Občinska športna zveza Moravske Toplice je s podpisom pogodbe z OKS-ZŠZ Slovenije prevzela vodenje regijske pisarne, ki pokriva pomursko regijo, v katero sodi 27 občin

Danes je v prostorih Občine Moravske Toplice potekal podpis pogodbe med Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenje športnih zvez, Občinsko športno zvezo Moravske Toplice in Občino Moravske Toplice. Na slavnostnem podpisu pogodbe sta bila prisotna predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, Bogdan Gabrovec in podpredsednik Janez Sodržnik ter predsednik občinske športne zveze Branko Recek, ki je tako postal vodja regijske pisarne, in župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač.

Regijska pisarna razvija šport v Pomurski regiji

Regijska pisarna ima pomembno vlogo pri razvoju športa v regiji in tudi širše. Tako namreč nudi pomoč pri uresničevanju programov športa občinskim športnim zvezam v regiji, spodbuja povezovanje in sodelovanje, pripravlja predloge za športna priznanja, skrbi za obveščanje o aktualnih športnih dogodkih in opravlja številne druge dejavnosti na področju športa v regiji. Med vidnejšimi projekti, ki jih bo regijska pisarna v tem letu še izvedla so: 

  • Evropski teden športa – 23. 09.-30. 09. 2019
  • Priprava predlogov za priznanja (MOK in Bloudek)
  • Sodelovanje pri projektih OKS-ZŠZ Slovenije
  • Sodelovanje z NIJZ Murska Sobota pri različnih projektih ozaveščanja gibanja

Za regijsko pisarno so se potegovale številne občine

Regijska pisarna pokriva Pomursko regijo OKS-ZŠZ, v katero sodi 27 občin in to so: Murska Sobota, Beltinci, Moravske Toplice, Puconci, Lendava, Dobrovnik, Ljutomer, Križevci, Gornja Radgona, Kuzma, Rogašovci, Cankova, Črenšovci, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Odranci, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej, Apače. Za odprtje regijske pisarne so se potegovale tudi druge občine, ampak je na koncu to uspelo Občini Moravske Toplice.

Ob podpisu pogodbe, pa je še župan Glavač predstavil dogajanje na jutrišnjem prazniku občine, ki bo potekal v Mlajtincih.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Špo(r)t (nepreverjen)

Ka tej lisjak si je na stecajnoj grupi skuper z malin “velefinancnikon” nej zadosta nabro?

noris (nepreverjen)

Če ne daš malo meni kraj - ne dobiš nika.
OKS

Rosenkrantz (nepreverjen)

Strasna novica...Odvodna kanalizacija (Murski val) to daje med novice ze teden dni. Mora biti grozno biti novinar v tej vukojebini..pol firm in ustanov se ne smes "dotakniti".zaradi stricev in ker dajo za reklame..pa ti ostanejo taksni..kvazi dogodki.

športaš (nepreverjen)

In tou de vodo eden ka neje v cejlih lejtaj svojoga drekomešalstva v moravski športni zvezi nej napravo nikaj čednoga. Dva bedniva dogodka na leto, vačik pa šminkerjanje po moravcaj.

Starejše novice