Izbran je ponudnik za gostinski lokal v Expanu. Okuse Pomurja bo ustvarjal Ivan Dobaj z ekipo.

Kot smo poročali, je Mestna občina Murska Sobota 11.januarja objavila poziv za javno zbiranje ponudb za oddajo dela nepremičnine v lasti MOMS – gostinski lokal v Expanu. Rok za oddajo ponudbe je bil 5. februar, do roka pa so prispele tri ponudbe, dve iz Pomurja in ena iz Štajerske.

Vlogo so oddali: Matic Gjerkeš s.p - Vina Gjerkeš., Hotel Diana d.o.o. in Junior d.o.o. Na podlagi pregleda in analize ponudb je bilo za opravljanje gostinske dejavnosti v Expanu izbrano štajersko podjetje Junior d.o.o.

V paviljonu ob Kamenšinci bo streglo družinsko podjetje Junior

Gre za družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1990, ki ima znanje, izkušnje in tradicijo, za kar je prejelo več certifikatov odličnosti, pojasnjujejo v Mestni občini Murska Sobota. V Mariboru si lasti že dva lokala pod imenom Takos.

"Po besedah prokurista podjetja, Ivana Dobaja, podjetje sledi trendom in s svojo kreativnostjo tudi samo ustvarja trende v gostinstvu. Vse to z namenom, da gostom vedno ponudijo nekaj novega, inovativnega in kreativnega. Družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1990, je v preteklosti bilo najemnik Penziona Formaviva v Portorožu in Hotela Klass 4* v Kranjski Gori. Trenutno so najbolj prepoznavni s koncepti in z blagovnimi znamkami kot so Takos gostinstvo v Mariboru, Fast food Pod kozolcem in Lonche," so zapisali v MOMS.

Večina živil in pijač mora izvirati iz Pomurja

Ponudniki so morali poleg ponudbene cene sicer predložiti tudi koncept izvajanja gostinske dejavnosti, upoštevajoč regionalno kulinariko in sezone pri pripravi in ponudbi jedi.

Prav tako so morali navesti regionalne dobavitelje živil za pripravo jedi, kjer je zahteva, da gostinec vsaj 50 odstotkov živil nabavlja v regiji ter tako spodbuja regionalne pridelovalce in predelovalce. Podobna zahteva je bila tudi pri ponudbi pijač, ki večinoma morajo izvirati iz Pomurja.

Iskali so še kreativnost in drugačnost predstavitve kulinarike Pomurja, ki temelji na tradicijah okusov, a obenem ubere trendovske note in ponudi zanimive krožnike ter jedilnike. Od ponudnikov se je tudi pričakoval koncept za kulinarične delavnice in dogodke, s priloženo časovnico izvedbe le-teh.

Komentarji (73)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
brum (nepreverjen)

In zdaj de nekšo štajersko podjetje iz Maribora ponujalo lokalno kulinariko Prekmurja v Prekmurji. Svašta. :)

DF (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Edino pravilno. Nevem zakaj bi vedno trebalo jesti bujto repo in pogače in popiti šilce rujnega.

In reply to by brum (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Od treh ponudnikov sta dva Štajerca, ok. Diana ne vej, ka je kakovostna kulinarika, ker dale od dunajca z najcenejšoga mesa ne vidijo, tüdi ovak je njihova künja brez znanja in domišljije. In če Prekmurci ne vidijo priložnosti, te pač mora biti Štajerec izbrani ... Mo vidle, kak bou.

Zavedni (nepreverjen)

Dijani .. Tajkunom..je bilo važno čim cenejša delavna sila..čim ceneje nabavne siruvine itd...da ostane čimveč za odplačevanje tajkunskih prevzemov...

Pa tako je povsd...

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

prekmurska kul… (nepreverjen)

hahahahahhahahhahahhaha

bife (nepreverjen)

kak se ne bodo jedli kebap-i, tak se nede pilo v tem bifeju, ....imamo polno naše domače ponudbe :)

Rešitev (nepreverjen)

Na koncu bo tako najbolj služil Mcdonalds (ki bo upajmo v bližini)....

