Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota po dveletnem premoru, ki ga je zaznamoval novi koronavirus, vabi k vpisu glasbenega in gledaliških abonmajev 2022/23.

Abonmaji zagotavljajo cenejše vstopnice, stalni sedež, obveščanje po običajni ali elektronski pošti in odlične dogodke, ki jih ne smete zamuditi. 

Glasbeni abonma bo to sezono vseboval štiri žanrsko raznolike dogodke, ki so jim skupni odlični avtorji in izvajalci.

Ker so pred nami še vedno negotovi časi, so se odločili, da gledališka abonmaja razpišejo v dveh delih. Vsak del - jesensko-zimski in pomladni - bo vseboval tri predstave. Tako bodo lahko, če bi morali zaradi zdravstvenih razmer in z njimi povezanimi ukrepi prestaviti oziroma odpovedati predstave, v celoti zagotovili vsaj jesensko-zimski del. 

Če bodo razmere dopuščale in bodo predstave jesensko-zimskega dela izvedli po načrtu, bodo z novim letom razpisali še drugi, spomladanski del abonmajev, v katerih bodo predstave predvidoma od februarja do aprila 2023.

Vpis_abonmajev

Vpis 

vpis
Program glasbenega abonmaja 2022/23

oktober 2022: BIG BAND ORKESTRA SLOVENSKE VOJSKE IN MAJA KEUC AMAYA

Big Band Orkestra Slovenske vojske se bo z Majo Keuc Amayo na koncertu v Gledališču Park glasbeno sprehodil od prelepih priredb slovenskih ljudskih pesmi in najlepših Sinatrovih standardov do večnih soulovskih skladb Arethe Franklin.

november 2022: VEČER ARGENTINSKE GLASBE – Marko Hatlak & FUNtango s solistoma Bernardo Fink in Marcosom Finkom iz Argentine

Bernarda in Marcos Fink nastopata na največjih svetovnih odrih, sta izjemna solista, rojena slovenskim staršem v Buenos Airesu (Argentina). Leta 2013 sta prejela nagrado Prešernovega sklada, letos pa državno odlikovanje, srebrni red za zasluge za dosežke na glasbenem področju. 

Diskografija Bernarde Fink je bila med drugim nagrajena z nagradama Grammy in Diapason dʼor.

januar 2023: MI2 AKUSTIČNO

Prepletanje glasbe in iskrivih dovtipov obiskovalcev nikoli ne pustijo ravnodušnih in skorajda ni koncerta zasedbe MI2, ki ga ne bi vsa dvorana sklenila bučno prepevajoč stoje. 

februar/marec 2023: 1 na 1: PREDIN IN MEF

Pod zastavo glasbenih dialogov 1na1 se bosta na odru Gledališča Park srečala dva legendarna glasbenika, Ježkova nagrajenca, iskriva pesnika in velika prijatelja, vedno lačni Zoran Predin in Drago Mislej – Mef.

Program jesensko-zimskega dela abonmaja drama/komedija 2022/23

november 2022: VELIKI DIKTATOR, SNG Drama Ljubljana (komedija)

Veliki diktator je najznamenitejši film Britanca Charlieja Chaplina, posnet v Združenih državah Amerike, še preden so se te vojaško udeležile druge svetovne vojne. Zanj je napisal scenarij, ga režiral, produciral in v njem tudi odigral obe glavni vlogi. Glavno vlogo v predstavi pa bo odigral izjemni Jurij Zrnec.

»Chaplin z Velikim diktatorjem kategorično izjavlja: vsak zametek sistemskega nasilja nad drugim je treba z vsemi močmi obsoditi in brez pomisleka razumeti kot nedemokratičen«. Diego de Brea (režiser predstave) 

december 2022: PROSLAVA, SNG Maribor (drama)

Uprizoritev Proslava kot glavno izhodišče družbeno angažiranega raziskovanja izbere perečo in povsod prisotno problematiko migracij. 

Uvrstitev v tekmovalni program 57. festivala Borštnikovo srečanje.

januar 2023: JAZZ, Mestno gledališče ljubljansko (romantična drama)

Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški (Sebastian Cavazza) in ženska (Ajda Smrekar). Oba sta oblečena v ptiča. Ona je stara nekaj čez trideset, on je sredi štiridesetih. Zapleteta se v pogovor …

Program jesensko-zimskega dela abonmaja komedija 2022/23

november 2022: VELIKI DIKTATOR, SNG Drama Ljubljana

(glejte opis pri abonmaju drama/komedija)

december 2022: POPOLNI TUJCI, SNG Maribor 

Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije; Mateja Pucko – žlahtna komedijantka za vlogo Marte; Gorazd Žilavec – žlahtni komedijant za vlogo Aleksandra na 29. festivalu Dnevi komedije v Celju.

Štirje dolgoletni prijatelji in njihove najdražje se družijo in opazujejo lunin mrk. Skrivnosti, ki bi morale ostati v telefonih, spremenijo slike o zakoncih, partnerjih, ljubicah in prijateljih …

januar 2023: ČUDOVITA, Slovensko stalno gledališče Trst, SiTi Teater 

Uvrstitev v tekmovalni program 30. Dnevov komedije.

Čudovita Jureta Karasa je zgodba o nenavadni in unikatni lepoti vsakega človeka, ne glede na družbene standarde in na pričakovanja drugih.

Abonenti boste imeli tudi prednost pri ogledu predstave To noč sem jo videl v SNG Maribor.

Ker je predstava prevelika za oder Gledališča Park, so rezervirali vstopnice in organizirali avtobusni prevoz v Maribor v sredo, 19. oktobra 2022. Rezervacijo vstopnic opravite pri blagajni Gledališča Park.

Več na www.zkts-ms.si 

DOBRODOŠLI V NOVI SEZONI!

Starejše novice