Foto: Jure Banfi
Razvojni center Murska Sobota je objavil razpis k oddaji ponudb za najem gostinskega lokala v Regijskem promocijskem centru Expano.

Preverili smo, kaj je razlog, da se obstoječi najemnik poslavlja in kakšni so novi pogoji razpisa.

Spomnimo ...

Leta 2019 smo poročali, da je Mestna občina Murska Sobota 11. januarja objavila poziv za javno zbiranje ponudb za oddajo dela nepremičnine v lasti Mestne občine Murska Sobota – gostinski lokal v Expanu. Rok za oddajo ponudbe je bil 5. februar, do roka pa so prispele tri ponudbe, dve iz Pomurja in ena iz Štajerske.

Vlogo so oddali: Matic Gjerkeš iz Vin GjerkešHotel Diana in Junior. Na podlagi pregleda in analize ponudb je bilo za opravljanje gostinske dejavnosti v Expanu izbrano štajersko podjetje Junior.

Gre za družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1990, ki ima znanje, izkušnje in tradicijo, za kar je prejelo več certifikatov odličnosti, so takrat pojasnili v Mestni občini Murska Sobota. V Mariboru si omenjeno podjetje sicer lasti že dva lokala pod imenom Takos, od leta 2019 naprej pa so torej obratovali še z gostinskim lokalom v Expanu.

A, kot kaže, se štajerski gostinec zdaj poslavlja od Expana, objavljen je namreč nov razpis za ponudnika gostinskih storitev v omenjenem lokalu.

Aktualnega ponudnika smo kontaktirali za komentar o tem, zakaj ne bo več imel gostinske ponudbe v Expanu, a se nam za zdaj še ni odzval. 

Preberite še:

Nov razpis za ponudnika gostinskih storitev v Expanu

Kot so sporočili iz Razvojnega centra Murska Sobota in centra Expano, so objavili razpis k oddaji ponudb za najem gostinskega lokala v Regijskem promocijskem centru Expano. 

»Za gostinski lokal v Expanu iščemo novega najemnika, ki bo še nadgradil kulinarično ponudbo in razvajal brbončice obiskovalcev s pristnimi okusi Pomurja. Gostinec v Expanu je tudi ambasador regionalne kulinarike, saj s svojo ponudbo izvaja promocijo pomurske gastronomije,« je sporočila Helga Lukač, vodja centra Expano. 

»Javni zavod Razvojni center Murska Sobota vabi zainteresirane ponudnike, da oddajo svojo ponudbo za najem gostinskega lokala v objektu Expano, na naslovu Bakovska ulica 41, 9000 Murska Sobota,« je v razpisu zapisal Bojan Kar, direktor Razvojnega centra Murska Sobota. 

Predmet razpisa gostinski lokal z opremo in teraso

Predmet razpisa je gostinski lokal s skladiščem in opremo v skupni izmeri 114 kvadratnih metrov, in sicer gostinski prostor znaša 69 kvadratnih metrov, kuhinja 15 kvadratnih metrov, skladišče pa obsega 30 kvadratnih metrov.

Gostinskemu lokalu prav tako pripada še približno 160 kvadratnih metrov velika zunanja terasa. 

Gostinski lokal bo predan v najem z osnovno opremo kuhinje, točilnice in jedilnice. Prav tako bodo jedilnica, kavarniški del in zunanja terasa opremljeni s stoli in mizami. V notranjosti objekta je na voljo 53 stolov in 13 barskih stolov, na zunanji terasi pa še dodatnih 52 stolov. V preostalem je dolžan izbrani ponudnik najet gostinski lokal opremiti (z opremo in inventarjem) in usposobiti za obratovanje z lastnimi sredstvi.

Lokal ima svoj neposredni vhod za zaposlene v gostinskem lokalu in sicer z urejenega parkirišča, ki se nahaja na zahodni strani objekta Expano. Izbrani ponudnik ima pravico do souporabe komunikacijskih poti (glavni in stranski vhod v objekt, hodnik v pritličju in v kleti, stopnišče) ter garderobe in toaletnih prostorov za zaposlene v kleti objekta Expano, navaja razpis. 

Kdo se lahko prijavi na razpis in kolikšna bo najemnina?

Izhodiščna mesečna najemnina za omenjen gostinski lokal znaša sicer 1.970,00 evrov, brez davka na dodano vrednost. Ponujena mesečna najemnina mora biti najmanj v višini izhodiščne mesečne najemnine iz prejšnjega odstavka. 

Kot je še navedeno v razpisu, lahko v postopku zbiranja ponudb sodelujejo pravne osebe in samostojni podjetniki, ki so registrirani za opravljanje gostinske dejavnosti.

V postopku lahko sodelujejo samo osebe, ki bodo prevzele in izpolnile pripravljeno razpisno dokumentacijo ter bodo pravočasno položile varščino, skladno z razpisom. 

Rok za oddajo ponudb je do vključno 19. decembra 2022

Med vsemi prispelimi ponudbami se bo nato izbralo najboljšega ponudnika, s katerim se bo sklenila najemna pogodba za nedoločen čas, z odpovednim rokom šest mesecev.

