na nas, komajda še postavljamo v prostovoljske čevlje. Vsaka afera v dobrodelnosti , četudi vanjo nismo vpleteni, namreč zmanjša število naših podpornikov ter še dodatno oteži naše delo.

Na področju prostovoljstva je še veliko za urediti

Med drugim si podpisniki javnega poziva želijo podporo lokalne skupnosti in bolj organizirane prostovoljne akcije ter bolj kvalitetne donacije, izpostavljajo tudi enakovrednost odnosa med donatorjem in prosilcem za pomoč in nujnost zaščite osebnih podatkov prosilcev. Obenem še ostro obsojajo afere, ki se pojavljajo na področju prostovoljstva, in pozivajo medije k bolj objektivnemu poročanju.

Pozivajo tudi:

Humanitarne organizacije nis(m)o smetišča. Pozivamo k dostojnim donacijam: čistih, celih oblačil,
hrano, ki nima pretečenega roka,
delujočih aparatov, ..

Celoten javni zapis si lahko preberete v nadaljevanju:

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dobrodelnostpaja (nepreverjen)

Ideš zberati milijone pa telko si nej ka bi pogledno zakonodajo glede obdavčitve humanitarnih društev. Pa še: zdaj kda je zbranih občutno čez ciljnih 2,3 miljona se je začo keliti pejnaz na prste. Na koncu vedno vo vdari pohlep. Videno že tudi v naši okolici. Mislen ka ta akcija nikak nede prispevala k dobrodelnosti v bodoče. Kak so ove v Pomurje nej.

Starejše novice