PajdašPajdo (nepreverjen)

Od kje vam ideja, da bo tam McDonalds???

In reply to by Rešitev (nepreverjen)

fffffffffff (nepreverjen)

Pajdo tij toga neš zvedo, ka boš ponovno blokeral prihod mekiča v Soboto, tij sami dale odavli ovo meso ka te srat porine...

In reply to by PajdašPajdo (nepreverjen)

Kategeznan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pajdo maš najbokši burger ali tu pa tan zapaše mcd tudi, naj je, vej redne stranke mo itak k tebi odili, samo milkšejk majo za mmm njam

In reply to by PajdašPajdo (nepreverjen)

Gfd (nepreverjen)

zaj majo v akciji salmonelo. hitro idi prlej kak svali :D

In reply to by Kategeznan (nepreverjen)

Strijc. (nepreverjen)

Jaaaaj pa ge si legenda???? Na polsko si odo po mesou za kebap??? Rajsi glejdan pa gen mekica kak pa vas indijance, keri samo cejcate pa okoule prnasate drzavo. V mekici de se stoj domaci clovek delo dobo.

In reply to by PajdašPajdo (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, da smo okupirani s strani Štajercov. Na konci mo še meli kebab iz poljske crkotine kot prekmursko specialiteto.

DelavecSukic (nepreverjen)

Cestitan. Smiljan z None je tudi stajerec pa me ne moti.

3dva (nepreverjen)

Meni pa odgovarja, ka de Tacos v MS. Kda koli iden gejst v Europarke, iden namesto v mcdonalsda, rajši v Tacos. Feist dobro gesti pa velka ponudba. btw neje samo mehiška.

Olosh (nepreverjen)

Pa ka je tebi nej jasno? :) Kakšen tacos, nede tu tacosa! Tou ka si prečito si očitno fejst slabo razmo...

In reply to by 3dva (nepreverjen)

pomurec1919 (nepreverjen)

Jedel v Tacosu 2x in nikoli več. Prvič je svinjska zarebrnica bila trda kot konjska podkev. Sem si rekel, dam jim še kdaj drugič priložnost. Potem pa drugič še večje razočaranje. Zraven tega, da je svinjska zarebrnica ponovno bila trda kot konjska podkev je bila še popolnoma hladna. Na mojo pripombo glede toplote zarebnice dobil odgovor, da si jo lahko v mikrovalovki pogrejem. Halo!!! V Tacosu sploh nimajo pojma kako se pravilno pripravi svinjska zarebnica, ne da bi jim bila popolnoma presušena in trda kot podplat.
Prvič drugič nikoli več!

In reply to by 3dva (nepreverjen)

štajurec (nepreverjen)

Eksklizivno - Lastnika Junior d.o.o. je že obravnavala KPK....seveda je "pravi" lastnik Đurof frend Ivan Dobaj sin oča pa je slamnjak... več si pa lejko preštete na:

https://podcrto.si/javni-usluzbenci-ki-so-se-s-svojim-delovanjem-znasli…

Mladinski dom Maribor: ravnatelj sklenil posel z družinskim podjetjem
Domnevno s sorodstvenimi vezmi je do posla prišel tudi oče ravnatelja Mladinskega doma Maribor. Ravnatelj je otroke na zimovanje peljal v hotel, ki ga ima v upravljanju podjetje Junior v lasti njegove družine. Prokurist podjetja je oče ravnatelja, lastnica pa njegova mama.

Komisija za preprečevanje korupcija (KPK) je nepravilnosti zaznala sama v pregledu javno dostopnih podatkov v aplikaciji Supervizor. Opazila je namreč finančno transakcijo med javnim zavodom Mladinski dom Maribor (MDM) in zasebnim poslovnim subjektom Junior d. o. o. Sum v nasprotje interesov je zbudilo dejstvo, da je oseba z imenom Ivan Dobaj, ravnatelj Mladinskega doma Maribor, tudi prokurist podjetja Junior. Po dodatni poizvedbi je KPK ugotovili, da sicer ne gre za isto osebo, je pa prokurist podjetja ravnateljev oče, njegova lastnica pa njegova mati Danica Dobaj.

