Foto: Jože Žerdin
S taborom so združili zabavo, izobraževanje in druženje.

Komisija za gasilsko mladino pri Gasilski zvezi Beltinci je ob sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Ižakovci pri vaško-gasilskem domu v Ižakovcih pripravila tradicionalen gasilski mladinski tabor.

Namen tovrstnega tabora je, da mladi pobliže spoznajo pomen gasilstva ter se ob zbližanju z likom gasilca iz prve roke seznanijo tako z opremo, ki jo gasilci uporabljajo ob intervencijah, kot z vsemi nujnimi veščinami, ki jih je potrebno obvladati.  

Poleg mladih gasilcev iz Gasilske zveze Beltinci se je tabora udeležil tudi podmladek iz Gasilske zveze Črenšovci

Kaj pa vsebina?

Komisija za mlade je skupaj z mentorji vse pripravljeno strnila v pet delovnih točk.

Na prvi točki so tako bila predstavljana gasilska vozila in reševalni čoln ižakovskih gasilcev, na drugi pa so se lahko mladi dodatno sprostili ob družabnih igrah, povezanih z gasilstvom.

Tretjo točko je »zavzel« štab Civilne zaščite za Pomurje, ki je vedoželjno mladino seznanil z novim vozilom in muljno črpalko za črpanje vode iz poslopij ob poplavah.

Na četrti točki so spoznavali pomen dekontaminacije - odstranjevanja nevarnih snovi - ter oblačilna pravila, ki se jih mora držati gasilec ob tovrstni nesreči. 'Izobraževalna pot' je bila sklenjena s prikazom razreza avtomobila ob prometni nesreči ter gašenjem z vodo in penilom. 

Kar sto mladih gasilcev

Mladinskega gasilskega tabora se je udeležilo sto pionirjev in mladincev. Srečanje je potekalo pri vaško-gasilskem domu v Ižakovcih, nad mladimi pa so neumorno bdeli njihovi gasilski mentorji.

Vodja tabora je bil predsednik komisije za mladino pri Gasilski zvezi Beltinci Tomaž Kous

Ob koncu tabora so bili mladi nadvse zadovoljni, saj so se naučili marsičesa, kar bodo poslej lahko uporabili v svojem gasilskem društvu ali na tekmovanjih.

Starejše novice