Obstoječi najemnik ima sklenjeno najemno pogodbo za gostinski lokal v objektu Expano do 28. marca 2023, vsled česar bo novemu najemniku najemno razmerje začelo teči šele od 1. aprila 2023 dalje

Celoten razpis in pogoje najdete tukaj

Komentarji (15)

čači mači (ni preverjeno)

Ja, tisti ki bo dal tako najemnino, mora biti prekleto smečeni, pa še ostali stroški, osebje, pogoji, ja pa ja, malo morgen. Če Junior zapušča lokal, potem ni medeno.

Opazovalka (ni preverjeno)

Tu nega racunice, samo multipliciranje minusa 😝

eeeee (ni preverjeno)

Ni računice, tudi če bo najemnina 1€. Rentabilno samo poleti ob vikendih.

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

Mrgan (ni preverjeno)

Najemnina visoka,kak za kerega, malo se pozanimajte koliko je najemnina npr. v BTC ali kakem drugem trgovskem centru ali pa na bencinskih pumpah..... ni tu edini problem najemnina.... te zaveze o lokalni ponudbi,pa to, do so do sedaj imeli v ponedeljek zaprto...te fore malo bolj odžirajo promet.....namreč gre za lokacijo in lokal,kjer moraš delati z malo višjimi cenami in seveda temu primerno imeti kvaliteto..., te pa imajo v ponedeljek zaprto in se potencialni gostje hodijo tja obračat.....
te stvari se bodo morale prej spremeniti...
pišem iz prakse,ker delujem v branži....

Gees (ni preverjeno)

Prav mas!!! Tuj jaz sen bil veckrat zacuden kak si lahko privoscijo imeti v sezoni zaprto, dosti ljudi je prislo iz vseh koncev slovenije, verjetno ne samo zaradi sprehoda ! Kak drugo , ce je lastnica tega objekta obcina bi lahko llokal zastonj dajali mladim lokalnim gostincem v najem, za startup, tisti inkubatorji dajejo zasluzek edino zaposlenim v njih. Naj se izprsi novi zupan z takimi podvigi, pa da zgled kak se resno pomaga mladim!

In reply to by Mrgan (ni preverjeno)

Nsjsslall (ni preverjeno)

Lejko pospisen samo prosim, ce mi dajo se strik cuj 😂😂😂

ĐuškaDilino (ni preverjeno)

Lejko šiptari zemejo

duapšp (ni preverjeno)

težko, ker tukaj je potrebno račune izdajati

In reply to by ĐuškaDilino (ni preverjeno)

30023e (ni preverjeno)

zakaj ne bo več imel gostinske ponudbe v Expanu, to bi lahko povprašali tudi Helgo!?, če je vodja, verjetno pozna razlog, ali je obstoječi, kar čez noč izginil.

2eewsdw (ni preverjeno)

21 eur za 1m2 na mesec, na lokaciji, kjer se večino časa ne dogaja nič, to se lahko prijavio samo kdo ki bo pral eur

129301239 (ni preverjeno)

ne rabite iskat nobenga, bo Anželj kandidat za župna vse uredil, vsaj tako pravi:
"Kot župan se bom lotil nadgradnje projekta Expano in Soboškega jezera v smislu, da projekt še bolj zaživi,...."
očitno je sedaj pravo mrtvilo, če sami priznavajo

. (ni preverjeno)

V najem lejko zemejo pametnjakoviči keri so pijsali kak je tan predrago, ajde mate prijliko pa cejne spistijte ka de kak v kakšoj brčvarnici. Nej ka bi se zbili keri de tou meo.

sava (ni preverjeno)

Što pa (ne)vzdržuje gibalni park? Par stvari je vničenih, nikak je odmontejro večino oprimkov na pletalni steni itd..

vrana (ni preverjeno)

nucas cirka 20.000 evrov mesečno za dokaj normalno poslovanje, plus 5 še lejko v rezervi. Avstrijec bi iz toga kompleksa napravo takšno atrakcijo ka bi nam se rolalo, lidje, z kavico in gibanco nekaj malo ekstravagantne hrane de jako težko, more biti konkretno dodatna ponudba, primer Copacabana Graz, što je bil že tan, zna o kon gučin

Primorc (ni preverjeno)

Sem iz Postojne, spomladi smo šli z družino v Prekmurje za teden dni (kaj češ, lepo je). Seveda smo se ustavili v Expoju. S tamalimi na igrala, metat kamenčke v vodo, itd.
Potem pa bi še kaj pojedli. In veste kaj? Precej zasoljeno in ozko usmerjen menu. Na koncu smo probali neko Prekmursko jed (ocvrto), Langaš?, ki je bila tako mastna, da sem jo pojedel preprosto ker sem bil lačen in je bila 13€.
Nato smo šli v drugo gostilno.

Ne vem no. Tja hodi celotna Slovenija. Po mojem bi moralo biti oboje na meniju, tisto kar jé celi svet in nekaj tipično Prekmurskega. Naj bo domače, lepo postreženo, ne potrebujemo fancy krožnikov. Pa bomo še prišli. Tako pa...

Starejše novice