MDM je podjetju Junior za zimovanje leta 2013 plačala 5600 evrov. MGM je pogodbo sicer sklenil na podlagi javnega naročila majhne vrednosti. O poslovnem sodelovanju MGM z omenjenim podjetjem je odločala komisija za izvedbo javnega naročila, katere član Ivan Dobaj (ravnatelj) sicer ni bil. Junior je bil izbran kot najugodnejši ponudnik. Sklep o oddaji javnega naročila podjetju pa je podpisal ravnatelj Ivan Dobaj, ki je bil nato tudi skrbnik pogodbe. Torej, kot uradna oseba zadolžen za pravilno izvedbo z javnim denarjem plačanega posla. Po mnenju komisije je takšno poslovanje najmanj vzbujalo videz pristranskosti oziroma neobjektivnosti. »Izkustveno je zelo verjetno, da bo oseba v taki situaciji dala prednost svojemu (zasebnemu) interesu, ki se kaže kot premoženjska korist za družbo, ki je v lasti družine,« navaja KPK.

Ivan Dobaj mlajši tako kot vodja javnega zavoda v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije ne bi smel podpisati oziroma nadzirati poslovanja MDM s podjetjem v lasti njegove družine.

Dobaj se z mnenjem KPK sicer ne strinja. Kot nam je pojasnil, Mladinski dom Maribor izvaja zimovanje za otroke in mladostnike že vrsto let. »Podjetje Junior je imelo v najemu hotel, kjer so mladostniki preživeli počitnice, že tri leta preden je MDM sodeloval z njimi. Cena zimovanja v času zimskih šolskih počitnic je bila približno 50 odstotkov nižja od cene, ki so v tem hotelu veljale za ta termin. Iz javnega razpisa in ponudb ostalih ponudnikov pa je razvidno, da so bile njihove cene veliko višje kot redne cene v hotelu, kjer so počitnikovali otroci iz doma,« trdi Ivan Dobaj mlajši.

MDM je tako po besedah Dobaja plačal nastanitev v hotelu s štirimi zvezdicami enako ceno, kot jo je plačal leto poprej v planinski koči in na tak način javnemu zavodu privarčeval veliko sredstev. »Menim da je bilo sodelovanje s podjetjem Junior zelo objektivno in nepristransko in v korist Mladinskega doma Maribor,« nam je dejal Dobaj in pristavil, da se zaveda, da bi se MDM lahko izognil sodelovanju, a za veliko višjo ceno na račun zavoda. »Kaj je torej korupcija?« se sprašuje Dobaj.

Po mnenju KPK bi MDM lahko sodeloval z Juniorjem, vendar bi se moral ravnatelj izločiti iz vseh faz postopka sklepanja pogodbe z družbo, ki je v lasti njegove družine, vključno s fazo podpisa pogodbe, prav tako pa ne bi smel biti njen skrbnik.»Uradna oseba, ki ob nastopu službe ali njenim izvajanjem ugotovi nasprotje interesov ali možnost, da bi do njega prišlo, se je dolžna bodisi samoizločiti iz vseh faz postopka ali pa o okoliščinah obvestiti svojega predstojnika, v tem primeru predsednika sveta zavoda in se do njegove določitve nehati udejstvovati v zadevi,« navaja KPK. A Dobaj o okoliščinah svojega predstojnika ni obvestil.

Ko smo Dobaja vprašali, zakaj tega ni storil, nam je odgovoril: »V nobeni fazi postopka, razen pri podpisu pogodbe, nisem sodeloval. Ne glede na mnenje KPK, je pravno mnenje mojega delodajalca ministrstva za izobraževanj, znanost in šport (MIZS), da nihče drug razen mene kot ravnatelja ne more podpisovati kakršne koli pogodbe, ker bi bile te nične.«

Kot dokaz nam je posredoval tudi dopis MIZŠ, v katerem pa je zapisano nekoliko drugače. MIZS meni, da ravnatelj lahko za opravljanje nalog, tudi podpisovanje pogodb, pisno pooblasti druge osebe, a sam odgovarja za zakonitost pogodb. Torej, to ne pomeni, da bi bile takšne pogodbe nične. Tudi MIZŠ, kot je razvidno iz dopisa, ki nam ga je posredoval Dobaj, opozarja, da se je v primeru izkazanega nasprotja interesa ravnatelj dolžan izločiti iz vseh postopkov izbire.

