Murska Sobota bo kmalu odeta v praznično podobo, na Trgu zmage so že postavili Pravljično deželo in lampijončke, zvečer pa se obetajo še lučke. Kot kaže pa okrasitev nekoga pošteno moti, tudi tokrat so uničili skulpturo v Pravljični deželi.

Poročali smo, da je v sklopu praznične okrasitve na Trgu zmage v Murski Soboti tudi to leto postavljena čarobna Pravljična dežela, ki z zanimivimi pravljičnimi junaki vabi otroke na čarobno doživetje in branje pravljic.

A kot kaže, nekoga ta dežela pošteno moti.

Vandali polomili skulpturo Sneguljčice

Kot je razvidno iz fotografij, ki nam jih je posredoval bralec Sobotainfo, so se tokrat vandali odločili, da popolnoma uničijo skulpturo Sneguljčice, ki je postavljena ob palčkih in čarovnici v Pravljični deželi.

Sneguljčica je tako popolnoma polomljena in leži na tleh. 

Pravljična dežela že večkrat uničena

Spomnimo, omenjena praznična okrasitev na Trgu zmage je že pred leti zmotila nepridiprave.

Leta 2017 smo poročali, da so vandali uničili hišico, ki je postavljena v Pravljični deželi in Sneguljčici, ki je uničena tudi danes, odlomili roko.

Ob tem se sprašujemo, ali je tovrstno početje res potrebno? Koga Sneguljčica tako moti, da jo mora skorajda vsako leto uničevati?

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

Žalostno, samo se je začalo tüj prinas. Nede dügo, ka mo čitali ali pa cilou gor plačali pri tašij nebulozaj. Amerikanizacija je z velkimi koraki stopila k nan. Dekokracijo je zamenjala anarhija. Alkohol , pa droga, vmejs nevoščenost pa dugi čas. Seveda kcoj k tomi na velko pomagajo internet pa televizija fküper z novinari.

kva (nepreverjen)

Anarhija - riši,piši, beri.. išči.. pol komentiraj.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

febo (nepreverjen)

Nisem bogat pa imam doma kamere .MOMS pa ima denar za za vse drugo za kamere pa ne .Tako pač je taki ,časi so ,da bo izgleda moralo ,že vse biti pod kamerami

kva (nepreverjen)

povej, a kamere v trgovini preprečijo tatvino?

In reply to by febo (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Daj no... vseeno je večja možnost, da se storilec odkrije, če je situacija posneta. Žal pa prenekatere trgovine, bencinski servisi, šparajo in imajo montiranje kamere najslabše ločljivosti.
Ne tako dolga leta nazaj so postavili v parku ob novih drevescah, tiste rosfraj napise. Pa niso bili dolgo ravni, pa nekateri izruvani... vandalizme pač. Sem se eni kolegici potožil, da bi bilo potrebno nastaviti kamere po parku. Pa mi je ženska rekla (stara takrat blizu 60 let), "ja kje se bo pa potem mladina jebala!"
Se mi imamo sploh pravico čuditi, da se sedaj že lomijo razne skulpture, igrače...???

In reply to by kva (nepreverjen)

febo (nepreverjen)

Tij si budalo .Ne prepreči lažje pa ga je dobiti

In reply to by kva (nepreverjen)

Andrej123 (nepreverjen)

Ne, lahko pa izsledijo storilca, lažje kot če ne bi bilo ničesar, kot v tem primeru.

In reply to by kva (nepreverjen)

lujzek123 (nepreverjen)

Glede na to ka lejče okoli z sedmimi palčkami, je pomoje njenomi prek prišlo! :D

Amenos (nepreverjen)

Nič več ni sveto ker mladina več nima vesti. Ni jim hudo jebe se jim za vse. Žal niso sami krivi za to. To je pomanjkanje krščanske vzgoje ki jih niso prejeli od staršev oz. rejnikov. Vsak krčanski otrok ima osnovno vest in mu je žal za dejanja, ki jih naredi in se takim početjem izogiba. V to nas vodi sodobna družba, kajti zagovarja se multikulti, ateizem, lgbt in nevem kaj še vse.

