Boris Jeneš je v gramoznici Speedway Petišovci ujel 45 kilogramskega soma.
Strasten in marljiv ribič Boris Jeneš iz Petišovcev se je v minulih dneh odpravil na lov za krapi. Pa vendar tokrat krapa ni ujel, na trnek ribiške palice se mu je tokrat ujel 45 kilogramov težek som.

Boris Jeneš, član ribiške enote Petišovci je ribič že dobrih 40 let. Svoj prosti čas rad posveti športnemu ribolovu, saj se v naravi in ob vodi zelo dobro počuti.

Enkrat tedensko na ribolov

Kljub težkim korona časom se Boris enkrat na teden s svojo ribiško opremo, vabami in ribiškimi palicami odpravi na lov za krapi.

Jeneš največkrat lovi ribe na Bukovniškem jezeru in v gramoznici Speedway pri Petišovcih ter v Lentiju na Madžarskem. 

Lovil krapa, ujel soma

Pred dnevi se je Boris kot običajno odpravil na krapolov, z vabo popa posmica-jagoda. Ob obrežju gramoznice Speedway v Petišovcih se je udobno namestil in čakal, da se kaj ujame.

Po nekaj urah je Boris na trnek ujel kar 45 kilogramov težkega in 180 centimetrov dolgega soma. Ker je bil som res velik ga sam ni mogel potegniti na obrežje, zato so mu na pomoč priskočili tudi drugi ribiči.

Boris je ob tem srečnem trenutku povedal, da je od sreče kar vriskal in imel solze v očeh. Soma velikana so nato vrnili v vodno kraljestvo, Boris pa je s tem zabeležil največji ribiški uspeh.

Rekord gramoznice

Kot pravijo ribiči, ki upravljajo gramoznico v Petišovcih, ta som predstavlja rekord gramoznice

J.Ž. 
 

Starejše novice