Uradna oseba pri KPK, ki je pooblaščena za uvedbo postopka o prekršku zoper ravnatelja Ivana Dobaja, se za postopek o prekršku ni odločila, saj kot so nam kasneje pojasnili na KPK, »gre za prekršek neznatnega pomena, ki je bil storjen v takih olajševalnih okoliščinah, ki ga delajo posebno lahkega. S prekrškom ni nastala in tudi ne bo nastala škodljiva posledica.« Dobaj jo je odnesel le z opozorilom, zoper katerega pa se je pritoži. Kot pravi, opomin za KPK ne pomeni sankcije, a on ga kot takšnega dojema.

rz (nepreverjen)

ja in....brez veze si to prilepo

In reply to by štajurec (nepreverjen)

Gfd (nepreverjen)

ka bi se bar nesce enkrat tak razpiso na temo sanitarnoga nadzora pri fast foodih...

In reply to by štajurec (nepreverjen)

Skinhead (nepreverjen)

Kak ste cedni beddki namesto ka bi srecni bilij ka neka se odpejra ka de laufalo prokleti komunisti fausni

fg (nepreverjen)

Skinhead.............. Joj kaj pa je le ta drvarnica .Kaj misliš,kaj se odpira . Vsakih nekaj mesev bo drugi ponudnik gostinstva,ker se njim ne bo izšlo .Res mislite eni ,da bodo prihajale trume ljudi ? Bo ja par mesecev po tem bo pa tako ,kot je zraven Ribiški dom zaklenjeno .

In reply to by Skinhead (nepreverjen)

gost123 (nepreverjen)

Še čuda ka so se trije nauri najšli, glede na najemnino in pogoje (praktično suženj občine). Fala lejpa, mene tan nete vidli, nede meni štajerc polagau prekmurske hrane.

- (nepreverjen)

Sramota. Prekmursko gesti bi naj ponujo štajerec?Vej pa nikak tu pa glumi pa svoje lidij podtika...

Bar (nepreverjen)

Mene samo zanimle, kelko se stajerec razme v prekmursko pijaco in hrano pa kelko pozna prekmurske dobavitelje toga sega? Pa ne mi bluzitu o neksij mehiskij takosaj, ka je to nej prekmurska jed...kelko je znan, je prece prekmurskij ostarij, ka majo dobro ponudbo lokalnih specialitet, ka bi gladko to vse gurale...(zakoj recimo svetovno znani Rajh neje dal ponudbe za nekaj pred pragom?). Upam ka se nede ponavlala zgodba kak z ribiskim domom pa menjavali nekaj casa lastniki te pa ka do na konci dokoncno zaprli vse skup.

- (nepreverjen)

Gledan malo stroške za Expano z okolico za leto 2019. Bogami neje malo.
14032010 Soboško jezero - obratovanje in upravljanje 165.000 EUR
14032011 Paviljon Expano - obratovanje in upravljanje 198.800 EUR
14021007 Vrata v Pomurje 482.102 EUR

Plavalec (nepreverjen)

Fajn ka nehče od vöni pride ka malo gene domačo sceno... Sakši ka je čeden bi se lejko prijavo!

Bar (nepreverjen)

Je san niti ne vudo razpisa :) ge je sploj bil objavljene?

In reply to by Plavalec (nepreverjen)

gost123 (nepreverjen)

sakši ka je čeden se je NEJ prijavo, ka stroški pa pogoji so bili suženjski.

In reply to by Plavalec (nepreverjen)

czd (nepreverjen)

Če se dela v Sloveniji mehiška ,indijska , japonska itd. hrana ne vidim zakaj ne bi štajerci znali pripraviti prekmurske..Halo...Delitev na prekmurce in štajerce je pa res že preživeta ..pa ne jemo več z leseno žlico.