. (nepreverjen)

Mladina je ogledalo svojih staršev in ni nič slabša kot nekdaj. Živimo pač v čudnih časih, "demokraciji" in mislimo, da je vse dovoljeno. Kapitalizem je prinesel stanje, kjer je kapital na prvem mestu, šele potem človek, kar tudi pri vzgoji pušča negativne posledice. Delitev mladih na ateiste in kristjane, ko gre za slaba dejanja, ni pravična. Niso vsi ateisti slabi, niti vsi kristjani dobri. Bojim se, da tudi SLO cerkev kot institucija ne daje vedno pravega vzgleda, saj je tudi sama preveč osredotočena na materialne dobrine. Seveda pa to ne velja za vse duhovnike. Nekoč v YU, je vzgajala šola, starši, pa tudi cerkev. Vandalizma je bilo veliko manj, pa veliko več spoštovanja. Zagotovo pa ni bil nikoli ateizem izvor vsega slabega.

In reply to by Amenos (nepreverjen)

Tecumseh (nepreverjen)

Zadnji del (trije..., štirje stavki) je v velikem nasprotju s prvim stavkom. Drugače pa si ostalo napisal, da nimam pripomb.

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Morda je začetek res kontradiktoren koncu, ker je posplošen. Sicer pa stojim za končno navedbo. Hvala za opozorilo. Opazka je upravičena.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

huehue (nepreverjen)

najboukše ka si mladina jemlje krščanske župnike za vzor ja... tiste ki malo deco šlatajo. ali kak že to ide?

In reply to by Amenos (nepreverjen)

krščanski sluga (nepreverjen)

Se tij prava krščanska vzgoja, kakšna pa te je to krščanska vzgoja?
Što pa te prave ka človik brez cerkve pa tvoje opevane krščanske vzgoje nemre biti normalen, pošteni, meti moralo, pomagati drujgin, biti obziren itd. ?
Misliš ka samo vaš bougec pa cerkef fčijo takšo vzgojo?

In reply to by Amenos (nepreverjen)

Meškarič (nepreverjen)

Ne razmin zakoj JJ ne sprejmejo poraza pa se spravljajo na snegulčico 🤣 tou je gvišno negdo z TLAKOVCON NAPRAVO🐖🐖🐖🐖

. (nepreverjen)

JJ so spoznali, da je sneguljčica izvor vsega zla in je treba z njo obračunati..

In reply to by Meškarič (nepreverjen)

Bučkoe (nepreverjen)

To je sigurno delo levičarjev, ker Sneguljčica še ni spremenila spola.

anton77 (nepreverjen)

Od takših, ka so si Anželja izvolili nemaš čakati kaj drujgoga..... Primitivci pa agresivneži. Pa neznansko "pogumni"!!!!

sram (nepreverjen)

res je to pokvarjeno dejanje a tudi postavljalci niso mogli popraviti roko od snegulčice ki je bila zlomljena 2017 in vsa ta leta niso moli popraviti roko samo naslonili ste na sneguljčico ter sekiro ki tudi bila pškodovana ste tudi vi eni lenuhi
mislim da so v preteklosti varnostniki pazili sedaj pa bi še kamere lahko namontirali

Vatakusivatava… (nepreverjen)

Jaz bi z njim isto nareda,kerega majmuna je to motilo.Sram ga naj bo majmuna.Naj zaj bo močen pa naj gre na policijo pa pove ka je storil,MAJMUN.ZDAJ PA NE,KER GA JE STRAH,PICKO JEDNO.IGRAL SE BI Z NJIM.SE 1KRAT.MAJMUN

Ljubezen (nepreverjen)

Kak so nori mkm prostuti eni prizadeti majmuni slisal sem da to naredila neka crnolska pa neki majmum tako drogercsi pa taka debela ena z copon kaksi prasci so MAJMUNI GRDI

Ljubezen (nepreverjen)

Kak so nori mkm prostuti eni prizadeti majmuni slisal sem da to naredila neka crnolska pa neki majmum tako drogercsi pa taka debela ena z copon kaksi prasci so MAJMUNI GRDI

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice