foto: Aleš Cipot
Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je danes v Gledališču Park podelil priznanja najbolj požrtvovalnim prostovoljcem v občini v minulem letu.

Mestna občina Murska Sobota nosi naziv Prostovoljstvu prijazno mesto in danes so v Gledališču Park podelili priznanja najbolj požrtvovalnim prostovoljcem. 

Župan Damjan Anželj se je v nagovoru zahvalil prostovoljcem, ki vsakodnevno in s posebnim poslanstvom prinašajo žarke svetlobe in toplino vsem, ki pomoč potrebujejo.

Ob tem je povedal: »Ponosen sem, da so med nami posamezniki, ki so pripravljeni pomagati v vseh življenjskih situacijah. Prostovoljci so tisti, ki so poleg pripadnikov civilne zaščite, gasilcev in vojske zmeraj v prvih linijah, najsi gre za poplave, žled ali požar.«

»Prostovoljci so tisti, ki so se številčno odzvali in pomagali na različnih področjih med epidemijo. Prostovoljci so tisti, ki skrbijo za starejše in osamljene, zbirajo hrano, obleko, opremo, finančna sredstva za ljudi na robu in v stiski. Prostovoljci so tisti, ki ne sedijo križem rok, se organizirajo in skušajo pomagati tam, kjer drugi ne vidijo ali nimajo posluha. Prostovoljci najdejo načine, najdejo moč in zberejo pogum za pomoč, ne da bi pri tem pričakovali kakršnokoli korist ali zahvalo,« je še dodal Anželj.

Skupno podeljenih pet nagrad

Županovo priznanje 'Naj prostovoljec 2022 v Mestni občini Murska Sobota' je prejel upokojeni policist Boris Muhič, ki mu nikoli ni težko pomagati, predvsem pa potrkati na vrata in prositi za pomoč in sodelovanje za tiste, ki so pomoči potrebni.

Priznanje za 'Naj prostovoljsko društvo 2022 v Mestni občini Murska Sobota' je prejela Nogometna šola Mura, ki so z akcijo 'Muraši za Emo' ponovno dokazali, da z veseljem pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo.

V kategoriji 'Naj prostovoljska organizacija 2022' sta bili podeljeni dve priznanji. Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota, ki s svojimi dijaki izvaja številne prostovoljske projekte in aktivnosti ter Lionsu klubu Murska Sobota, ki je v letu 2022 s številnimi dobrodelnimi akcijami in prispevki članov pomagal številnim posameznikom in različnim organizacijam ter domovom ostarelih.

V kategoriji 'Naj prostovoljski dogodek 2022' je komisija izbrala Evangeličansko cerkveno občino, ki je v minulem letu organizirala dva koncerta za pomoč in podporo integracije ukrajinskih družin v Pomurju.

V kulturnem programu današnje prireditve sta nastopili Katjuša Peterka in Elizabeth Adjei, dijakinji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij z nazivom Prostovoljstvu prijazno mesto izpostavljata tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva.

Poleg tega pa s posebno prireditvijo nagradijo tiste posameznike, društva in organizacije, ki so bili najbolj predani prostovoljnemu delu v minulem letu.

Komentarji (2)

Tritikal (ni preverjeno)

Čestitke vsem prejemnikon. Edino ne ven ka se te Ebenšpanger seposedi kcoj pauka. Ideš po Soboti pa v grm brsneš pa Ebenšpanger vo skoči.

Veko (ni preverjeno)

Pa ka rejsan? To so naj prostovoljci? Zaslüženo edino gospod Boris Muhič, pa Evangeličanska cerkev. Ka rejsan ne vidite drugih požrtvovalnih prostovoljcev, ja nagrajujete takšne? Pa nej, ja so nikaj nej napravili, amkak mamo rejsan bole požrtvovalne, na bi si zadlužili pohvale. Prostovoljci v društvi za zaščito živali, tisti dečki ja so prostovoljni gasilci, pa na radpolago ves svoj prosti čas, niti za fala lepa nej, pa še ni se najšli posamezniki šteri si zadlužijo.

Starejše novice