Bar (nepreverjen)

To delajo po celom svete, prekmurskih jedi pa ne glij tak dosta, to je razlika

In reply to by czd (nepreverjen)

F3rdin4nd (nepreverjen)

Samo tau van poven - štajerci ne vejo küjati.

afta he (nepreverjen)

Što de pa ga kontroliral, če de mel 50 % prekmurskih dobaviteljev ali pa samo 49 %. Res smešno kakšni pogoji. Če Štajerec ne pozna prekmurske kuhinje, de si verjetno zaposlo prekmurskega kuharja ali nekaj podobnega. Kdo bo uporabljal te gostinske usluge pa je drugo vprašanje. Verjetno lačni Ljubljančani , saj je njim v Prekmurju vse poceni. Domačinov sem siguren bo le za vzorec.

almi84 (nepreverjen)

zakoj more biti vseposede prekmurska hrana ??? zakoj nemre biti mehiška, tajska....saj pa domačih gostiln z dobro kmečko hrano mamo zadosti...

fg (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

almi84.......... Tajska hrana ? Njihova specialiteta so psi in črvi ter gosenice in podgane .Res imaš Tajski apetit dober tek

In reply to by almi84 (nepreverjen)

almi84 (nepreverjen)

dragi moj po tvojon komentare sodeč si ti rejsan samo za šunko pa kruj...te pa samo gej vej tau tude dobro :) če bi znal ka pomejni beri med vrsticami bi tude razmo ka san ščela povedati....sicer pa tudi Bear Gyrlls gej črve pa njeme nika nej :) lp

In reply to by fg (nepreverjen)

Kroške123

Si butasti, če je point vrat ka je domača hrana? Dobrodošči v expano prekmurska vrata eti ote na eno mehiško tortiljo? Ka ti pa gej?

In reply to by almi84 (nepreverjen)

almi84 (nepreverjen)

če de ščel zaslužete pa dobiček mete de žau mogo neka drugo odavate kak pa prekmursko gibanico...žal

In reply to by Kroške123

DF-PUF-BUM (nepreverjen)

Ker sobotainfo kroji objavo komentarjev, ki nekemu tipu tam niso všeč, vse to je hudo poseganje v svobodo izražanja
še posebej zato ker v svojih pravilih imajo zapisano: "Izbris je posebej verjeten v primerih, ko je sporočilo problematično s pravnega vidika, žaljivo, napeljuje k nasilju ali je oglasno" ker moj komentar ni bil nič od tega, ampak
je bil le povzetek članka, ki se je pojavil v več slovenskih medijih sedaj navajam vir.
Z sobotainfo pa sem končal ker s svojim načinom objav jasno izraža svojo enostransko usmerjenost, ki je po ustavni ureditvi v Sloveniji več ni.
VIR:
http://vfokusu.com/post/449080/opomin-ob-100-letnici-prekmurje-kot-kuca…

Abortnik (nepreverjen)

Prle de Müjra kontra tekla, kak de pa meni štajerc prekmursko hrano prodajal.

Kroške123

Štajerec z mehiškin gestijon de zaj v sobote meni dödole odavo. Ne me jebat. Bravo SD opet genialna poteza.
Ges mislen ka de jevšek mogo sred sobote se na penzinoista gor posrate ka ga več ne do volile.

Fainšček (nepreverjen)

Te ladijski pod de jim začno trohneti po 7 letih in se vigijbati. To je nej umetnost, to je en navadni drek skup znavlečeni, šteri nema nikše veze s Prekmurjon. Poglednite si YT video " Latest Atrocities in Modern Art "

vodka (nepreverjen)

Edni pa na velko šinfajo pa tulijo zakaj štajerec. Je vej pa vsi ste meli priliko ka se prijavite pa ste se nej. Zdaj so van nej drugi krivi ampak ste si sami.

ff (nepreverjen)

Meso se bo verjetno moralo nabavljati pri Panviti tako,de sigurno v pogodbi .No samo tak mislim .

ff (nepreverjen)

Zanimivo,da se Rajh ni javil na razpis un je z njimi pri koriti

Laszlo (nepreverjen)

Še malo pa tak naši nazaj v Prekmurje pridejo z Szombathelya te do se pa tej Štajerci nesli prejk Möre....

