Tudi prekmurski osnovnošolci so počastili Evropski teden mobilnosti.

Vsako leto »proslavljamo« teden mobilnosti, a v letošnjem letu je poziv k spremembam slavil že 21. rojstni dan. Ker se vsi zavedamo, s kakšnimi težavami se sooča naš planet in posledično tudi mi, je prav, da resno spodbujamo vse alternativne oblike prevoza.

To leto so najmlajši sodelovali pod sloganom »Trajnostno povezani« in se spet zavzemali za bolj zdrav vsakdanjik. 

Tudi občina Puconci je v ta namen pripravila nekaj prireditev, dogajanje pa sklenila danes, ko so v Puconcih zaprli del ceste in priredili Dan brez avtomobila.

Pripravili so delavnice, na katerih so prišli na svoj račun ljubitelji pic, ki so lahko celo prisostvovali pripravi teh priljubljenih jedi.

Med drugim so izdelovali tudi lesene ladjice, Ekosocialna kmetija Korenika pa je v sodelovanju z Osnovno šolo Puconci predstavila pester nabor ekoloških izdelkov ter podala dobre napotke za kakovostnejše življenje.

Pripravili so tudi kmečko tržnico, prikazali gasilske vaje, risali s kredo po ulici, se vozili s kolesi in prav gotovo še kaj.

Teden mobilnosti so pozdravili tudi v Moravskih Toplicah, kjer so danes posebno pozornost namenili osnovnošolskim otrokom. Poudarili so pomen vožnje s kolesi, na ulici pa za najmlajše pripravili razne zabavne dejavnosti in delavnice. 

Pokukajte še v fotogalerijo.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zelman (nepreverjen)

Drőjgo ne pijšejo preverite,preverite

Gripa (nepreverjen)

Naj kar tu dodam komentar glede
mobilnosti in javnih prevozov. 22.9.2022 je vsaj 10-15 potnikov ostalo na koperski AP ker je bil avtobus proti M.Soboti popolnoma poln. Potem so morali ljudje iskati prevoz do LJ, MB, MS kakor so vedeli in znali. Menim, da bi moral dober prevoznik v takem primeru poskrbeti za dodaten avtobus, cetudi od konkurence.Toda ne, kajti pri nas se morajo prevozniki kregati med sabo. In vedite, da niso vsega krivi upokojenci z rdecimi kartcami. Tu so bili dopustniki, ki so se vracali domov, torej so svoj dopust placali. Nekateri so bili po drugih poslih in tudi na zdrav. pregledih. Saj veste, da urejas pregled tam, kjer si prej na vrsti. Ce si nekako prisel do MB, si moral pa iskati prevoz se do MS, na Goricko, Prlekijo itd.
Lahko recem samo, da je to sramota 1.vrste. In novinarji, raziscite tudi take primere. Tudi to so na nek nacin lahko udarne novice, ne pa samo umori in tragicne nesrece. In povprasajte malo soferje, zakaj so tako sovrazno nastrojeni do starejsih. Pa prijetne dneve mobilnosti se naprej, kadar pac bodo.

zelman (nepreverjen)

Tudi vlaki vozijo Koper ---Ljubljana in Ljubljana ---Maribor in Murska

In reply to by Gripa (nepreverjen)

Gripa (nepreverjen)

Poglej vozne rede🤮

In reply to by zelman (nepreverjen)

Starejše novice