Sadspavaj (nepreverjen)

Vonj de se mejšo z GEJZERAMI(super vonj)

tujci (nepreverjen)

...marsikaj se ni delalo v Prekmurju pa bi se lahko. Ne samo ta gostinec. Celotna multimedija pa to, pa omreženje pa še kaj drugega, vse Ljubljana ... kot da smo nesposobni tu v Prekmurju.... S tem, da je problem v glavah ... 'da, če so iz Ljubljane, te je že super in dobro...' ali pa je razpis tako narejen, da samo eni pridejo zraven - ENI TA ISTI!

rile (nepreverjen)

občina bi morala gledat na domače ponudnike ,ne ,da gledajo na profit.Žalostno

Kičma trans (nepreverjen)

Če si pajdaš od občinskoga direktora hahaaaa lejko v Soboti čűda delaš..... BANDA!!!!!!!

Tišinčar (nepreverjen)

halo vij dudeki šinfarski.....se je mogoče što pijto, če de pa slučajno zaposlo lidi z Prekmurja? Samo vdarite na prvo štajerci to pa štajerci ovo pa lapate neka brezveze....še najbole tisti ka tan nete centa potrošili ka itak nemrete ka vačik ne ostane za S-budget varjante....ka bi te vij radi meli ka do krvavice pa šunko ponujali......jok brate odpade.....trži naj se hrana z pridihon Prekmurja štera de šla v promet pa ka de na konce i najemnik i ostali neka mel od toga....đabe gledati na to ka de ponudnik 100% domači če nede znal vörtivati kak bi trbelo.....zakoj pa te fsi poleti ribate sladoled pa odite v Metropol pa podobne oštarije na tortice pa druge razne stvari?....to je domače pa lastniki so domači???

hahaha (nepreverjen)

ojoj da si ti glupe... nika ne piše rajše..

In reply to by Tišinčar (nepreverjen)

- (nepreverjen)

če občino MS furajo štajerci, do tudi gostinstvo. Ka kume tu ni jasno :) To ste volili, uživajte! Aja, pa pol milijona evrov stroškov letno za EXPANO drvarnico ne pozabite vkalkulejrati, ker do šli iz vaših tošlinov (pač nede pejnez za ceste in ostalo ka krvavo nucamo...)

rz (nepreverjen)

prekmurske jedi,lepo vas prosim,če do od toga živeli sploj naj ne odpirajo

Drago Flisar (nepreverjen)

Mislim, da prav imaš

In reply to by rz (nepreverjen)

fg (nepreverjen)

Mislim,da štajarci imajo eno in edino njihovo specialiteto # ejdove žgenjke # in nič drügega .Danes sem v enem od lokalov slišal,da je eden od kosovarjev ,dobil dovoljenje za postavitev kioska za prodajanje ala kebap in pljeskavice ala hamburger . Bogme te ovi nede nič ejdovih žgenjkov proda če bodo imeli kebap.Dober tek

Dummi (nepreverjen)

Nejsan veren ali zaj pa lekar moren za mešo dati. Najšli so norca, štere je tau v najem zeu. Ma gledne, tuj štajerec de dober. Vekše problem de, če tu plusa nede in de ščou štajerec vujti. Z rasojami mo ga lovili, bogme. Ima ka stogi pr mere pa geste odavle.

Gost8 (nepreverjen)

Občina bi naj rajši zriktala promet iz centra prouti BTC-ji.
Cejla Lendavska je nonstop zablokejrana, še slabše je kak preden so napravili podvoz ??!!

Sobota je malo vejkśa vejs, autojof je prouti velkin mestan relativno malo. Nega niti enoga razloga za prometne infarkte, samo če bi se s pametjof pa s strokof kcoj spravili.

Gfd (nepreverjen)

ce nej nacik, smo pa bar po promete "velemesto" :D

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

bb11 (nepreverjen)

Tau cesto de razbremenijla samo obvoznica pa nika drujgo. Nega tehnične rešitve za cesto, kera je glavna povezovalna do trgovskeh centrof pa do moravec pa ma na sakeh 200m stranske priključke.

Nazadnje san se za foro pelo skauz rakičan žena pa podvoz. 3 min prlej san bil pri BTCje šla sva pa iz černelavec.

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

SOSED69 (nepreverjen)

Vsak se je mel možnost prijaviti. Pač se prijavlajo na razpise lidje izven prekmurja.

Ges njemi želin vse dobro.

pajdo hamburge… (nepreverjen)

prite vsi k meni najbokši hamburger in kebab samo malo de osmojeni ker je staro meso in drobtine boste malo jedli in mcdonaldsa je pajdo bojkotero na občini

Fainšček (nepreverjen)

Ne zagovarjam albancof v SLO, samo tebe bi pa trbelo tožiti, ker obrekuješ drugo, pravno osebo v svojem imenu. To je za kazenski pregon stvar. Če bi pa bil Albanec, bi te pa semlel v hamburger. Takši gnoj kak si tij dosta škode dela ljudem, šteri so pošteni. Podjejdec, šteroga je potrebno zatreti v kali.

In reply to by pajdo hamburge… (nepreverjen)

Khmmm (nepreverjen)

Iskali so nekoga za pripravo pomurske kulinarike, nej prekmurske kak vas večina piše. Poleg toga pa, ge v prekmurji sploh najdemo višek prekmurske kulinarike?

MS-MB hobotnica (nepreverjen)

Ka vam še ni jasno, da občino MS vodi Đurov, ki se vsak dan vozi iz MB in SD banda. Vse posle dobi ali Polanić-ekr tako ukaže Jevšek ali kolegi od Đurova iz MB, ki so blizu stranki SD.

Zavedni (nepreverjen)

Sobočance..a nemate lidij, da bi ustanovili civilno iniacitivo o nadzoru nad občinskem mutenjem..

Papež je lepo povedo..
Politika ni samo od politikov...sleherni v vasi, občini, državi je odgovoren za stanje ..v vasib občini ..državi..itd..itd..
Pa veseli na delo..

burkoš (nepreverjen)

Danes sem na enem od radijskih postaj slišal neko strokovnjakinjo ,da je govorila ,kako zelo je zgrešena lokacija Expanoja .Gre se namreč za prašne delce zaradi bližine hitre ceste in tam velikega parkirišča . Tako da pobudniki in modrijši so fejst vstrelili mijmo ,kar tudi lahko verjamemo

- (nepreverjen)

Soboški gibalni park zdravju bolj škodi kot koristi
https://hudo.com/si/2019/02/12/nijz-soboski-gibalni-park-po-zdravju-bol…

In reply to by burkoš (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Zakaj pa se ni več Prekmurcev prijavilo? Vsako podjetje bi se lahko svobodno prijavilo. Ne vem v čem je sploh problem gospoda iz Maribora. Ali je storil kaj napačnega? Posluje pozitivno? Plačuje delavce? Potem pa ne jokcat, da ni Prekmurec ponudnik. Imeli ste šanso. Žal..

Vipko
Truplo

Župan je na radiu včeraj lepo povedal: Kljub temu, da je šel osebno prosit prekmurske/pomurske gostince, naj se prijavijo, je dobil odgovor, da nimajo dovolj kadra, da bi še to prevzeli. Pri taki brezposelnosti in delu, kjer se praktično ne zahteva nobeno predznanje? Le obleči se moraš vedeti in kulturno obnašati pri delu!

Župan enostavno misli, da je narod tako bedast, da bo to verjel, če je že on. Preprosto povedano, noben domači gostinec se noče pečati z zadevo, katera je obsojena na izgube! In tudi, ker je preveč komandiranja s strani občine.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Kaj se čudite? Če pa nimate sposobnega gostinca v Murski Soboti. Če pa že je kateri, pa se ni prijavil. Ker hoče imeti soboška oblast preveč zase.

PrekmurskaBanana (nepreverjen)

Iz komentatov je razvidno samo večno negativno st(r)anje prekmurskoga zražanja. Zato se pijtan, ka bi vi sploj radi?!?!?

Browning (nepreverjen)

Glavno ka Mura nogomet špila

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice